اثری جذاب.
شرحی دلنشین و اغلب طنزآمیز از پیشرفت اقتصاد رفتاری.
بسیار لذت بخش... آکنده از مثال هایی شگفت انگیز.
باید حرف هربرت سایمون را به خاطر داشته باشیم که عقلانیت انسان ها را نامحدود در نظر نمی گرفت. او می دانست که عقلانیت ما حد و مرز مشخصی دارد. حد و مرزهایی که گاه به علت نقص اطلاعات و گاه به علت ساختار مغز خود، در تصمیم گیری هایمان ظهور و بروز پیدا می کند. بسیاری از خطاهای شناختی، در رفتارهای اقتصادی انسان هم مصداق پیدا می کنند.
این واقعیت که ما «حساسیت نزولی» را در تغییرات فاصله گیرنده از وضع موجود تجربه می کنیم، صفت انسانی دیگری را نشان می دهد که از اولین یافته های روانشناسی و معروف «قانون وبر-فشنر» است. قانون وبر-فنشر می گوید: «کمترین تفاوت قابل توجه» در هر متغیری، نسبتی از عظمت آن متغیر است.
آنچه علم اقتصاد کلاسیک به عنوان رفتار انسان اقتصادی پیش بینی و مطرح می کند، در دنیای واقعی چندان مصداق ندارد. اگر مبنای پیش بینی رفتار انسان ها را مدل های رایج اقتصادی در نظر بگیرید، باید بپذیریم که انسان ها عموما گرفتار کج رفتاری هستند.
«روانشناسی» برای بسیاری از نویسندگان، موهبتی بزرگ است و بینشی ارزشمند را درباره ی چگونگی کارکرد ذهن انسان به آن ها می بخشد.
من بعضی از مطالب کتاب رو خوندم زیاد مورد پسندم نبود، چون بیشتر مثال هایی که زده شده بود از کشورهای خارجی بود در حالی که تجربه به من نشان داده است که واقعیت و اتفاقاتی که در کشور ایران رخ میدهد با مثال هایی که در کتاب ذکر کرده بوده همخوانی نداره و فرهنگ ،شرایط و بسیاری از عوامل دیگر هست که بیان نشده است و... ، ولی کتابهای تفکرسریع و کند دانیل کانمن یا نابخردیهای پیش بینی پذیر دن اریلی رو بیشتر از این کتاب دوست داشتم و برام مفیدتر بودند.
لطفا بگید کدوم ترجمه بهتره و کی موجود میشه
من ترجمه دکتر شهائی خوندم خوب بود
تلفظ درست نام این نویسنده (و برنده جایزه نوبل)، «تالر» است. این واژه برگرفته از نام نوعی سکه نقره آلمانی است و نباید به شکل ثالر یا تیلر تلفظ شود.