کتاب نظریه پردازان معاصر علوم اجتماعی

Key Contemporary Social Theorists
کد کتاب : 136496
مترجم :
ویراستار :
شابک : 978-6227600049
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 410
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 2002
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 26 آذر

معرفی کتاب نظریه پردازان معاصر علوم اجتماعی

کتاب نظریه پردازان معاصر علوم اجتماعی اثری تحقیقی با ویراستاری آنتونی الیوت و لری ری میباشد. ازآنجاییکه نظریه های اجتماعی طی دهه‌های گذشته تحولات سترگی را از سر گذرانیده اند. دلسردی از نظریه های اجتماعی کلاسیک همچون مارکس دورکیم و وبر و ظهور انبوهی از رویکردهای مفهومی را شاهد بوده ایم، از بازنگری و احیای سنت‌های قدیم بر اثر خیزش فعالیت‌های سیاسی رادیکال پس از فروپاشی کمونیزم شوروی گرفته، تا طرح دیدگاه‌های بدیع در حوزه مطالعات فرهنگی پسا فمنسیم و نظریه کوییر. در این فاصله سنت‌های فکری که پیشتر مغفول مانده یا به حاشیه رفته بودند، بازیابی یا نویابی شده و غالبا طی این روند تغییرات و تفسیرهای جدیدی بر آنها اعمال شده است به طور مثال منظور لاکان از شعار بازگشت فروید در واقع تفسیر مجدد قوانین ناخودآگاه حاکم بر سوژه‌ها می‌باشد.
ویراستاران در این کتاب تلاش می کنند اندیشه‌های نظریه پردازان علوم اجتماعی را بر مبنای باز تفسیری‌های نوین در آثار هرمونوتیکی مشخص نمایند همچنین آنها استدلال می‌کنند در مواجهه با اقبال گسترده به ساختارگرایی و پسا ساختارگرایی که در دهه ۱۹۹۰ در سرتاسر اروپا رخ داد خیزش پسامدرنیسمی و کاربست مفاهیم اصلی پسا ساختارگرایان شکل گرفت که متعاقب با آن دگرگونی‌های عظیم در نظم نظریه های اجتماعی پدید آمد.
ویراستاران در این کتاب توضیح می دهند مهم‌ترین رویدادهای تاثیرگذار بر شاکله نظریه و علوم اجتماعی، سقوط کمونیسم شوروی بوده است و در عرصه نظر نیز پیش بینی مارکس مبنی بر نشستن سوسیالیسم بر جای سرمایه‌داری را از ریشه معیوب می‌دانند. آنها همچنین معتقدند تلاش برای نظریه پردازی فراسوی معقولات و دسته‌بندی‌های متعارف نیز، نقش مهمی در شکل‌گیری برخی از نظریه‌های معاصر داشته است و یکی از مفاهیم اصلی و اساسی نظریه علوم اجتماعی که همان کارکرد گرایی است را معرفی می کنند و به طور کلی به این میپردازند که اساسا هدف از نظریه اجتماعی چیست؟ این‌ها سوالاتی است که در این کتاب به آن پاسخ داده می‌شود.
در این کتاب به نظریات اندیشمندانی همچون تئودور آدورنو، لویی آلتوسر، هانا آرنت، اوریش بک،  والتر بنیامین،  جسیکا بنجامین، پیر بردیو، میشل فوکو، نوبرت الیاس، آنتونی گیدنز، استوارت هال، هربرت مارکوزه، آلن تورن، اسلاوی ژیژک اروینگ گافمن و ... پرداخته می شود.
در مجموع کتاب نظریه پردازان معاصر علوم اجتماعی اثر ارزشمندی است که به بیان نظریات علوم اجتماعی معاصر می‌پردازد و می‌کوشد با معرفی اندیشمندان هر یک از حوزه‌های علوم اجتماعی دیدگاه خواننده را نسبت به مسائل اجتماعی متحول سازد.

کتاب نظریه پردازان معاصر علوم اجتماعی