1. خانه
  2. /
  3. کتاب ابراهیم سرخوش : 12 قطعه برای تار و سه تار

کتاب ابراهیم سرخوش : 12 قطعه برای تار و سه تار

نویسنده: علاء ایجادی
3.9 از 1 رأی

کتاب ابراهیم سرخوش : 12 قطعه برای تار و سه تار

گلهای جاویدان 10
Ebrahim Sarkhosh: 12 pieces for tar and setar
انتشارات: سرود
٪15
60000
51000
معرفی کتاب ابراهیم سرخوش : 12 قطعه برای تار و سه تار
ابراهیم سرخوش از برجسته‌گان زمان خود و نوازنده‌ای توانا بود که درزمینه‌ی ردیف بسیار پرقدرت و در زمینه نت‌خوانی و کارهای ارکستری نیز از جمله پرتکنیکها بود.
نکاتی درباره‌ی کتاب :
- با وجود تفاوتی که بین تار و سه‌تار موجود است جای آن داشت که مطالب این کتاب به طور جداگانه برای سه‌تار تنظیم می‌شد؛ اما به‌دلیل صرفه‌جویی در وقت و امکانات در هرچه زودتر به چاپ رسیدن کتاب از طرفی و نیز شرکت دادن نوازنده سه‌تار در تجزیه و تحلیل مطالب و ابتکار در مضراب‌گذاری، کوک ‌ساز و غیره که به عمیق‌تر کردن دانسته‌های وی و نیز تقویت حس ابتکار که لازمه بداهه‌نوازی است کمک شایانی می‌کند؛ این‌کار را به عهده خود نوازندگان سه‌تار واگذار کرده‌ایم. با تذکر این نکته که این کتاب آموزشی نیست و حداقل حد متوسطی از تکنیک نوازندگی را طلب می‌کند.
- از آنجا که قطعات این کتاب شامل ضربی‌ها و چهارمضرابی‌هایی است که اکثرا ملهم از بداهه‌نوازی می‌باشند و قصد ما هم این نبوده که با ثبت تمام جزئیات روح اثر را در چهارچوب یک نوع اجرا حبس کنیم و نیز راه را بر ابتکار و خلاقیت نوازندگان ببندیم جز در مواردی ضروری، حالات اجرائی و نوانسها را به عهده خود نوازندگان گذارده‌ایم تا با گوش دادن به اجرای استاد سرخوش – در نوار ردیف موسیقی ایران همراه با آواز روانشاد ادیب خوانساری – خود آنها را دریافته و به کار ببندند.
- مضراب‌گذاری‌ها با دقت انجام گرفته (البته با رعایت اختصار)؛ اما نوازندگان عزیز می‌توانند بنا به تشخیص و سلیقه خود از هرنوع مضراب‌گذاری که مایلند استفاده نمایند؛ همچنین جز در بعضی موارد از انگشت‌گذاری نیز اجتناب شده است.
- نت‌نویسی قطعات از روی نوار‌های اجرا شده استاد سرخوش همراه با آواز روانشاد ادیب خوانساری نوشته شده است و سعی وافی شده تا حتی‌الامکان مطابق اصل باشد؛ و نیز روی‌هم‌رفته در نت‌نویسی رعایت ساده‌نویسی شده است تا حتی‌المقدور برای همگان قابل استفاده باشد.
درباره علاء ایجادی
درباره علاء ایجادی
علاء ایجادی نوازنده، مدرس و سازنده‌ی ایرانی تار و سه‌تار. بعد از دریافت مدرک دیپلم، در رشته‌ی اقتصاد مشغول تحصیل شد. او در سال پایانى دانشگاه (1352) نواختن سه‌‏تار و فراگیرى علم موسیقى را در هنرستان شبانه‌ی موسیقى آغاز کرد. استاد او در این دوره نصراللَّه زرین‏‌پنجه بوده است. پس از یک سال به خدمت سربازى رفت و در سال 1358 در محضر زیداللَّه طلوعى شروع به فراگیرى و نواختن تار کرد. پس از چندى نزد حمید متبسم رفت و مشغول تحصیل موسیقى شد. از سال 1362 سه سال نزد جلال ذوالفنون سه‌تار را آموزش دید. سپس حدود یک سال نیز نزد محمود تاجبخش رفت و از محضر او بهره گرفت. از دیگر اساتید ایجادی (جز احمد عبادی) می‌توان به هوشنگ ظریف اشاره کرد که او از سال 1367 نزد این استاد برجسته‌ی تار نیز آموزش دیده است.
علاء ایجادی هم‌اکنون ضمن ساخت و تدریس تار و سه‌تار به فعالیت‌های دیگری نیز اشتغال دارد که از آن جمله می‌توان به چاپ و انتشار آثار جلیل شهناز و فرهنگ شریف زیر نظر هوشنگ ظریف، ده قطعه از چهار مضراب‌های احمد عبادی، ده آهنگ از آثار علی تجویدی (با همکاری محمدرضا گرگین‌زاده- همراه با اجرای آن‌ها)، آلبوم ده آهنگ برای تار و سه‌تار (با همراهی جهانگیر ملک) و آلبوم‌ها و کتاب‌های آموزشی دیگری اشاره کرد. او همچنین بعد از گذراندن دوره‌ی ساخت تار و سه‌تار، نزد امیر عطائی، در کارگاه شخصی خود به تولید این دو ساز اشتغال دارد.
دسته بندی های کتاب ابراهیم سرخوش : 12 قطعه برای تار و سه تار
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب ابراهیم سرخوش : 12 قطعه برای تار و سه تار" ثبت می‌کند