ابراهیم سرخوش از برجستهگان زمان خود و نوازندهای توانا بود که درزمینهی ردیف بسیار پرقدرت و در زمینه نتخوانی و کارهای ارکستری نیز از جمله پرتکنیکها بود.
نکاتی دربارهی کتاب :
- با وجود تفاوتی که بین تار و سهتار موجود است جای آن داشت که مطالب این کتاب به طور جداگانه برای سهتار تنظیم میشد؛ اما بهدلیل صرفهجویی در وقت و امکانات در هرچه زودتر به چاپ رسیدن کتاب از طرفی و نیز شرکت دادن نوازنده سهتار در تجزیه و تحلیل مطالب و ابتکار در مضرابگذاری، کوک ساز و غیره که به عمیقتر کردن دانستههای وی و نیز تقویت حس ابتکار که لازمه بداههنوازی است کمک شایانی میکند؛ اینکار را به عهده خود نوازندگان سهتار واگذار کردهایم. با تذکر این نکته که این کتاب آموزشی نیست و حداقل حد متوسطی از تکنیک نوازندگی را طلب میکند.
- از آنجا که قطعات این کتاب شامل ضربیها و چهارمضرابیهایی است که اکثرا ملهم از بداههنوازی میباشند و قصد ما هم این نبوده که با ثبت تمام جزئیات روح اثر را در چهارچوب یک نوع اجرا حبس کنیم و نیز راه را بر ابتکار و خلاقیت نوازندگان ببندیم جز در مواردی ضروری، حالات اجرائی و نوانسها را به عهده خود نوازندگان گذاردهایم تا با گوش دادن به اجرای استاد سرخوش – در نوار ردیف موسیقی ایران همراه با آواز روانشاد ادیب خوانساری – خود آنها را دریافته و به کار ببندند.
- مضرابگذاریها با دقت انجام گرفته (البته با رعایت اختصار)؛ اما نوازندگان عزیز میتوانند بنا به تشخیص و سلیقه خود از هرنوع مضرابگذاری که مایلند استفاده نمایند؛ همچنین جز در بعضی موارد از انگشتگذاری نیز اجتناب شده است.
- نتنویسی قطعات از روی نوارهای اجرا شده استاد سرخوش همراه با آواز روانشاد ادیب خوانساری نوشته شده است و سعی وافی شده تا حتیالامکان مطابق اصل باشد؛ و نیز رویهمرفته در نتنویسی رعایت سادهنویسی شده است تا حتیالمقدور برای همگان قابل استفاده باشد.
کتاب ابراهیم سرخوش : 12 قطعه برای تار و سه تار