1. خانه
  2. /
  3. کتاب خودآموز سنتور

کتاب خودآموز سنتور

نویسنده: حسین صبا
3.6 از 1 رأی

کتاب خودآموز سنتور

Santoor instruction for national college of music
انتشارات: سرود
٪15
120000
102000
معرفی کتاب خودآموز سنتور
بعد از تأسیس هنرستان ملّی به پیشنهاد استاد روح‌الله خالقی، هر یک از اساتید در رشته علمی خود موظف به تدوین و نشر مطالبی برای هنرجویان شدند و به‌تدریج کتاب‌هایی برای ویولن، تار، سه‌تار و سنتور و غیره مطابق با برنامه آموزشی هنرستان آماده و در کلاس‌ها مورد استفاده قرار گرفت. از آن جمله کتاب « خودآموز سنتور » تألیف و تنظیم استاد حسین صبا بود که از سال 1335 جزو کتاب‌های رسمی آموزشی جهت تدریس سنتور درنظر گرفته شد.
استاد حسین صبا، دارای تسلط کافی به متد‌های غربی روی پیانو و آگاهی و مهارت کافی بر روش تدریس قدما چون اساتید حبیب‌الله سماعی و ابوالحسن صبا بود و با مجموع آموخته‌های خود دست بر نوشتن برد.
کتاب « خودآموز سنتور » برخلاف عنوانش بی‌نیاز از راهنمایی مدرس نیست. گاهی چنین به‌نظر می‌رسد که مطالب کمی سریع پیش رفته ولی اگر تأمل کافی در هر تمرین اعمال گردد تا آنجایی که درک ریتم و ملودی و روان شدن و صحت مضراب زدن‌ها به وجود آید، مشکلی به‌وجود نخواهد آمد.
آشنایی با ویژگی‌های ردیف‌نوازی در نوشتن این کتاب مدنظر بوده است و مضراب‌های تکیه و انواع ریز و بعضی ملودی‌های ردیف موسیقی در آن به‌کار گرفته شده‌اند.
درباره حسین صبا
درباره حسین صبا
حسین صبا (زاده ۱۳۰۳ – درگذشته ۱۸ اردیبهشت ۱۳۳۹) از استادان موسیقی ایرانی و نوازنده سنتور بود.حسین صبا فرزند میرزا حسین خان صبا ملقب به کمال سلطان (از خاندان ضرابی کاشان) است که چون بعد از فوت پدر، به دنیا آمده بود و تنها فرزند پسر خانواده بود نام کوچک پدر را بر وی نهادند. وی اولین استاد سنتور هنرستان موسیقی ملی بود که سنتورنوازی را نزد حبیب سماعی فرا گرفت و سپس به محضر ابوالحسن صبا رسید و نت‌خوانی و سنتور نوازی و پیانو را نزد این استاد تکمیل کرد. حسین صبا تدریس سنتور را در هنرستان موسیقی ملی از سال ۱۳۳۰ شروع نمود و تا سال ۱۳۳۸ که به علت بیماری و سفر به لندن برای جراحی مغز وقفه‌ای در کار تدریس وی افتاد منظماً به تدریس این ساز و پیانو اشتغال داشت. از شاگردان شاخص او خانم ارفع اطرائی است که خود صاحب تألیفاتی چند است. حسین صبا در عنفوان جوانی در روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۳۹ (در سی و شش سالگی) به علت ابتلاء به بیماری مغزی درگذشت و در مقبرهٔ ظهیرالدوله به خاک سپرده شد. از او دختری به نام ترانه صبا بر جای مانده است که مقیم آمریکاست. خانه ایشان در تهران، خیابان مقصود بیگ تجریش بود که خواهر بزرگتر وی با نام فرح الملوک صبا که خود از عرفای بزرگ معاصر بود در همانجا می زیست. وی تألیفاتی در زمینهٔ موسیقی دارد که از آن جمله هستند: «آموزش سنتور»؛ بخش دوم «کتاب شور»، شامل آهنگ‌های ابوعطا، افشاری، بیات‌ترک، دشتی و نوا؛ بخش سوم «کتاب شور»، شامل آهنگ‌های همایون، اصفهان، ماهور و چهارگاه.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب خودآموز سنتور" ثبت می‌کند