کتاب سرور دانای آسمان

Wise Lord of the Sky: Persian Myth
کد کتاب : 142943
مترجم :
شابک : 978-9646728486
قطع : رحلی
تعداد صفحه : 144
سال انتشار شمسی : 1401
سال انتشار میلادی : 1999
نوع جلد : زرکوب
سری چاپ : 2
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب سرور دانای آسمان اثر تونی آلن

ترجمه‌ی مصور حاضر، مجموعه‌ای متشکل از اسطوره، تاریخ، هنر، افسانه‌ها، و قصه‌های قومی ایرانی است. "جهان ایرانی"، "افسانه‌های جهان اولیه"، "شعله‌های خرد"، "حماسه‌ی پادشاهان"، "سرزمین قصه‌گویان" و "میراث ایرانی" شش بخش اصلی این کتاب را تشکیل می‌دهند که در هر یک، ویژگی‌های بارز این ملت و تعامل آن‌ها با دنیای پیرامون خود بیان می‌شود. کتاب از افق‌های دور تاریخ و فرهنگ پیش از ورود آریاییان آغاز می‌شود، و سپس چگونگی ورود آریاییان، تاسیس امپراتوری‌های بزرگ ماد و پارس و دستاوردهای آنان و نیز ظهور زردشت، آموزه‌های اصلی این کیش و برخوردش با آیین‌های پیش از خود بازگو می‌شود. آن گاه، آن چه از این میراث به شاهنامه‌ی فردوسی رسیده و در قالب‌های بدیع و هنری بازگو شده، بررسی می‌شود. ورود اسلام، شکوفایی تمدنی که در تلاقی‌گاه فرهنگ‌های ایرانی و اسلامی شکل می‌گیرد از جمله مباحث این بخش است. هم چنین نگارنده وارد قلمرو قصه‌ها، افسانه‌ها، و عشق‌های رمانتیک درباری شده و مهم‌ترین قصه‌های "هزار و یک شب" و داستان "خسرو و شیرین" نظامی، "ویس و رامین" اسعد گرگانی، و تاثیر آن‌ها بر ادبیات و هنر ایران و غرب را بازگو می‌کند.

کتاب سرور دانای آسمان

تونی آلن
جان آنتونی آلن متولد 2 ژانویه 1937 ، جغرافیدان انگلیسی است. وی در سال 2008 به دلیل مفهوم انقلابی خود "آب مجازی" ، جایزه ی آب استکهلم را دریافت کرد. او استاد دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی و کالج کینگ لندن می باشد.
قسمت هایی از کتاب سرور دانای آسمان (لذت متن)
در حدود سال ۵۰۰ ق م، داریوش کبیر، فرمانروای امپراتوری پهناور ایران که خود را "شاه شاهان" می نامید، بنای پایتخت جدید و باشکوه خود را در تخت جمشید واقع در جلگه ی مرودشت در جنوب ایران، آغاز کرد. هنگامی که ساختمان این کاخ عظیم به پایان رسید، دارای یک تالار بارعام بـه نـام آپادانـا بـود کـه ۱۰ هزار نفر را در خود جای می داد. پادشاه ایرانی در این تالار بر تختی زرین جلوس و همه ساله خراج اتباع خویش را دریافت می کرد. از زمانی که نویسندگان کلاسیکی از قبیل هرودوت (حدود ۴۲۵ - ۴۸۵ ق م ) این قلمرو شرقی را توصیف کردند، تا چندین قرن، دنیای غرب چنین تصویری از ایران را پیش روی خود داشت؛ تصویری زنده از سرزمینی افسانه ای، با پادشاهانی قدرتمند که ثروتی هنگفت در اختیار داشتند؛ سرزمین بیابان های خشک، باغ های سایه افکن و کاخ های خیره کننده...