کتاب خون روی تیرک دروازه

Blood on the Crossbar: The Dictatorship's World Cup
جام جهانی دیکتاتورها
کد کتاب : 145048
مترجم :
شابک : 978-6227678864
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 271
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 2022
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب خون روی تیرک دروازه اثر ریس ریچاردز

«خون روی تیرک دروازه» کتابی نوشته ریس ریچاردرز، نویسنده اهل انگلستان است. این اثر در دسته ادبیات مستند تاریخی-سیاسی قرار می‌گیرد. «خون روی تیرک دروازه» به فوتبال آرژانتین در سال 1978 و اتفاقات پیرامون آن می‌پردازد، جایی که نقطه پیوند سیاست و ورزش با هم است و گریزی از ورود سیاست به ورزش نبوده است.
این کتاب درباره جنجالی‌ترین جام جهانی فوتبال در همه دوران برگزاری این رویداد ورزشی است. سال 1978 آرژانتین میزبان جام جهانی بود و همان سال هم قهرمان این جام تاریخی شد. اما این جام جهانی فوتبال برای مردم آرژانتین فقط یک رویداد ورزشی نبود زیرا دو سال پس از کودتای ارتش برگزار شد که ایزابل پرون طی آن برکنار و خورخه ویدلا به حکومت رسید. این کتاب به همه ماجراهای این رویداد تاریخی-سیاسی می‌پردازد که طی برگزاری جام جهانی شکل گرفتند. این کتاب به داستان فوتبالیست‌ها و ژنرال‌ها و ریسک‌هایی که برای موفقیت انجام دادند می‌پردازد و همچنین ماجرای تبعیدیان آرژانتینی، روزنامه‌نگاران و مادران راهپیمایی پلازا دو مایو و داستان فرزندان گمشده‌شان را روایت می‌کند.
ریس ریچاردز در این کتاب، مانند دوربین فیلمی مستند روایت های این واقعه مهم تاریخی را بازگو می‌کند. ریچاردز از یک سو تب و تاب بازی‌ها و پیروزی‌های پی‌در‌پی تیم ملی آرژانتین را شرح می‌دهد و از طرف دیگر آرژانتینی را را توصیف می‌کند که روزهای سخت خفقان را پشت سر می‌گذاشت. او روزهایی را روایت می‌کند که تلویزیون، رادیو و نشریات آرژانتینی همگی در انحصار و کنترل حکومت دیکتاتوری بودند. جام‌جهانی برای چنین مردمی بلندگویی روبه دنیا بود. مردم آرژانتین یک ماه فرصت داشتند تا جهان را با چهره‌ی واقعی حاکم دیکتاتور کشورشان آشنا کنند. در این میان تیم ملی آرژانتین وسط بازی‌های سیاسی مخالفان حکومت و دیکتاتور دست و پا می‌زد و هر دو طرف تیم را متعلق به خود می‌دانستند.

کتاب خون روی تیرک دروازه