«محسن فرشاد یکتا» در 12 اسفند 1323 در تهران به دنیا آمد.
در سال 47 لیسانس حقوق قضایی خود را از دانشکده حقوق دانشگاه تهران، و در سال 54، دکترای دولتی حقوق خصوصی خود را از دانشگاه اکس مارسی فرانسه اخذ نمود.
وی از سال 72 تاکنون عضو هیئت علمی و هیئت امنای موسسه آموزش عالی پژوهش صنایع ایران بوده و همچنین در دانشگاههای تهران، علامه طباطبایی، صنعتی شریف، امام صادق (ع)، آزاد اسلامی، پیام نور، علوم بهزیستی، جامع علمی-کاربردی و... تدریس کرده است.
ایشان از سال57 تاکنون به عنوان وکیل پایه دادگستری و مشاور حقوقی بسیاری کارخانجات و شرکت ها و سفارت ها بوده است.
همچنین سرپرست «انجمن علمی - فرهنگی انس و معرفت» تهران، و عضو چند انجمن بین المللی، از جمله «انجمن مطالعات روحی انگلستان» بوده است.
بنابراین متوجه شدید که وی در کنار شغل و مشغله ی خود، به علوم ماورایی و متافیزیک و عرفان علاقه مند و اشتغال به پژوهش و آموزش در این وادی دارد.
اولین کتاب وی در این زمینه، «بعد ناشناخته» (1358) بود.وی این مباحث را با تألیف «روح، ماده، کائنات» (1361) ادامه داد.
در کتاب بعدی اش «سیمای فلسفی زندگی» که کمتر از دو کتاب پیشین به متافیزیک می پردازد و بیشتر، فلسفی – اجتماعی است، فلسفه ی زیست انسان را در کنار مباحث معنوی می کاود.
از دیگر آثار پرفسور فرشاد، «انسان و جهان فراآگاهی است» که در پاییز سال 1383، در همایش «انسان آینده نگر و جهان فراآگاهی» کانون آینده نگری اهواز، مباحث آنرا بیشتر مورد ژرفکاوی قرار داده و به ابهامات پاسخ داد.
«اندیشه های کوانتومی مولانا» که بحق شاهکاری است بی نظیر، اثر دیگر پرفسور فرشاد است، که در یکی از سال ها، به عنوان «کتاب سال ایرانیان در امریکا» برگزیده شد.
«فیزیک و متافیزیک»، «ژرفای هستی»، «رازها و رمزهای کیهان» و «تأملی بر اسرار ذهن» نیز توسط وی و در تبیین موضوعات مرتبط با متافیزیک علمی و در پیوند با دانش فیزیک و نجوم نگاشته شده اند.
وی همچنین دارای 200 مقاله علمی در موضوعات حقوقی، فلسفی و اجتماعی در مطبوعات کشور از جمله مجله دانشمند، مجله کانون وکلای دادگستری، مجله وزارت دادگستری، روزنامههای کیهان هوایی، آسیا، کار و کارگر، جامعه، مجله گزارش، مجله دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، مجله خانه و خانواده، مجله ایرانمهر و فصلنامه آینده نگری است.