1. خانه
  2. /
  3. کتاب تاملی بر اسرار ذهن

کتاب تاملی بر اسرار ذهن

نویسنده: محسن فرشاد
5 از 2 رأی

کتاب تاملی بر اسرار ذهن

The secrets of the mind
انتشارات: علم
٪15
550000
467500
معرفی کتاب تاملی بر اسرار ذهن
"تاملی بر اسرار ذهن" به قلم "محسن فرشاد"، همانطور که از عنوان آن پیداست، تلاش می کند تا اسرار ذهن انسان را به خواننده معرفی کند. نویسنده این تلاش را در دو جهت سازمان می دهد؛ در یک نگاه تمرکز "محسن فرشاد" بر مساله ی ذهن در گستره ی شناختی آشکار شده می باشد و نگاه دیگر معرفت پنهان و آشکار نشده ی ذهن بشر را مورد هدف قرار می دهد. هر کدام از موارد ذکر شده شامل برداشت هایی هستند که در "تاملی بر اسرار ذهن" مرور خواهند شد.
نخستین برداشت از نگاه اول در "تاملی بر اسرار ذهن"، به تعریف ذهن می پردازد و تفاوت آن را با آگاهی، خرد و اندیشه بیان می کند. برداشت دوم، ذهن را از دیدگاه فیزیک مورد بررسی قرار می دهد و برداشت سوم آن را در تعامل با آگاهی کیهانی تجزیه و تحلیل می کند. برداشت چهارم به فلسفه ی ذهن و اصالت آن اختصاص دارد و نهایتا آخرین برداشت به هوش مصنوعی و ارتباطی که با ذهن انسان دارد می پردازد.
در دومین نگاه که در حوزه ی معرفت نهان قرار می گیرد، پیوستگی فضا، زمان و ذهن بررسی می شود و سپس ذهن به عنوان نیرویی از طبیعت مورد بررسی قرار می گیرد. "محسن فرشاد" همچنین ذهن را در کالبدهای هفت گانه نیز بررسی می کند و پس از برشمردن نیروهای ویژه ای که ذهن از آن برخوردار است، به آخرین برداشت کتاب "تاملی بر اسرار ذهن"، تحت عنوان رابطه ی ذهن با رویا می رسد. قدرت والای ذهن در خوشبخت شدن یا تیره روزی انسان، ضرورت شناخت آن و مطالعه ی آثار این چنینی را بیش از پیش با اهمیت جلوه می دهد.
درباره محسن فرشاد
درباره محسن فرشاد
«محسن فرشاد یکتا» در 12 اسفند 1323 در تهران به دنیا آمد.
در سال 47 لیسانس حقوق قضایی خود را از دانشکده حقوق دانشگاه تهران، و در سال 54، دکترای دولتی حقوق خصوصی خود را از دانشگاه اکس مارسی فرانسه اخذ نمود.
وی از سال 72 تاکنون عضو هیئت علمی و هیئت امنای موسسه آموزش عالی پژوهش صنایع ایران‏ بوده و همچنین در دانشگاههای تهران، علامه طباطبایی، صنعتی شریف، امام صادق (ع)، آزاد اسلامی، پیام نور، علوم بهزیستی، جامع‏ علمی-کاربردی و... تدریس کرده است.
ایشان از سال57 تاکنون به عنوان وکیل پایه دادگستری و مشاور حقوقی بسیاری کارخانجات و شرکت ها و سفارت ها بوده است.
همچنین سرپرست «انجمن علمی - فرهنگی انس و معرفت» تهران، و عضو چند انجمن بین المللی، از جمله «انجمن مطالعات روحی انگلستان» بوده است.
بنابراین متوجه شدید که وی در کنار شغل و مشغله ی خود، به علوم ماورایی و متافیزیک و عرفان علاقه مند و اشتغال به پژوهش و آموزش در این وادی دارد.
اولین کتاب وی در این زمینه، «بعد ناشناخته» (1358) بود.وی این مباحث را با تألیف «روح، ماده، کائنات» (1361) ادامه داد.
در کتاب بعدی اش «سیمای فلسفی زندگی» که کمتر از دو کتاب پیشین به متافیزیک می پردازد و بیشتر، فلسفی – اجتماعی است، فلسفه ی زیست انسان را در کنار مباحث معنوی می کاود.
از دیگر آثار پرفسور فرشاد، «انسان و جهان فراآگاهی است» که در پاییز سال 1383، در همایش «انسان آینده نگر و جهان فراآگاهی» کانون آینده نگری اهواز، مباحث آنرا بیشتر مورد ژرفکاوی قرار داده و به ابهامات پاسخ داد.
«اندیشه های کوانتومی مولانا» که بحق شاهکاری است بی نظیر، اثر دیگر پرفسور فرشاد است، که در یکی از سال ها، به عنوان «کتاب سال ایرانیان در امریکا» برگزیده شد.
«فیزیک و متافیزیک»، «ژرفای هستی»، «رازها و رمزهای کیهان» و «تأملی بر اسرار ذهن» نیز توسط وی و در تبیین موضوعات مرتبط با متافیزیک علمی و در پیوند با دانش فیزیک و نجوم نگاشته شده اند.
وی همچنین دارای 200 مقاله علمی در موضوعات حقوقی، فلسفی و اجتماعی در مطبوعات کشور از جمله مجله دانشمند، مجله کانون وکلای دادگستری، مجله‏ وزارت دادگستری، روزنامه‏های کیهان هوایی، آسیا، کار و کارگر، جامعه‏، مجله گزارش، مجله دانشگاه علوم بهزیستی و توان‏بخشی، مجله خانه و خانواده، مجله ایران‏مهر و فصلنامه آینده نگری است.
قسمت هایی از کتاب تاملی بر اسرار ذهن

در غروب یکی از روزهای بهاری در پارک زیبایی در تهران قدم می زدم. در نقطه ای از آن به ابرهای سوخته آسمان خیره شدم ، به طوری که زیبایی آن مرا در سحری از ابدیت غوطه ور ساخت. منظره شکوهمند کوه های شمال تهران با درختان دامنه آن طلوع ماه در آسمان ، شرنگ سکرآوری را در جانم ریخت و شعله حضوری ابدی را در قلبم برافروخت . با خود گفتم : وقتی بمیرم ، که قطعا روزی خواهم مرد ، دیگر این مناظر را نخواهم دید . احساس کردم این ذهن و آگاهی منست که با مشاهده آسمان و غروب تهران این چنین به وجد آمده و چشم و مغز من وسیله این ادراک هستند . آیا آنها بدون وسیله می توانند به این ادراک ادامه دهند ؟ دریافتم در صورت بقای آگاهی پس از مرگ ، ذهنیت و اندیشه من بعد از مرگ کالبد خاکی ام تداوم خواهد یافت و ادراک ما از هستی از میان نمی رود . این فکر در جان من آتش امید و جاودانگی را برافروخت و روشن ساخت . درک جاودانگی روح ، روان و ساختار آگاهی انسان ، و بقای شخصیت او یکی از زیباترین هدف های اوست و شاید هم والاترین هدفی است که انسان باید جست و جو کند.

مقالات مرتبط با کتاب تاملی بر اسرار ذهن
«جریان سیال ذهن»، آینه ای از افکار انسان ها
«جریان سیال ذهن»، آینه ای از افکار انسان ها
ادامه مقاله
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تاملی بر اسرار ذهن" ثبت می‌کند