1. خانه
  2. /
  3. کتاب اقتصاد رفتاری

کتاب اقتصاد رفتاری

نویسنده: موریس آلتمن
3.3 از 1 رأی

کتاب اقتصاد رفتاری

Behavioral Economics for Dummies
مترجم:
انتشارات: آوند دانش
٪15
480000
408000
معرفی کتاب اقتصاد رفتاری
"اقتصاد رفتاری" از مجموعه کتاب های دامیز، اثری است سودمند به قلم "موریس آلتمن" که یک راهنمای مطالعه ی فوق العاده، جهت آگاهی از نحوه و چگونگی تصمیم گیری واقعی مالی به حساب می آید.
در حالی که اقتصاد کلاسیک مبتنی بر این تصور است که مردم با منافع شخصی منطقی عمل می کنند ، بسیاری از تصمیمات کلیدی مالی - مانند سر و صدا بر سر خرید یک ساعت گران قیمت - به نظر دور از منطق است. رشته ی "اقتصاد رفتاری" بسیاری از عوامل ظریف و نه چندان جزئی را که در انتخاب های مالی و خرید ما نقش دارند ، روشن می کند. و در کتاب "اقتصاد رفتاری" از مجموعه ی دامیز به قلم "موریس آلتمن"، خوانندگان می آموزند که چگونه عوامل اجتماعی و روانشناختی ، مانند الگوهای رفتاری غریزی ، فشار اجتماعی و چهارچوب ذهنی ، می توانند به طور چشمگیری بر تصمیم گیری های روزمره و انتخاب های مالی ما تأثیر بگذارند.
با تکیه بر روانشناسی و با ریشه در مثال های دنیای واقعی ، این کتاب نوعی دیدگاه را برای کمک به سرمایه گذاران در جلوگیری از اشتباهات تکانشی ارائه می دهد؛ شرکت ها، مکانیسم های انتخاب های فردی را می فهمند و دولت ها و سازمان های غیردولتی قادر به گرفتن تصمیماتی عمومی خواهند شد.
مقدمه ای دوستانه برای مطالعه ی چرایی و چگونگی تصمیم گیری های مالی مردم که نویسنده ی آن، استاد "اقتصاد رفتاری" و نهادی در دانشگاه ویکتوریا است. این کتاب یک مولفه اساسی است برای بهبود تصمیم گیری مالی شما (و حتی درک وقایع روزمره) برای هر کس که حساب بانکی دارد و علاقه مند به این است که چرا و چه موقع پول خرج می کند.
درباره موریس آلتمن
درباره موریس آلتمن
موریس آلتمن، استاد اقتصاد رفتاری و اقتصاد نهادی و رئیس دانشکده‌ی اقتصاد و مالیه‌ی دانشگاه ویکتوریا در ولینگتون است. وی پیش از این در دانشگاه‌های کرنل، دوک، استنفورد و دانشگاه عبری اورشلیم پژوهشگر مهمان بوده است. همچنین بین سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۹ استاد اقتصاد دانشگاه ساسکاچوان و مدیر گروه اقتصاد آن مرکز بوده است. آلتمن به‌عنوان عضو مهمان در هیئت‌مدیره کالج سنت ادموند در دانشگاه کمبریج فعالیت کرده است. وی در دانشگاه استرلینگ در اسکاتلند، پژوهشگر مهمان و همچنین عضو ارسکین در دانشگاه کانتربری در شهر کرایست‌چرچ نیوزیلند بوده است.
موریس آلتمن طی سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ در جایگاه رئیس انجمن توسعه‌ی اقتصاد رفتاری (SABE) خدمت کرده است. وی در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان رئیس انجمن اقتصاد اجتماعی انتخاب شد. آلتمن سردبیر مجله‌ی Socio-Economics است. وی پیش از این کمک‌سردبیر مجله‌ی of Economic Psychology بوده و همچنان عضو هیئت‌تحریریه‌ی این نشریه است.
آلتمن تاکنون بیش از هشتاد مقاله‌ی داوری‌شده در حوزه‌ی اقتصاد رفتاری، تاریخ اقتصادی، روش‌شناسی و اقتصاد کلان تجربی و چهار کتاب درمورد نظریه‌ی اقتصادی و سیاست عمومی منتشر کرده است. وی بیش از ۱۵۰ سخنرانی بین‌المللی در موضوعات پیش‌گفته ارائه کرده است. همچنین آلتمن روی موضوعات تغییرات فنی درون‌زا، پیوندهای بین عدالت اقتصادی (حقوق بشر)، قدرت، رشد و توسعه‌ی اقتصادی و همچنین اهمیت نوع‌دوستی، اخلاق و عمل متقابل در نظریه اقتصادی تحقیق می‌کند.
آقای آلتمن پروژه‌های بزرگی را نیز در حوزه‌ی اقتصاد آزمایشگاهی رهبری می‌کند. یکی از این پروژه‌ها به بررسی نقش قیمت‌ها، درآمدها و متغیرهای اجتماعی در تعیین تقاضای مصرف‌کننده می‌پردازد. موضوع پروژه‌ی دیگر وی بررسی تأثیر بهبود شرایط کار بر میزان تلاش افراد و چگونگی تأثیر آن بر هزینه‌ها و سودآوری واحد است.
قسمت هایی از کتاب اقتصاد رفتاری

افراد در شرایطی جدا از جامعه را در سطحی خردتر، جدا از خانواده و دوستان تصمیم نمی گیرند. آن ها طوری رفتار نمی کنند که انگار در اتاقی کاملا مهر و موم شده هستند افراد خواه ناخواه تحت تأثیر اندیشه و طرز رفتار دوستان، خانواده و همچنین افراد خارج از این گروه هستند. آن ها تحت تأثیر هنجارهای اجتماعی، فرهنگ و مذهب قرار می گیرند. تصمیمات افراد همچنین می تواند تا حد قابل توجهی متأثر از کسانی باشد که با آن ها همسان اند؛ سطح شادی افراد متأثر از میل آن ها به همساز بودن است. از طرفی تصمیمات فعلی افراد اغلب، تحت تأثیر تصمیماتشان در گذشته است؛ متأثر از دوستان با دشمنانی که قبلا داشته اند، سیگار با مواد مخدری که قبلا مصرف می کرده اند با عشق و علاقه شان به یادگیری یا ورزش. این واقعیت که افراد تحت تأثیر جهان اطراف خود هستند بدان معنا نیست که انگیزه های اقتصادی هیچ پیامدی ندارد. همچنین به این معنا نیست که پس زمینه های اجتماعی مانع انتخاب می شود، بلکه باید عوامل اقتصادی سنتی در مفهومی گسترده تر ارزیابی ش وند. تصمیمات افراد با فراز و فرود متغیرهای غیراقتصادی، توانمند می شود. این متغیرهای غیراقتصادی، میزان و نحوه ی واکنش افراد به متغیرهای اقتصادی را تحت تأثیر قرار می دهند. آن ها مدل های اقتصادی ما را دقیق تر می کنند. در اغلب موارد، نحوه ی رشد درآمد نسبت به آنچه قبلا بوده، درست به اندازه ی رشد درآمد مطلق حائز اهمیت است، اگر نگوییم که مهم تر است. گاهی اوقات افراد برای بهبود موقعیت نسبی شان حتی مایل اند که بخشی از درآمد یا ثروت خود را ببخشند. همچنین اگر درآمد افراد رشد نکند و در عین حال موقعیت نسبی آن ها به علت افزایش درآمد دیگران در خطر باشد، آنگاه بسیاری از افراد ترجیح می دهند صرفا برای حفظ جایگاه نسبی شان از افزایش درآمد دیگران جلوگیری کنند. ثروتمند بودن در جامعه ای فقیر بهتر از ثروتمند بودن در جامعه ای است که اکثر مردم آن از سطح رفاه خوبی برخوردارند. رشد کیک اقتصادی اندازی کیک اقتصاد متأثر از عوامل غیریونی است عواملی که اقتصاد متعارف اغلب فرض می کند برای اقتصاد مضر هستند، مانند منصف بودن و اخلاقی رفتار کردن برخی از اقتصاددانان رفتاری استدلال می کنند که گاهی اوقات تلاش برای انصاف، به دلایلی عقلانی، موجب عدم انعطاف پذیری در بازار کالا می شود که با توجه به شرایط می تواند پیامدهای خوب یا بدی داشته باشد، حرف آخر اینکه بدون وارد کردن مجموعه ای از متغیرهای غیر پولی به این ترکیب، نمی توانیم به درستی سیستم اقتصادی کلان را مدل سازی کنیم. مردم اغلب سعی می کنند تا حد امکان در هر زمان با هر جا، رفتار غیر منصفانه را تلافی کنند و به رفتار منصفانه پاداش دهند و این امر می تواند پیامدهای ش گرفی در تعیین بهره وری و نحوهی پایداری س طوح مختلف بهره وری در طول زمان داشته باشد.

مقالات مرتبط با کتاب اقتصاد رفتاری
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
اختلال های روانشناختی با نام شخصیت های داستانی
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب اقتصاد رفتاری" ثبت می‌کند