1. خانه
  2. /
  3. کتاب مجموعه اشعار شهریار

کتاب مجموعه اشعار شهریار

پیشنهاد ویژه
5 از 2 رأی

کتاب مجموعه اشعار شهریار

دو جلدی
Shahriar
انتشارات: نگاه
٪25
1250000
937500
معرفی کتاب مجموعه اشعار شهریار
"سید محمدحسین بهجت تبریزی" ملقب به "شهریار"، شاعر خوش آوازه ی ایرانی و اهل تبریز بود، که از او اشعار دل انگیزی از هر دو زبان فارسی و ترکی آذربایجانی برجای مانده است. "شهریار" در سرودن قالب های مختلف شعری نظیر غزل و قصیده، قطعه، مثنوی، رباعی و حتی شعر نیمایی بسیار ماهر بود. اما آنچه این شاعر خوش قریحه و بلندآوازه بیشتر با آن شناخته می شود، غزل های زیبا و تاثیرگذار اوست که از جمله ی آن ها می توان به "غزل آمدی جانم به قربانت" و "علی ای همای رحمت" اشاره کرد.
"شهریار" نیز همچون بسیاری از شاعران و ادیبان این مرز و بوم، زندگی پر فراز و نشیبی داشت و داستان زندگی اش نیز، همچون اشعار خود او، منظومه ای تاثیرگذار به حساب می آید. او پس از گذراندن تحصیلات خود در مدرسه های تبریز و دارالفنون تهران، به دانشکده ی طب ورود کرد؛ اما عشقی سوزان و ناکام که تا ابد رد خود را بر سرنوشت و زندگی او نهاد، سبب شد تا "شهریار"، در سال آخر رشته ی پزشکی از تحصیل انصراف دهد و مسیر حیاتش متحول شود. این اتفاق، که سرمنشا بسیاری از دگرگونی های درونی شاعر بود، نهایتا او را به مسیری از معنویت ادبی رهنمون شد که در ابعاد مختلف زندگی اش نفوذ کرد و تاثیرات آن در شور و اشتیاقی که اشعارش را این چنین دلپذیر کرده، خودنمایی می کند. از "شهریار" اشعار مختلفی به ده ها زبان زنده ی دنیا بازگردانی شده است و کتاب پیش رو تحت عنوان "مجموعه اشعار شهریار"، در دو جلد به همت انتشارات نگاه به عرصه ی چاپ رسیده است.
درباره سید محمدحسین شهریار
درباره سید محمدحسین شهریار
سید محمدحسین بهجت تبریزی (زادهٔ ١١ دى ۱۲۸۵–درگذشتهٔ ٢٧ شهریور ۱۳۶۷) متخلص به شهریار (پیش از آن بهجت تبریزی) شاعر ایرانی اهل تبریز بود که به زبان‌های فارسی و ترکی آذربایجانی شعر سروده‌است. وی در تبریز در خانواده‌ای بستان‌آبادی (روستای خُشگِناب بستان‌آباد) به دنیا آمد و بنا به وصیتش در مقبرةالشعرای تبریز به خاک سپرده شد. ۲۷ شهریور را به واسطهٔ روز درگذشت او «روز شعر و ادب فارسی» نامیده‌اند. مهم‌ترین اثر شهریار منظومهٔ حیدربابایه سلام؛ (سلام به حیدربابا)، است که از معروف‌ترین آثار ادبیات ترکی آذربایجانی به‌شمار می‌رود و شاعر در آن از اصالت و زیبایی‌های روستا یاد کرده‌است. این مجموعه در میان اشعار مدرن قرار گرفته و به بیش از ۸۰ زبان زندهٔ دنیا ترجمه شده‌است. 
شهریار در سرودن گونه‌های دگرسان شعر فارسی - مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی - نیز چیره‌دست بوده‌است. اما بیشتر از دیگر گونه‌ها در غزل شهره بود و از جمله غزل‌های معروف او می‌توان به «علی ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» اشاره کرد. شهریار نسبت به علی بن ابی‌طالب ارادتی ویژه داشت و همچنین شیفتگی بسیاری نسبت به حافظ داشته‌است.
شهریار، از جمله سرایندگانی است که شعر را محلی نیک برای بیان این اندیشه‌ورزی‌های ژرف‌نگرانه و پندآموز دانسته، و بسیاری از اندرزهای اخلاقی، تربیتی را در قالب‌های گوناگون شعری (به‌ویژه در قطعات، رباعیات و دوبیتی‌ها) بازمی‌گوید. مخاطب این افکار و مفاهیم نیز نوع بشر و انسان در طول تاریخ است نه خطابی شخصی و منحصر به فرد.
مجموعهٔ تلویزیونی شهریار که به کارگردانی کمال تبریزی در سال ۱۳۸۴ ساخته شده و در آن جلوه‌هایی از زندگی این شاعر به تصویر کشیده شده‌است، در سال ۱۳۸۶ از طریق شبکهٔ دوم سیما به نمایش درآمد که اعتراض دختر شهریار، «مریم بهجت تبریزی» به همراه داشت مبنی بر اینکه «نود درصد سریال شهریار ساختگی است»، اما پسر شهریار «هادی بهجت تبریزی» معتقد است: «این سریال در کلیات هیچ مشکلی نداشت و در جزئیات هم دست هنرمند باز است که تغییراتی را به‌وجود آورد تا مجموعه برای مخاطب جذابیت داشته باشد».
مرکز مطالعات بین‌المللی استاد شهریار با هدف تحقیق و برگزاری مسابقات و همایش‌های مرتبط با استاد شهریار در شهرستان هشترود واقع شده است. نخستین همایش بزرگداشت استاد شهریار در سطح بین‌المللی، با حضور استادان برجستهٔ جهانی توسط این مرکز برگزار شده‌ است.

دسته بندی های کتاب مجموعه اشعار شهریار
قسمت هایی از کتاب مجموعه اشعار شهریار

آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟/ بی وفا حالا که من افتاده ام از پا چرا؟/ نوشدارویی و بعد از مرگ سهراب آمدی/ سنگدل این زودتر می خواستی حالا چرا؟/ نازنینا ما به ناز تو جوانی داده ایم/ دیگر اکنون با جوانان ناز کن با ما چرا؟/ آسمان چون جمع مشتاقان پریشان می کند/ در شگفتم من نمی پاشد ز هم دنیا چرا؟/ در خزان هجر گل، ای بلبل طبع حزین/ خامشی شرط وفاداری بود غوغا چرا؟/ شهریارا بی حبیب خود نمی کردی سفر/ این سفر راه قیامت می روی تنها چرا؟ .

صدای سوز دل شهریار و ساز حبیب/ چه دولتی است به زندانیان خاک نصیب/ به هم رسیده در این خاکدان ترانه و شعر/ چو در ولایت غربت دو همزبان غریب/ روان دهد به سر انگشت دلنواز به ساز/ که نبض مرده جهد چون مسیح بود طبیب/ صفای باغچه قلهک است و از توچال/ نسیم همره بوی قرنفل آید و طیب/ به گرد آیه توحید گل صحیفه باغ/ ز سبزه چون خط زنگار شاهدان تذهیب/ دو شاهدند بهشتی بسوی ما نگران/ به لعل و گونه گلگون بهشت لاله و سیب/ چو دو فرشته الهام شعر و موسیقی/ روان ما شود از هر نگاهشان تهذیب/ مگر فروشده از بارگاه یزدانند/ که بزم ما مرسادش ز اهرمن آسیب/ صفای مجلس انس است شهریارا باش/ که تا حبیب به ما ننگرد به چشم رقیب

نظر کاربران در مورد "کتاب مجموعه اشعار شهریار"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

شهریار ، بزرگترین شاعر غزل سرای معاصر که حیدر بابایه شهریار به ۱۰۰ زبان زنده دنیا ترجمه شده است

1402/12/15 | توسطکاربر سایت
1
|

میشه لطفا بگید تفاوت مجموعه اشعار شهریار با دیوان شهریار در چیست؟ در مشخصات، اولی ۳۰صفحه بیشتر دارد. یعنی شعرهای بیشتری دارد یا مقدمه و مقاله؟

1402/01/07 | توسطمحسن جهانگیری
7
|

باسلام خواستم بدونم قاب داره یا نه؟

1400/01/18 | توسطهیچکس - کاربر سایت
3
|

من عاشق شهریار هستم و شعر حیدر بابا را خیلی دوست دارم😍🌷.

1399/12/19 | توسطپریسا برقی - کاربر سایت
11
|
پاسخ ها

منم دوستش ندارم برای درسم یه سوال بود اومدم اینجا

1400/12/17|توسطتوف تو شهریار - کاربر سایت
4

اشعار استاد شهریار، از جمله کتاب هایی که میشه بارها خوند و به آن فکر کرد...عالی👌

1399/05/02 | توسطهاجر شمشیری
20
|
پاسخ ها

از شما جا نباشه آره خیلی خوبه جانم

1402/04/06|توسطکاربر سایت
1