محمّد اسفندیاری (زاده ۱۳۳۸، تهران) اسلامپژوه، تاریخنگار، کتابشناس و سرپرست دانشنامهٔ امامت (موسوعة الامامة فی نصوص اهل السنة) است. وی در تهران و قم به فراگیری علوم حوزوی پرداخت و از استادانی چون آیات یحیی نوری، جوادی آملی، استادی، گرامی قمی، وجدانی فخر و استاد حکیمی بهره برد. او عضو شورای عالی چندین نشریّه و نهاد و مشاور علمی برخی مؤسسههای علمی است. بعضی از کتابها و مقالاتش به عنوان آثار برگزیدهٔ کشوری، از جمله کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، انتخاب شدهاست.
وی در سال ۱۳۷۶ به عنوان مؤلف و ویراستار نمونه، در سال ۱۳۸۳ به عنوان کتابشناس نمونه، در سال ۱۳۸۴ به عنوان حامی نسخههای خطّی، و در سال ۱۳۸۶ به عنوان پیشکسوت حوزهٔ نقد برگزیده شدهاست.
بعضی از آثار او عبارتند از: کتابپژوهی، کتابشناسی تاریخی امام حسین، کتابشناسی توصیفی علی شریعتی، آسیبشناسی دینی (نشر کویر)، همهٔ ما برادریم (انتشارات نگاه معاصر)، عاشوراشناسی (نشر نی)، پیک آفتاب (شرکت سهامی انتشار)، شعلهٔ بیقرار، حقیقت و مدارا (انتشارات نگاه معاصر) عاشوراشناسی (نشر نی)، و حقیقت عاشورا (نشر نی).
نظرات بیشتری درباره کتاب بزارید ممنون
کتاب هدف امام حسین از حرکت به سوی کربلا بررسی میکنه.اینکه امام حسین برای شهادت رفت یا برای تشکیل حکومت.نظر محققان و دانشمندان شیعه و سنی رو میاره .یه جاهایی که ادله کافی نداره توقف میکنه و نتیجه گیری نمیکنه مثل علم امام به زمان دقیق شهادتش. خیلی از چیزهایی که من فکر میکردم اتفاق افتاده توی این کتاب دیدم سند کافی نداره.خیلی از جملاتی که این سالهای اخیر زیاد نقلشون میکنیم مانند جملهی قلب هایشان با شماست اما شمشیرهایشان بر علیه شماست که به امام حسین میگن و میخوان که ایشون رو منصرف کنن از رفتن به کربلا. کتاب یه یررسی اجمالی درباره شخصیت هایی که خواستن امام رو از کربلا رفتن منع کنن انجام میده و همینطور درباره کسانی که از کوفه برای امام نامه نوشتن و خب نشون میده کفه علم و درایت اون افراد سنگینتره در کل به نظرم لازمه همه ما بعد از خوندن اینهمه کتابهای ادبی درباره عاشورا این کتابهای تحقیقی رو هم بخونیم