1. خانه
  2. /
  3. کتاب عاشورا شناسی

کتاب عاشورا شناسی

4.5 از 1 رأی

کتاب عاشورا شناسی

(پژوهشی درباره هدف امام حسین (ع))
Ashoura
انتشارات: نشر نی
٪15
200000
170000
معرفی کتاب عاشورا شناسی
از میان موضوعات متعدّدی که در باره امام حسین ع وجود دارد، بحث در باره هدف آن حضرت از قیام، مهمترین موضوع است و سخت مورد اختلاف. با وجود اهمّیت این موضوع، گذشتگان به آن نپرداختند و بسیاری از معاصران ما نیز در تحریر محلّ نزاع توفیق نیافتند. عدّه ای اساسا درنیافتند که نقطه اختلاف چیست، و عدّه ای دیگر میان اهداف و برنامه های آن حضرت، یا اهداف و آثار قیام، خلط کردند.
در جهان عرب، بحث در باره اهداف امام رایج نشده است؛ امّا در ایران، بحث در این باره، به صورت جدّی، با کتاب شهید جاوید ( ۱۳۴۹ش ) ، متداول شد. در این کتاب، نظر مشهور در باره هدف امام ( شهادت ) ، رد و گفته شده است که آن حضرت در پی برپایی حکومت بود و هرگز قصد شهادت و علم به زمان آن نداشت. پس از انتشار کتاب مزبور، آثاری متعدّد در ردّ آن نوشته شد و در میان این اثبات و ردها، بحث در باره هدف امام بالا گرفت.
گام نخست برای درک هدف امام و اختلافات در باره آن، روشن شدن صورت مساله است و تحریر محلّ نزاع. بسیاری از کسانی که در این موضوع قلم زده اند، نقطه اختلاف را درنیافته اند و گاه چیزی را نفی کرده اند که طرف مقابل اثبات نمی کند، و یا چیزی را اثبات کرده اند که دیگری نفی نمی کند.
سعی نخست نویسنده این است که موضوع مورد اختلاف را روشن سازد و نظریاتی را که وجود دارد، از هم تفکیک کند و تقریر روشنی از هر یک به دست دهد و به صاحبان هر نظریه نشان دهد که چه نظریه ای دارند. وی پیش از اینکه در پی اثبات یک نظریه باشد، طالب روشن ساختن نظریات است. این کاری است مهم و تاکنون کسی این نظریات را استقصا و تبیین نکرده است. مهمتر اینکه با تحریر محلّ نزاع، تیر در تاریکی افکنده نمی شود و طرفین نزاع خواهند دانست که موضوع مورد اختلاف چیست و لوازم و توابع آن چیست. ولی آیا طرفین منازعه، موضوع نزاع را نمی دانند؟ پاسخ این پرسش را خواننده خواهد یافت.
درباره محمد اسفندیاری
درباره محمد اسفندیاری

محمّد اسفندیاری (زاده ۱۳۳۸، تهران) اسلام‌پژوه، تاریخ‌نگار، کتابشناس و سرپرست دانشنامهٔ امامت (موسوعة الامامة فی نصوص اهل السنة) است. وی در تهران و قم به فراگیری علوم حوزوی پرداخت و از استادانی چون آیات یحیی نوری، جوادی آملی، استادی، گرامی قمی، وجدانی فخر و استاد حکیمی بهره برد. او عضو شورای عالی چندین نشریّه و نهاد و مشاور علمی برخی مؤسسه‌های علمی است. بعضی از کتابها و مقالاتش به عنوان آثار برگزیدهٔ کشوری، از جمله کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، انتخاب شده‌است.
وی در سال ۱۳۷۶ به عنوان مؤلف و ویراستار نمونه، در سال ۱۳۸۳ به عنوان کتابشناس نمونه، در سال ۱۳۸۴ به عنوان حامی نسخه‌های خطّی، و در سال ۱۳۸۶ به عنوان پیشکسوت حوزهٔ نقد برگزیده شده‌است.
بعضی از آثار او عبارتند از: کتاب‌پژوهی، کتابشناسی تاریخی امام حسین، کتابشناسی توصیفی علی شریعتی، آسیب‌شناسی دینی (نشر کویر)، همهٔ ما برادریم (انتشارات نگاه معاصر)، عاشوراشناسی (نشر نی)، پیک آفتاب (شرکت سهامی انتشار)، شعلهٔ بی‌قرار، حقیقت و مدارا (انتشارات نگاه معاصر) عاشوراشناسی (نشر نی)، و حقیقت عاشورا (نشر نی).

نظر کاربران در مورد "کتاب عاشورا شناسی"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

نظرات بیشتری درباره کتاب بزارید ممنون

1403/04/23 | توسطماهان - کاربر سایت
0
|

کتاب هدف امام حسین از حرکت به سوی کربلا بررسی میکنه.اینکه امام حسین برای شهادت رفت یا برای تشکیل حکومت.نظر محققان و دانشمندان شیعه و سنی رو میاره .یه جاهایی که ادله کافی نداره توقف میکنه و نتیجه گیری نمیکنه مثل علم امام به زمان دقیق شهادتش. خیلی از چیزهایی که من فکر میکردم اتفاق افتاده توی این کتاب دیدم سند کافی نداره.خیلی از جملاتی که این سالهای اخیر زیاد نقلشون میکنیم مانند جمله‌ی قلب هایشان با شماست اما شمشیرهایشان بر علیه شماست که به امام حسین میگن و میخوان که ایشون رو منصرف کنن از رفتن به کربلا. کتاب یه یررسی اجمالی درباره شخصیت هایی که خواستن امام رو از کربلا رفتن منع کنن انجام میده و همینطور درباره کسانی که از کوفه برای امام نامه نوشتن و خب نشون میده کفه علم و درایت اون افراد سنگینتره در کل به نظرم لازمه همه ما بعد از خوندن اینهمه کتاب‌های ادبی درباره عاشورا این کتاب‌های تحقیقی رو هم بخونیم

1401/06/16 | توسطImfarza
4
|