1. خانه
  2. /
  3. کتاب ده نفر قزلباش (دو جلدی)

کتاب ده نفر قزلباش (دو جلدی)

نویسنده: حسین مسرور
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
پیشنهاد ویژه
5 از 2 رأی

کتاب ده نفر قزلباش (دو جلدی)

(زندگی شاه عباس)
Dah Nafar Ghezelbash
انتشارات: دبیر
٪20
800000
640000
3.6 از 1 رأی

کتاب ده نفر غزلباش

Dah Nafar Ghezelbash
انتشارات: هرمس
ناموجود
150000
معرفی کتاب ده نفر قزلباش (دو جلدی)
کتابی که در پیش رو دارید با نام «ده نفر قزلباش» یکی از رمان های ارزشمند و مهم تاریخی ایرانی است که اوضاع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران را در عصر صفوی به خصوص در سالهای حکومت شاه اسماعیل، شاه طهماسب و شاه عباس به تصویر می کشد. مسرور با نوشتن این رمان یکی از مهم ترین نویسندگان رمان تاریخی در ایران به شمار می رود. ماجراهای ده نفر قزلباش از زمانی آغاز میشود که پس از قرنهای متمادی تسلط حکومتهای مختلف و بعضا بیگانه بر گوشه و کنار ایران، صفویان با در دست داشتن دو سلاح تشیع و ایرانیت برپا خاستند تا ایران از هم گسیخته را یکپارچه و متحد و دست اجانب را از آن کوتاه کنند. لیک دشمنان متعددی مانند ازبکها، عثمانیها و دولتهای غربی نمیتوانستند آرام بنشینند... ده قزلباش که از سوی شاه طهماسب صفوی به ماموریت مهمی رفته اند. داستان این رمان از آنجا آغاز می شود که حرمخانه سلطنتی شاه طهماسب، در ارگ تربت حیدریه، به محاصره عبدالله خان ازبک درآمده است. شاه صفوی که تسلیم حرمخانه به ازبکهای ضد شیعه را بی آبرویی بزرگی می داند، به ۱۸ قزلباش (سربازان ارتش صفویه) داوطلب، دستور می دهد شب و روز بتازند و در زمان کوتاهی از قزوین به تربت حیدریه برسند. آنان باید به هر قیمتی شده از صف محاصره ازبکها عبور کنند و حکم مرگ زنان حرم سرای سلطنتی را به دست رئیس قراولان خاصه برسانند. از ۱۸ سربازی که برای این کار داوطلب شده بودند، هشت قزلباش کشته می شوند و ۱۰ نفر خودشان را به ارگ سلطتنی می رسانند...
ماجراهای کتاب «ده نفر قزلباش» از زمانی آغاز میشود که پس از قرنهای متمادی تسلط حکومتهای مختلف و بعضا بیگانه بر گوشه و کنار ایران، صفویان با در دست داشتن دو سلاح تشیع و ایرانیت برپا خاستند تا ایران از هم گسیخته را یکپارچه و متحد و دست اجانب را از آن کوتاه کنند. لیک دشمنان متعددی مانند ازبکها، عثمانیها و دولتهای غربی نمیتوانستند آرام بنشینند... ده قزلباش که از سوی شاه طهماسب صفوی به ماموریت مهمی رفته اند. داستان این رمان از آنجا آغاز می شود که حرمخانه سلطنتی شاه طهماسب، در ارگ تربت حیدریه، به محاصره عبدالله خان ازبک درآمده است. شاه صفوی که تسلیم حرمخانه به أزبکهای ضد شیعه را بی آبرویی بزرگی می داند، به ۱۸ قزلباش (سربازان ارتش صفویه) داوطلب، دستور می دهد شب و روز بتازند و در زمان کوتاهی از قزوین به تربت حیدریه برسند.
درباره حسین مسرور
درباره حسین مسرور
حسین مسرور سخنیار اصفهانی (۱۲۶۹ - ۱۳۴۷)، نویسنده، مترجم و شاعر متخلص به مسرور.
حسین سخن‌یار اصفهانی، فرزند حاجی محمدجواد تاجر کوپایی در سال ۱۲۶۹ خورشیدی در قریهٔ کوهپایه اصفهان به دنیا آمد. پس از انجام تحصیلات مقدماتی به فراگیری صرف و نحو، معانی و بیان، منطق، فقه و اصول و حکمت پرداخت، و سپس به تحصیل در مدارس جدید ادامه داد. پس از پایان تحصیلات به تهران رفت و به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و در دارالفنون و دبیرستان نظام به تدریس پرداخت. او زبانهای عربی و فرانسوی و انگلیسی را به‌خوبی می‌دانست و با زبان پهلوی آشنایی داشت.
به مناسبت هزاره فردوسی در سال ۱۳۱۳ مثنوی خوابگاه فردوسی را سرود که بسیار مورد توجه قرار گرفت. حسین مسرور علاوه بر آنکه در شاعری توانا و استاد بود، در نثرنویسی نیز مهارتی بسزا داشت. مقاله‌های ادبی و تاریخی او در مجلات ارمغان و یغما چاپ شده‌است. او مدتی مدیریت برنامه‌های ایران در آینهٔ زمان و شهر سخن را، در رادیو ایران به عهده داشت. حسین مسرور در سال ۱۳۴۷ در امیرآباد تهران درگذشت و در قبرستان ظهیرالدوله به خاک سپرده شد.
دسته بندی های کتاب ده نفر قزلباش (دو جلدی)
قسمت هایی از کتاب ده نفر قزلباش (دو جلدی)

در کتب تاریخ نوشته اند که شاه حیدر، پدر شاه اسماعیل صفوی در خواب دید که سپاهیانش کلاه سرخ بر سر دارند، چون بیدار شد فرمان داد کلاه هایی از ماهوت سرخ دوازده ترک که نشان شیعه دوازده امامی است برای سپاهیانش ساختند و به قزلباش موسوم گردیدند. به نظر ما کلمه قزلباش، ترکی شده (زرین کلاه) است که شعار و امتیاز جد اعلای صفویه، فیروز شاه زرین کلاه بود، و زرین کلاه یا زرینه کفش، امتیازات خاندانی بود که از ریشه پادشاهان ایرانی بودند و مانند آن در ترکی «قزل ایاغ» است که به معنی زرین کفش می باشد. پس همان طور که مقصود از قزل ایاغ، پای سرخ نبوده و کفش طلایی است، قزل باش نیز به معنی زرین کلاه می باشد. کلمه قزلباش در اوایل صفویه خاص سپاهیان ایشان بود، اما کم کم شامل همه مملکت ایران گردید چنان که در پایان عصر صفویه، ایران را مملکت قزلباشید، و ایرانیان را قزلباش می خواندند و در هندوستان مسجد و تکیه ایرانیان را مسجد و تکیه قزلباشها می خوانند.

نظر کاربران در مورد "کتاب ده نفر قزلباش (دو جلدی)"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کدام نشر بهتره دوستان

1403/08/07 | توسطحسین محمدپور
0
|

درود به روان پاک نویسندش. به نظر من از خیلی از رمانهای معروف مثل کلیدر و شوهر آهوخانم و... بهتر بود.بخونید واقعا عالیه

1401/08/02 | توسطنادر - کاربر سایت
4
|

کتاب جالبی ست و شما را جلب می‌کند،در کل از بهترین رمان هایی ست که خوانده ام و هر لحظه هیجانی برای شما دارد که از جا می‌پرید! این را بدانید ولی اگر وسط‌ها یکم کند شد دلزده نشوید با قدرت ادامه دهید ببینید چه می‌شود.

1399/10/05 | توسطیه دوست - کاربر سایت
12
|