1. خانه
  2. /
  3. کتاب کیانیان

کتاب کیانیان

4.67 از 3 رأی

کتاب کیانیان

Les Kyanides
ناموجود
12000
معرفی کتاب کیانیان
"کیانیان" کتابی است به قلم "آرتور کریستین سن" که توسط انتشارات علمی و فرهنگی در دویست و چهل و دو صفحه به عرصه ی چاپ رسیده است. کتاب فعلی یکی از شناخته شده ترین آثار منتشر شده از قلم "آرتور کریستین سن"، ایران شناس نام دار دانمارکی است. "آرتور کریستین سن" پس از اتمام تحصیلات خود در کشورش دانمارک و همچنین آلمان و کسب دانش و آشنایی عمیق با زبان هایی نظیر عربی، پهلوی، اوستایی، فارسی و زبان های مهم اروپایی، مطالعه ی دقیق خود را در مورد تاریخ و فرهنگ ایران قبل از اسلام آغاز کرد. "آرتور کریستین سن" اولین پژوهش خود را در سال 1901 پیرامون مزدک و به زبان دانمارکی سازمان داد و به رشته ی تحریر درآورد و از آن به بعد تا پایان عمر مشغول به کار و تحصیل بود. "آرتور کریستین سن" در طول چهل و پنج سال پژوهش، انواع و اقسام مقالات، رساله ها و کتب مختلف را پیرامون مسائل مربوط به ایران به نگارش درآورد که در این میان، کتاب "کیانیان"، با ترجمه ی استاد ذبیح الله صفا، از اهمیتی ویژه برخوردار است.
خواننده با مطالعه ی کتاب "کیانیان" متوجه می شود که هیچ ارتباطی میان پادشاهان تخیلی کیان و سلسله ی تاریخی هخامنشیان وجود ندارد و تمام فرضیات محققانی نظیر هرتسفلد، با استدلال و مستنداتی متقن در این زمینه رد شده و نویسنده ثابت کرده است که کیانیان گروهی از حکام محلی در شرق ایران بوده اند که آخرین فرد شناخته شده از آن ها، ویشتاسپ بوده و وی با زرتشت، پیامبر ایرانی، هم عصر بوده است. "آرتور کریستین سن" بحث مفصلی از کتاب را به "کی" و "کیان" اختصاص داده و این بحث، کهن ترین مطالب اوستا را تا جدیدترین کتاب های معتبر تاریخی، پوشش می دهد.
درباره آرتور کریستین سن
درباره آرتور کریستین سن
آرتور امانوئل کریستنسن (Arthur Emanuel Christensen) (زادهٔ ۱۹ ژانویهٔ ۱۸۷۵ در کپنهاگ – درگذشتهٔ ۳۱ مارس ۱۹۴۵ در کپنهاگ) ایران‌شناس، خاورشناس، لغت‌شناس و پژوهشگر معروف اهل دانمارک است. کریستنسن در ۹ ژانویهٔ ۱۸۷۵ در کپنهاگ به دنیا آمد. پدر وی مدیر یک پست‌خانه و او تنها فرزند خانواده بود. به گفتهٔ خود وی خواندن کتاب هزار و یکشب در کودکی چنان تأثیری بر روی او گذاشت که میل به اینگونه مطالعات را در وی برانگیخت. در ۱۳سالگی، در انشایی نوشت که میل دارد تا زبان‌شناس شود تا بتواند دربارهٔ فرهنگ مردم شرقی مطالعه کند. پدر او میل داشت که او در زمینهٔ حقوق به تحصیل بپردازد، اما خود او به تحصیل زبان لاتین، فرانسه و تاریخ پرداخت. در آن هنگام، دانشگاه کپنهاک رشتهٔ خاصی برای مطالعات ایرانی نداشت، اما گاهی اوقات زبان اوستایی تعلیم داده می‌شد. در دوران دانشجویی کریستنسن به یادگیری و تحصیل زبان‌های فارسی، ترکی، سانسکریت و عربی پرداخت همچنین چون برای زبان پهلوی معلمی نیافت خود مستقلاً یادگیری زبان پهلوی را آغاز کرد. کریستنسن هنوز دانشگاهش را به پایان نرسانده بود که نخستین رساله‌اش را به نام رستم پهلوان ملی ایران در ۲۳سالگی و در سال ۱۸۹۸ منتشر کرد. در سال بعد مقالهٔ دیگری به نام افسانه‌ها و روایات در ادبیات فارسی منتشر کرد. او با نوشتن این دو مقاله و مقالات متعدد دیگر آگاهی و تسلط خویش را به زبان فارسی نشان داد. او رسالهٔ دکترای خود را که تحقیقی ادبی و تاریخی در مورد عمر خیام بود به پایان رسانیده و در سال ۱۹۰۳ با درجهٔ ممتاز گذراند. او مطالعات خود را بر روی رباعیات خیام تا سالیان بعد نیز ادامه داده و موفق شد ۱۲۱ رباعی را که احتمال اصالت و انتساب آنها به خیام بیشتر از بقیه رباعیات بود، انتخاب کند و در سال ۱۹۲۷ کتاب دیگری به نام نقد بر رباعیات خیام را منتشر کرد.
آرتور کریستنسن در ۳۱ مارس ۱۹۴۵ در کپنهاگ درگذشت.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب کیانیان" ثبت می‌کند