1. خانه
  2. /
  3. کتاب روزنه

کتاب روزنه

5 از 1 رأی

کتاب روزنه

(مجموعه آموزشی شعر)
Rozaneh
ناموجود
290000
معرفی کتاب روزنه
"روزنه" یک "مجموعه آموزشی شعر" به قلم "محمدکاظم کاظمی" است که توسط انتشارات سپیده باوران منتشر شده است.
نویسنده تلاش کرده تا مضامین را با روشی توصیفی و تحلیلی تر در "روزنه" که یک "مجموعه آموزشی شعر" است به تصویر بکشد. وی ترجیح داده به خواننده بیاموزد که به جای به خاطر سپردن ایده های دیگری، چگونه خودش در مورد شعر فکر بنماید. "محمدکاظم کاظمی" همچنین سعی کرده از جزم اندیشی و مطلق گرایی اجتناب کند، در حالی که به طور همزمان قوانین و مقرراتی که به ظاهر خدشه ناپذیر بودند را مورد تجدید نظر قرار داده است. در "روزنه" گاه اصطلاحی جدید وضع شده یا اصطلاح و عبارتی در برخی شرایط به شکل متفاوتی به کار رفته است که نویسنده در بیشتر این موارد سعی کرده، به دلایل آن اشاره نماید.
هدف این کتاب بیشتر آموزش اصول و شیوه های شعر است تا جمع آوری بهترین اشعار فارسی. در نتیجه، نمونه اشعاری که در کتاب "روزنه" آمده است، تنها وسیله ای برای درک بیشتر موضوعات است و بس. به همین دلیل ممکن است اشعار زیبای فراوانی در این مجموعه به چشم نخورد و از شعرای برجسته ای، حرفی به میان نیاید.
"روزنه" که یک "مجموعه آموزشی شعر" به قلم "محمدکاظم کاظمی" است، حرفی جدید در حوزه ی شعر و ادب به حساب می آید که نظیر آن قبلا جایی گفته نشده است. این اثر به عنوان یک متن آموزشی بر اساس منابع دیگر به رشته ی تحریر درآمده و در اکثر موضوعات کتاب، منابع ادبی مختلفی، مورد ارزیابی نویسنده قرار گرفته است. "محمدکاظم کاظمی" سعی کرده است برای هرگونه اطلاعاتی که مستقیما یا به صورت نقل قول اقتباس شده است، کل منبع را ذکر کند و فهرست کاملی از منابع خود را در کتابشناسی اثر فعلی ارائه کرده است.
درباره محمدکاظم کاظمی
درباره محمدکاظم کاظمی
محمدکاظم کاظمی (زادهٔ ۱۳۴۶، هرات) شاعر و نویسنده افغان است. کاظمی عضو گروه علمی برون‌مرزی فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. وی در سال ۱۳۹۵ به عنوان دبیر علمی یازدهمین جشنواره شعر فجر انتخاب شد. او برگزیده اولین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر در بخش فارسی‌زبانان بود. محمدکاظم کاظمی در سال ۱۳۵۴ به کابل کوچ کرد و تا سال آخر دبیرستان در کابل درس خواند. در سال ۱۳۶۳ به ایران آمد و پس از اتمام دوره دبیرستان، کارشناسی خود را رشتهٔ مهندسی عمران از دانشگاه فردوسی مشهد گرفت. از سال ۱۳۶۵ به فعالیت‌های ادبی آغاز کرد، در سال ۱۳۶۷ به عضویت گروه شعر حوزه هنری مشهد درآمد و در سال ۱۳۶۹ به انجمن شاعران انقلاب اسلامی افغانستان پیوست؛ و آن را در دههٔ هفتاد ادامه داد. انتشار مثنوی «بازگشت» او در فروردین ۱۳۷۰ مایه شهرت او شد.
او علاوه بر سرایش شعر، در زمینه‌های آموزش شعر، برگزاری محافل انجمنهای ادبی مهاجرین افغان در ایران، انتشار نقدها و مقالاتی در مطبوعات، تألیف و ویرایش کتابهایی در زمینه زبان و ادبیات فارسی فعالیت کرده‌است. همکاری با هنر و ادبیات روزنامهٔ قدس و مسئولیت صفحهٔ ادب این روزنامه و عضویت در هیئت تحریر فصلنامه‌های «در دری» و «خط سوم» و عضویت در مؤسسه فرهنگی در دری از دیگر فعالیت‌های او بوده‌است.
وی هم‌چنین سابقه مسئولیت دفتر هنر و ادبیات افغانستان (۱۳۶۹ تا ۱۳۷۵)، عضویت در هیئت تحریریه نشریه‌های هری و نینوا، مسئولیت جلسهٔ نقد و پژوهش شعر حوزهٔ هنری خراسان رضوی و مسئولیت جلسهٔ شعر آفتابگردان‌ها در مشهد را در کارنامه دارد. شعر «مسافر» او در کتاب ادبیات فارسی سال دوم دبیرستان در ایران به چاپ رسیده است.
قسمت هایی از کتاب روزنه

یادداشت مولف: این کتاب ، حاصل یک احساس نیاز بوده است ; نیاز به یک متن آموزش شعر مختصر ولی جامع ، برای شاعران جوان و کسانی که می خواهند شناختی اجمالی از شعر داشته باشند. واقعیت این است که در حوزه پژوهشهای ادبی ما، جای کتابی که در آن هم به قواعد فنّی شعر پرداخته شده باشد و هم به جوانب هنری آن ، و در عین حال همه مباحث آموزشی در آن گرد آمده باشد، خالی بود. کتاب حاضر برای پرکردن این خالیگاه تدوین شد، تا شاعران جوان را به کار آید و در عین حال ، زمینه و انگیزه تحقیق و پژوهش و مطالعه متون سنگین تر را در آنان ایجاد کند.

نظر کاربران در مورد "کتاب روزنه"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

خداقوت ابتدا این کتاب بخونیم یا شعر پارسیشون رو؟

1403/10/05 | توسطکاربر سایت
0
|