کتاب ارادت کورکورانه

Eradat-e Kourkouraneh
(خسرو روزبه، سازمان افسران و حزب توده)
کد کتاب : 39893
شابک : 978-6222462017
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 542
سال انتشار شمسی : 1399
سال انتشار میلادی : 2020
نوع جلد : زرکوب
سری چاپ : 4
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب ارادت کورکورانه اثر احمدرضا زارعی

"ارادت کورکورانه" از "احمدرضا زارعی" کتابی است که در آن طی سیزده فصل به زندگی "خسرو روزبه، سازمان افسران و حزب توده" می‌پردازد. فصل‌های این کتاب که براساس بازه‌های تاریخی تقسیم‌بندی شده‌اند، به ترتیب وقایعی را که از سال‌های 1294 تا 1337 اتفاق افتاده، پیگیری می‌کنند. در فصل نخست این کتاب، نوجوانی و جوانی "خسرو روزبه" و ورود و تدریس وی در دانشکده‌ی افسری مورد بررسی قرار گرفته است. فصل دوم و سوم به تشکیل سازمان افسران حزب توده، قیام افسران خراسان و انتقال افسران فراری به آذربایجان اختصاص دارد و تشکیل فرقه دموکرات در آذربایجان در کنار شکست فرقه و انحلال سازمان افسران در فصل چهارم مورد بررسی قرار می‌گیرد.
نخستین دستگیری "خسرو روزبه" در فصل پنجم کتاب "ارادت کورکورانه" عنوان شده و فرار از زندان دژبان، گروه هشت نفره، ترور محمد مسعود و تجدید سازمان نیز در همین فصل بررسی می‎شود. فصل ششم نیز به دومین دستگیری "خسرو روزبه" اختصاص دارد و دفاعیات او در دادگاه، واکنش‎هایی که به محاکمات وی صورت گرفت، الحاق مجدد سازمان افسران به حزب توده و ازدواج "خسرو روزبه"، در فصل ششم آورده شده است.
دستگیری رهبران حزب توده، شعبه‌‌ی اطلاعات آن، چاپخانه‌های حزب، سرقت از صندوق راه‌آهن و بانک‌ها، قتل حسام لنکرانی، تشکیل ستاد مقابله با کودتا، آموزش نظامی به اعضای حزب توده، طرح فرار دکتر مصدق، دستگیری سروان ابوالحسن عباسی، واکنش سازمان به دستگیری وی و اعترافات عباسی، انتقادها به حزب و سازمان، محاکمه و اعدام افسران، کشف سازمان و رمز و رازهای مخفی آن، دستگیری‌ها و طرح‌های ترور، جاسوسی و خانه‌های امن، دیگر مطالب کتاب "ارادت کورکورانه" را شامل می‌شوند و عاقبت کار "خسرو روزبه" نیز در آخرین فصل کتاب بررسی شده است.

کتاب ارادت کورکورانه

قسمت هایی از کتاب ارادت کورکورانه (لذت متن)
(لنین ایران)، (پامچال سرخ)، (مرد افسانه ای) و... این ها القابی بودند که در خارج از کشور به او داده شده بود. هنوز عده ای او را (شهید راه حزب) خطاب می کنند و عده ای دیگر با لفظ (زنده یاد) از او نام می برند. او را می توان جنجال برانگیزترین و شناخته شده ترین چهره جنبش کمونیستی در ایران نامید که با شخصیت کاریزماتیک خویش و با آن نگاه خاص و سیبیل لنینی که صورت سمبل مبارزان چپ در ایران درآمد توانست طی حدود دو دهه عضویت در حزب توده و سازمان نظامی آن، به مبارزه مخفی ادامه دهد و...