1. خانه
  2. /
  3. کتاب طلوع و غروب زردشتی گری

کتاب طلوع و غروب زردشتی گری

5 از 1 رأی

کتاب طلوع و غروب زردشتی گری

The Dawn and Twilight of Zoroastrianism
٪15
350000
297500
معرفی کتاب طلوع و غروب زردشتی گری
کتاب «طلوع و غروب زردشتی گری» گزارش کلاسیک از دین زرتشتی، جامع ترین بررسی از دین موجود است. دو بخش این مطالعه با دو دوره عظمت زرتشتیان در سرزمین خود، ایران مطابقت دارد: اولی در حدود سال 588 قبل از میلاد، در زمان امپراتوری هخامنشیان رخ داد، و بخش دوم در زمان امپراتوری ساسانیان (225-652 پس از میلاد). دینی که زرتشت، پیامبر ایران باستان، در زمانة خود تبلیغ کرد هرچند بعدها با نام دین زرتشتی در جهان باستان مشهور گردید، اما بیش تر آموزه ها و احکامش نه توسط خود زرتشت بلکه به وسیلة مغان و موبدان، که روحانیون این دین بودند، وارد متون مقدس گردید. نگارنده در کتاب حاضر به زایش این دین در زمانة پیامبرش و سپس روندی که در طول تاریخ و دوره های مختلف حکومتی در ایران باستان همچون مادها، هخامنشی ها، پارت ها و ساسانیان طی کرده، و سرانجام انحطاط آن پس از ورود اسلام می پردازد. هرچند که این دین تا سده ها پس از ورود مسلمانان نیز در بخش هایی از ایران دوام داشت، اما بسیار کم رنگ تر شده بود. نگارنده بحث مفصلی درخصوص زروانیسم [زروان = خدای زمان] و گونه های آن در دوره های مختلف دارد و همچنین به تقابل اورمزد و اهریمن در دین زرتشتی و باورهای زروانی اشاره می کند. جایگاه انسان و سرنوشت آن در دین زرتشتی و فرجام کار جهان و مسالة دنیای پس از مرگ در این دین از دیگر موضوعات کتاب به شمار می رود.
درباره رابرت چارلز زینر
درباره رابرت چارلز زینر
رابرت چارلز زنر(Robert Charles Zaehner) (زادهٔ ۸ آوریل ۱۹۱۳ – مرگ ۲۴ نوامبر ۱۹۷۴) متخصص و پژوهشگر ادیان شرقی بریتانیایی بود. او همچنین یک افسر عضو سازمان‌های اطلاعاتی بریتانیا بود و در دهه ۱۹۵۰ میلادی در ایران در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ نقش داشت. زنر که سویسی‌تبار بود زبان‌هایی چون پارسی، یونانی، لاتین و اوستایی را آموخته‌بود. او که پهلوی هم می‌دانست بر روی جستار زروان کار کرده‌بود. زنر در آینده برای مطالعهٔ متن‌های هندو سانسکریت را فراگرفت و نیز برای درک با بوداگرایی و اسلام زبان پالی و عربی را آموخت.
او در ۱۹۴۳ و در گیرودار جنگ جهانی دوم افسر سازمان ام آی ۶ بریتانیا در سفارت این کشور در تهران بود. او که به لهجه‌های بومی ایرانی آشنایی داشت در هنگام رساندن تدارکات به روسیه از راه‌آهن ایران می‌کوشید تا جلوی خرابکاری آلمان‌ها یا هوادارانشان در ایران را برای نگهداشتن این یاری‌رسانی بگیرد. او تا ۱۹۴۷ به بازی نقش دیپلماتیک در ایران پرداخت.
در بازگشت به انگلستان به پژوهش‌های پیشین خود پرداخت ولی همچنان کارمند ام‌آی ۶ ماند. در ۱۹۴۹ در جزیره مالت به آموزش نیروهای ضدکمونیستی پرداخت. در ۱۹۵۰ آموزندهٔ ادبیات فارسی در دانشگاه آکسفورد گردید. در ۱۹۵۱ هم در پی مأموریتی سفری کوتاه به ایران داشت. مأموریت او به رویدادهای نهضت ملی شدن صنعت نفت به رهبری محمد مصدق بازمی‌گشت. او پس از این مأموریت به بریتانیا بازگشت و پژوهش‌های پیشینش را از سرگرفت.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب طلوع و غروب زردشتی گری" ثبت می‌کند