1. خانه
  2. /
  3. کتاب الگوهای استقرار و فرهنگ های پیش از تاریخی دشت شوشان

کتاب الگوهای استقرار و فرهنگ های پیش از تاریخی دشت شوشان

3.1 از 1 رأی

کتاب الگوهای استقرار و فرهنگ های پیش از تاریخی دشت شوشان

بر اساس تحلیل مجموعه ی حاصل از بررسی ف.ج.ل. گرملیزا
Prehistoric settlement patterns and culture in susiana southwestern Iran
ناموجود
10000
معرفی کتاب الگوهای استقرار و فرهنگ های پیش از تاریخی دشت شوشان
دکتر ف. ج. ل. گرامیلزا، پزشک آلمانی، همراه همسرش، هفت سال از عمر خود را در روستاهای دشت خوزستان، در میان روستائیان گذراند و علاوه بر طبابت، به تحقیق در زمینه امراض بومی پرداخت. او همچنین علاقه وافری به جمع آوری سفالینه های منقوش پیش از تاریخ داشت؛ به گونه ای که نام و مشخصات محل آثار به دست آمده را نیز ثبت می کرد. از این رو به تدریج مجموعه ای از اطلاعات و آثار باستانی را فراهم کرد که اینک دکتر عباس علیزاده مولف کتاب حاضر براساس تجزیه و تحلیل آن مجموعه مباحث کتاب را فراهم نموده است. کتاب از شش فصل و ضمیمه تشکیل شده است. بخش اول با عنوان "مقدمه" حاوی اطلاعاتی درباره پیشینه بررسی های باستان شناختی در خوزستان، روش ها و شرایط بررسی "گرمیلزا"، ثبت محوطه های باستانی، نقشه های بررسی و حرف نویسی نام های محلی است. در بخش دوم مشخصات زیستی و جغرافیایی خوزستان توصیف می شود. بخش سوم به بررسی سفال های حاصل از بررسی گرمیلزا اختصاص دارد. در بخش چهارم داده های حاصل از بررسی گرمیلزا تجزیه و تحلیل می شود. بخش چهارم کوششی است با هدف گاهنگاری دوران پیش از تاریخ دشت شوشان. آخرین بخش نیز به خلاصه و نتیجه گیری اختصاص دارد. ضمیمه کتاب شامل کاتالوگ داده های حاصل از بررسی و طرح سفال ها و توضیحات آنهاست. کتاب با عکس ها، طرح ها، نقشه ها و جدول هایی همراه است.
درباره عباس علیزاده
درباره عباس علیزاده
عباس علیزاده باستان‌شناس اهل ایران است که در بسیاری از تپه‌های باستانی خوزستان و فارس کاوش کرده و هم‌اکنون نیز در مؤسسهٔ خاورشناسی دانشگاه شیکاگو، باستان‌شناسی پیش از تاریخ ایران را تدریس می‌کند.
او در آغاز دههٔ ۱۹۷۰ در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل در رشتهٔ روان‌شناسی بود، اما از آن‌جا که بیشتر هم‌بازی‌هایش در تیم فوتبال، دانشجویان باستان‌شناسی بودند، او هم تغییر رشته داد. او در خلال یکی از بازدیدهای اخیرش از پایتخت باستانی تخت‌جمشید گفت: «احساس زیادی نسبت به روان‌شناسی نداشتم. به نظرم فقط رمانتیک بود.» او تحصیلاتش را در دانشگاه تهران و سپس در دانشگاه شیکاگو ادامه داد و در سال ۱۹۸۷ میلادی، دکترای خود را از این دانشگاه اخذ کرد. او کاوش‌های متعددی از جمله کاوش‌های تپه چغامیش و چغابنوت را رهبری کرده‌است.
علیزاده در عین حال کار سازمان‌دهی مجموعه سفالینه‌های موزه ایران باستان را پذیرفته است. کیسه‌هایی بزرگ از تکه سفال در زیرزمینی مرطوب نگه‌داری می‌شد و کارکنان موزه در شرف دور ریختن این توده بی‌نظم و ترتیب بودند. اما علیزاده مانع این کار شد، و امروز این موزه می‌تواند به داشتن مجموعه قابل‌توجهی از یک میلیون قطعه سفال به خود ببالد که با تلاش علیزاده بر اساس نوع و منطقه، طبقه‌بندی شده و در زیرزمینی که با بودجه دولت بازسازی شده نگه‌داری می‌شود. نیکلاس کوچوکوس، قوم‌شناس دانشگاه شیکاگو، که به علیزاده در این کار کمک کرده‌است می‌گوید: «بسیاری از سایت‌هایی که این سفال‌ها در آنها پیدا شده اکنون اصلاً وجود ندارند. این مجموعه بی‌نظیری است که ما تصور می‌کردیم از دست رفته است.»
دسته بندی های کتاب الگوهای استقرار و فرهنگ های پیش از تاریخی دشت شوشان
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب الگوهای استقرار و فرهنگ های پیش از تاریخی دشت شوشان" ثبت می‌کند