1. خانه
  2. /
  3. کتاب نگره های نمایشی و نانموده های ساختاری

کتاب نگره های نمایشی و نانموده های ساختاری

نویسنده: حسن پارسائی
پیشنهاد ویژه
3 از 1 رأی

کتاب نگره های نمایشی و نانموده های ساختاری

(نقد و بررسی چهارده نمایشنامه کوتاه)
Dramatic Concepts
انتشارات: سوره مهر
٪25
13000
9750
معرفی کتاب نگره های نمایشی و نانموده های ساختاری
تقریبا در همان سال های آغاز جنگ تحمیلی بود که تئاتر دفاع مقدس نیز متولد و گونه جدیدی به هنر نمایش ایران اضافه شد. از همان زمان با توجه به این که اکثر هنرمندان تئاتر با نمایش های جنگی زیاد سروکار نداشتند، بحث چگونگی خلق یک درام جنگی استاندارد مطرح بوده و هست. در این زمینه همیشه سئوالاتی چون چگونگی شکل گرفتن پرسوناژهای نمایشنامه جنگی و یا چگونگی خلق شخصیت های این گونه آثار، تقریبا بی پاسخ مانده اند. از آن جایی که نمایشنامه، هسته ابتدایی خلق یک اثر نمایشی است، حسن پارسایی در کتابش به بررسی 14 نمایشنامه جنگی پرداخته تا جوابی برای سئوال های مطرح در این زمینه پیدا کند.
پارسایی در واقع خواسته با بررسی این نمایشنامه ها، اشکالات عمده متون جنگی را به نویسندگان گوشزد کند؛ او در نقدهایش نشان می دهد که چطور یک درام جنگی بر اثر شتابزدگی نویسنده به گزارشی عاطفی تبدیل می شود و یا چطور احساس گرایی بیش از حد نمایشنامه نویس، شخصیت های تعریف نشده را به ساختار درام تحمیل می کند. با توجه به نقدهای علمی پارسایی، این کتاب برای کسانی که به طور جدی به تحلیل و بررسی نمایشنامه می پردازند و می خواهند بدانند چگونه یک نمایش دچار مشکل و عارضه مندی می شود، می تواند بسیار مفید باشد.
درباره حسن پارسائی
درباره حسن پارسائی
حسن پارسایی سال 1336 در سنندج متولد شد. دوران دبستان، راهنمایی و دبیرستان را در همانجا گذراند. او از همان سال­های دوران کودکی به داستان­های کوتاه بسیار علاقه داشت و داستان­­هایی را که در مجله کیهان بچه ­ها چاپ می­شد، میخواند. همزمان مجذوب سینما شد و بیشتر وقت خود را با رفتن به سینما و خواندن داستان­های کوتاه می­گذراند. در دوران راهنمایی شروع به سرودن شعر کرد. در سال­های آخر دبیرستان به طور جدی به نقد و بررسی فیلم­ها، اجرای نمایش­ها و هنرهای تجسمی پرداخت. اولین داستان کوتاهش را در سال 1352، وقتی هنوز شعر می­سرود، نوشت. در سال 1354 وارد دانشگاه تهران شد و در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به تحصیل پرداخت. بعد از انقلاب اسلامی نوشتن نمایشنامه و رمان را آغاز کرد و در پی آن سرودن شعر را کنار گذاشت. اما به طور جدّی به نقد و بررسی داستان­های کوتاه، رمان، نمایشنامه و نمایش ادامه داد. تاکنون بیش از 350 مقاله و نقد درباره داستان کوتاه، رمان، نمایشنامه و نمایش در روزنامه ­ها و مجلات چاپ کرده است. او هم­ اکنون عضو «انجمن نویسندگان کودک و نوجوان» و «خانه تئاتر» است و به تدریس زبان ­انگلیسی، زبان تخصصی سینما، زیبایی­ شناسی در هنر، روان­شناسی شخصیت و نوشتن نقد نمایش، نمایشنامه و رمان اشتغال دارد.
دسته بندی های کتاب نگره های نمایشی و نانموده های ساختاری
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نگره های نمایشی و نانموده های ساختاری" ثبت می‌کند