1. خانه
  2. /
  3. کتاب صمد بهرنگی

کتاب صمد بهرنگی

نویسنده: صمد بهرنگی
پیشنهاد ویژه
3 از 1 رأی

کتاب صمد بهرنگی

(مجموعه کامل داستان)
Samad Behrangi
انتشارات: آناپنا
٪25
320000
240000
معرفی کتاب صمد بهرنگی
صمد بهرنگی در دوم تیرماه 1318 در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی شهر تبریز در خانواده ای تهی دست چشم به جهان گشود. صمد بهرنگی نویسندگی را با طنزنویسی آغاز کرد. در دانشسرا همراه دو تن از دوستانش روزنامه ی فکاهی دیواری به نام (خنده) می نوشت که بسیار هوادار داشت. از سال 1336 مقاله ها و قطعات فکاهی و طنزآمیز او در (توفیق) منتشر می شد و این کار چند سالی دوام داشت. بهرنگی در 1339 نخستین داستان منتشر شده ی خود به نام عادت را نوشت؛ که با تلخون در 1340، بی نام در سال 1342، و داستان های دیگر ادامه یافت. او ترجمه هایی نیز از انگلیسی و زبان ترکی استانبولی به زبان فارسی و از فارسی به زبان ترکی آذربایجانی (از جمله ترجمه ی شعرهایی از مهدی اخوان ثالث، احمد شاملو، فروغ فرخزاد و نیما یوشیج) انجام داد. از جمله آثار صمد بهرنگی؛ ماهی سیاه کوچولو، اولدوز و کلاغ ها، اولدوز و عروسک سخنگو، کچل کفترباز، پسرک لبوفروش و... را می توان نام برد. بهرنگی در 9 شهریور 1347 (در سن 29 سالگی) در رود ارس و در ساحل روستای کوانق غرق شد. آنچه شما در این کتاب ملاحظه می کنید کامل ترین مجموعه داستان های صمد بهرنگی است.
درباره صمد بهرنگی
درباره صمد بهرنگی

صمد بهرنگی در ۲ تیر ۱۳۱۸ در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی شهر تبریز در خانواده‌ای تهی‌دست چشم به جهان گشود. پدر او «عزت» و مادرش «سارا» نام داشتند. صمد دو برادر و سه خواهر داشت. پدرش کارگری فصلی بود که بیشتر به شغل زه‌تابی (آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را می‌گذراند و خرجش همواره بر دخلش فزونی داشت. برخی اوقات نیز مشک آب به دوش می‌گرفت و در ایستگاه «وازان» به روس‌ها و عثمانی‌ها آب می‌فروخت. بالاخره فشار زندگی وادارش ساخت تا با فوج بیکارانی که راهی قفقاز و باکو بودند به قفقاز برود. رفت و دیگر بازنگشت.

صمد بهرنگی پس از تحصیلات دبستان و دبیرستان در مهر ۱۳۳۴ به دانشسرای مقدماتی پسران (تبریز) رفت و در خرداد ۱۳۳۶ از آنجا فارغ‌التحصیل شد. از مهر همان سال و در حالیکه تنها هجده سال سن داشت آموزگار شد و تا پایان عمر در آذرشهر، ممقان، قاضی‌جهان، گوگان، و آخی‌جهان در استان آذربایجان شرقی که آن زمان روستا بودند تدریس کرد. در مهر ۱۳۳۷ برای ادامهٔ تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به دورهٔ شبانهٔ دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز رفت و هم‌زمان با آموزگاری، تحصیلش را تا خرداد ۱۳۴۱ و دریافت گواهی‌نامهٔ پایان تحصیلات ادامه داد.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب صمد بهرنگی" ثبت می‌کند