1. خانه
  2. /
  3. کتاب ترجمه مصباح‏ الانس

کتاب ترجمه مصباح‏ الانس

نویسنده: حمزه فناری
3.7 از 1 رأی

کتاب ترجمه مصباح‏ الانس

Mesbah al-Ons
انتشارات: مولی
٪15
1700000
1445000
معرفی کتاب ترجمه مصباح‏ الانس
کتاب مصباح الانس بین المعقول و المشهود، شرحی است از محمدبن حمزه بن محمد فناری بر کتاب مفتاح الغیب، اثر ابوالمعالی محمد بن اسحاق قونوی، از شاگردان نامدار محی الدین. شارح، در تبیین قواعد کشفی به لسان عقل، سعی بلیغی نموده و کوشیده است تا هماهنگی عرفان و برهان و عقل و دل و شهود و نظر را نشان دهد و ازاین رو، کتاب را «مصباح الأنس» نامیده است. در این نوشتار مباحث عرفانی مانند حقیقت موجودات، اشتراک معنوی وجود، اسامی وجود و ادله اثبات آن، نسبت بین وجود و ماهیت، تعین اولی و ثانی، اسمای الهی، حقیقت فیض، اعیان ثابته، تفسیری از صفات الهی، مراتب و آثار محبت، نسبت بین اسما و ذات الهی، ظهور اسما و صفات، ارتباط بین حقیقت و صور آن، تعین اول و ثانی و کشف اسرار مربوط به وجود مطرح شده است. نگارنده دیدگاههای عرفای مشهور را در این موضوعات منعکس کرده است.
درباره حمزه فناری
درباره حمزه فناری
محمد بن حمزه فناری (زادهٔ ۷۵۱ قمری در روم - درگذشته ۸۳۴ قمری در بروسا)، معروف به ابن فناری؛ فرزند حمزه ابن محمد ابن محمد از علمای بزرگ عثمانی در قرن نهم قمری است و در آن دوران در علوم متداول زمانهٔ خود از جمله هیئت، قراءات، معانی، بیان، فلسفه و عرفان، سرآمد بود. شهرت علمی ابن فناری در زمینه عرفان نظری است. وی علم عرفان نظری را به درجه‌ای رساند که حتی کسانی که واجد شهودهای عرفانی نیستند نیز بتوانند در مورد مبانی آن تحقیق و آثار علمی تولید کنند. از بررسی آثار وی بر می‌آید که به ظاهر خود او دارای مکاشفه‌ها و شهودهای عرفانی نبوده‌است. از جهتی کار او و صائن الدین ترکه اصفهانی بازگشتی به تبیین‌ها و اصطلاحات عرفانی قرن هفتم فرغانی شمرده می‌شود که در قرن هشتم عبدالرزاق کاشانی و قیصری تا حدی از آن‌ها غفلت کرده بودند. معروف‌ترین اثر وی که قرن‌ها کتاب درسی حوزه‌های عرفانی بوده‌است، مصباح الانس است. وی در این کتاب مفتاح الغیب صدرالدین قونوی را شرح داده است و از اقوال و آرای عرفای برجسته همچون ابن عربی، جندی و در درجه اول قونوی و فرغانی استفاده‌های فراوان می‌برد. از این جهت این کتاب دروازه‌ای برای راهیابی و آشنایی با بسیاری از آثار درجه اول عرفانی است. ایجاد همزبانی بین فلسفه و عرفان از اهداف اصلی ابن فناری است، او سعی دارد تا مطالب را به صورت استدلالی و در قالبی منطقی یا دست کم قابل پذیرش فیلسوفان ارائه دهد.
دسته بندی های کتاب ترجمه مصباح‏ الانس
نظر کاربران در مورد "کتاب ترجمه مصباح‏ الانس"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام باید ترجمه باشه

1403/04/22 | توسطکاربر سایت
0
|

با سلام...من یک جلد خریداری کردم بعد از باز کردن کتاب متوجه شدم که زبان عربیه....و الان گذاشتمش یه گوشه چون زبان عربی بلد نیستم

1402/07/27 | توسطرضا رضایی
2
|
پاسخ ها

نوشته ترجمه خواجوی هست

1403/02/09|توسطکاربر سایت
0