1. خانه
  2. /
  3. کتاب تفسیر نسفی

کتاب تفسیر نسفی

3.9 از 1 رأی

کتاب تفسیر نسفی

(ترجمه ای کهن از قرآن مجید به فارسی موزون و مسجع به ضمیمه آیات)
Tafsir-e Nassafi
ناموجود
180000
معرفی کتاب تفسیر نسفی
"تفسیر نسفی" از "نجم الدین عمربن محمد نسفی"، "ترجمه ای کهن از قرآن مجید به فارسی موزون و مسجع به ضمیمه آیات" است که این بار به تصحیح دکتر "عزیزالله جوینی" و با همت انتشارات سروش، در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.
در طول کتاب "تفسیر نسفی" از "نجم الدین عمربن محمد نسفی"، هیچ تعارضی بین آموزه‌های اهل سنت و شیعه وجود ندارد.
موزون بودن زبان و صنعت خلاق و عروضی آن نشان دهنده‎ی آن است که ملت ما به شدت به جذابیت‌ شاعرانه علاقمند بوده‌اند و فرهنگ ایرانی شعر و موسیقی را همیشه و در هر زمان پذیرفته است.
کتاب حاضر از نظر واژه‌‌ها و اصطلاحات اصیل از چنان غنایی برخوردار است که ‌می‌تواند برای زبان فارسی یک حافظ و پشتوانه به حساب بیاید و به عنوان پایتخت فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران به آن نگاه شود. "تفسیر نسفی" از "نجم الدین عمربن محمد نسفی"، شامل حروف و کلمات اساسی و ساده است و با ترتیبات لفظی و معنوی همراه است. وی اولا جهت درک بهتر معانی قرآن و ثانیا جذب مسلمانان غیرعرب، تفسیر را به این شکل به نگارش درآورده است.
دکتر "عزیزالله جوینی" معتقد است که در گذشته مردم آنقدر به آرمان‌های دینی و حفظ و حراست از آثار اسلا‌می ‌پایبند بودند که هر نوع آسان‌انگاری در ترجمه و تفسیر قرآن و یا در رسم‌الخط و شکوه آن را، گناهی بزرگ تلقی می‌نمودند. از این روست که در ترجمه‌های قرآن از قرن چهارم الی ششم اگر نگوییم اصلا، به ندرت خطایی در لغت و معنا یا نکاتی که ضعف و بی‌معنی بودن آنها را آشکار ‌می‌کند، پیدا می‎شود.
درباره نجم الدین عمربن محمد نسفی
درباره نجم الدین عمربن محمد نسفی
نجم‌الدین ابوحفص عمر بن محمد بن احمد نسفی معروف به مفتی الثقلین در ۱۰۶۷–۱۰۶۸ میلادی در نخشب زاده شد. در ۱۱۴۲–۱۱۴۳، درگذشت. از بزرگ‌ترین فقیهان حنفی روزگار خودش بود.
یکی از معروف‌ترین کتاب‌هایش «العقیدة النسفیه» به عربی است، که علامه سعدالدین هروی تفتازانی، عالم نامدار سده هشتم، آن را در کتاب ش، شرح العقاید النسفیه، شرح داده است. از جملهٔ آثار پارسی ابوحفص نسفی «تفسیر نسفی» است، که به نثر مسجع و موزون نوشته شده‌است. این کتاب چهار بار در ایران به چاپ رسیده‌است.
کتابی در اصول عقاید به‌صورت پرسش و پاسخ نوشت، که از رایج‌ترین آثار در نوع خود بود و تا پیش از جنگ اول جهانی، در مدارس عمومی ترکیه درس داده می‌شد. او را نباید با عبداللّه بن احمد، که او هم از فقیهان حنفی بود (نیمهٴ دوم سدهٴ سیزدهم)، اشتباه گرفت.
قسمت هایی از کتاب تفسیر نسفی

باز سخت شد دل هاتان بعد دیدن این عبر، پس این دل ها همچون سنگ است، بلک سخت تر و از سنگ ها سنگ است که از وی جوی ها می روان شود و از سنگ ها سنگ است که می بشکافد و آب از وی می چکان شود و از سنگ ها سنگ است که از ترس خدای تعالی از بالا سوی نشیب می دوان شود و خدای تعالی غافل نیست از آنچه می کنیت ای جهودان و چون مغایبه خوانی معنی این بود که غافل نیست خدای تعالی از آنچه می کنند آن جهودان، ای مومنان.

مقالات مرتبط با کتاب تفسیر نسفی
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب تفسیر نسفی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

من این کتاب دارم کسی میخواد بهم بگه 09135672897

1402/03/21 | توسطچوم - کاربر سایت
0
|