1. خانه
  2. /
  3. کتاب مشق معنی بیدل

کتاب مشق معنی بیدل

نویسنده: حسن حسینی
4 از 1 رأی

کتاب مشق معنی بیدل

Mashq-e Ma'ni Bidel
انتشارات: سوره مهر
٪15
40000
34000
معرفی کتاب مشق معنی بیدل
در ادبیات فارسی، دو شاعر برجسته به نام های مولانا و بیدل وجود دارند که منظومه ی فکری خاصی را با خود به همراه دارند. این منظومه ی فکری می تواند آن ها را از سایر شاعران متمایز کند. هر دو از نظر تقسیم بندی کلی در پانته ایست یا وحدت وجودی قرار دارند، اما تمرکز آن ها بر فرازهای معنوی این فلسفه با یکدیگر تفاوت دارد.

شاعران به طور عمومی علاقه خاصی به استفاده از واژه های خاص دارند که آن را می توان واژه های سوگلی یا واژه های نظرکرده نامید. آن ها این واژه ها را به طور مکرر تکرار می کنند و با استفاده از آن ها تشبیه، استعاره و تمثیل می سازند و حتی نماد ارائه می دهند.

بیدل شاعر بزرگی است که با استفاده از منظومه ی فکری خود، به شکل چشمگیری به جامعه ادبی و فرهنگی فارسی سختگیرانه پاسخ می دهد. او با استفاده از واژه های سوگلی خود، عمق و قدرت احساسات خود را به خواننده منتقل می کند. شعر های بیدل پر از غم و شور است و تاثیر قوی روحانی را بر خواننده می گذارد.

درباره حسن حسینی
درباره حسن حسینی
سید حسن حسینی (زاده ١ فروردین ۱۳۳۵ تهران – درگذشته ۹ فروردین ۱۳۸۳) شاعر، مترجم، نویسنده و پژوهشگر معاصر ایرانی بود. برخی به او لقب "سیدالشعرای شعر انقلاب" داده اند. او برگزیده اولین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر در بخش آئینی بود. سید حسن حسینی در ١ فروردین ماه سال ۱۳۳۵ در محله سلسبیل تهران به دنیا آمد. وی بعد از دریافت دیپلم طبیعی، لیسانس رشته تغذیه را از دانشگاه مشهد دریافت کرد. فوق‌لیسانس و دکترای خود را، در رشته ادبیات فارسی گذراند. وی مسلط به زبان عربی بوده و با زبان‌های ترکی و انگلیسی در حد استفاده از منابع و مآخذ و صحبت کردن و نوشتن آشنا بود.
وی از سال ۱۳۵۲ نوشتن و سرودن را در مطبوعاتِ قبل از انقلاب علی‌الخصوص مجلهٔ فردوسی آغاز کرد و در سال ۱۳۵۸، حوزهٔ اندیشه و هنر اسلامی را که به همراه محمد رضا حکیمی و رخ صفت، تهرانی و آیت‌الله امامی کاشانی، راه‌اندازی کرد که مسئولیت بخش ادبیات و شعر را به همراه قیصر امین پور بر عهده داشت.
در دورهٔ آموزشی سربازی بود که جنگ شروع شد. بعد از اتمام دورهٔ آموزشی، با اینکه رَسته بهداری داشت، مسئولیت رادیو ارتش را به عهده گرفت تا چند سال بعد از آزادی خرمشهر، در رادیو ارتش ماند اما به دلیل طولانی شدن جنگ به حوزه‌هنری بازگشت. وی در سال ۱۳۶۶ در اثر اختلافاتی که با مدیر وقت حوزه‌هنری داشت، به همراه جمعی از دوستان از جمله قیصر امین پور استعفا کرده و به تدریس در دانشگاه الزهرا (س) و دانشگاه آزاداسلامی مشغول شد.
دکتر سید حسن حسینی از سال ۱۳۷۸ در واحد ویرایش رادیو تهران تا پایان عمر حضور داشت. دکتر حسینی اوایل دهه هشتاد شمسی دوباره به حوزه اندیشه و هنر اسلامی در خیابان حافظ دعوت شد که کلاس های آزاد سبک هندی را برگزار می کرد و در یکی از این جلسات رسول ملاقلی پور(کارگردان سینما)نیز حضور داشت.
وی در سال ۱۳۷۹ مجموعهٔ کامل غزلیات بیدل دهلوی را که نزدیک به سه هزار غزل را در بر می‌گیرد به صورت ضبط شده خواند. حوزه فعالیت‌های او شامل شعر، تحقیق، ترجمه و تألیف بود. او سالهای آخر عمرش را به سبک‌شناسی قرآن و زبان‌شناسی حافظ مشغول بود و در ۹ فروردین ۱۳۸۳ بر اثر سکته قلبی، درگذشت.
سید حسن حسینی در چهارمین همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۳ مورد تقدیر قرار گرفت. میدانی در محله طرشت تهران به نام این شاعر معاصر نام‌گذاری شده‌است.
دسته بندی های کتاب مشق معنی بیدل
مقالات مرتبط با کتاب مشق معنی بیدل
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مشق معنی بیدل" ثبت می‌کند