مرکز فرهنگ و معارف قرآن که نزدیک به دو دهه فعّالیّت قرآنی دارد با بهره گیری از تجربیّات و پژوهش های انجام شده و با استفاده از دانش وران قرآنی، برای نخستین بار در جهان اسلام به تألیف دائرة المعارف قرآن کریم اقدام کرد.
هدف اصلی این دائرة المعارف، ارائه و آسان یاب کردن اطلاعات ناب و اصیل در قلمرو معارف، اعلام و علوم قرآنی است; به گونه ای که اهل تحقیق را به مثابه منبعی مادر و ماندگار از منابع فرعی بی نیاز کند.
در جنب این هدف، فرض عمومی تدوین دائرة المعارف حاضر این است که مخاطبان دانش پژوه در حدّ مطالعات پایه اسلامی نیز بتوانند از پژوهش های اصیل و قویم قرآنی بهره گیرند.
در جلد هفتم بیش از ده ها مقاله اصلی به گونه ای علمی و شیوا نگارش یافته و در بردارنده مدخل های اصلی چون تابعین ؛ تابوت عهد ؛ تاریخ ؛ تاریخ قرآن ؛ تأویل ؛ تبلیغ ؛ تجارت ؛ تجسّس ؛ تجسّم اعمال ؛ تجوید ؛ تحدّی ؛ تحریف ؛ تحریف ناپذیری قرآن ؛ تحیّت؛ تخطئه و تصویب ؛ تخلّی ؛ تذکیه ؛ ترتیل ؛ ترجمه قرآن ؛ ترجمه قرآن به فارسی ؛ ترجمه قرآن به زبانهای دیگر ؛ ترور ؛ تزکیه ؛ تزیین ؛ تسبیح ؛ تسخیر ؛ تسلیم ؛ تسنیم ؛ تشبیه ؛ تشبیه در قرآن ؛ تضاد ؛ تضرّع ؛ تطیّر ؛ تعدّد زوجات ؛ تعلیم و تربیت ؛ تفاخر می باشد.
کتاب دائرة المعارف قرآن کریم (جلد هفتم)