کتاب آنچه باید مدیران جوان بدانند نوشتهی محسن گل پور، ابتدا تعریف اصولی از یک بنگاه اقتصادی را ارائه میدهد و در ادامه به ارائهی مثالها و انتقال تجربیات کاربردی برای همهی مشتاقانی که علاقهمند هستند در عرصه راهاندازی و مدیریت یک بنگاه اقتصادی قدم بگذارند، میپردازد.
یکی از آسیبشناسیهای جدی در حوزۀ کسب و کار، بررسی دلایل تأسیس بیرویهی شرکتها و به دنبال آن انحلال و تعطیلی آنهاست. هم اکنون ایران در بین کشورهای آسیایی از بیشترین شرکت برخوردار است به طوریکه تعداد شرکتهای ثبت شده از یک میلیون و سیصد هزار واحد هم گذشته است. از سوی دیگر در انحلال و غیرفعال بودن شرکتهای تأسیس شده نیز دارای رتبه اول میباشد.
امکان دارد ورشکستگی در یک مغازه خردهفروشی کوچک که نمیتواند اجارهاش را بپردازد و به این دلیل بسته میشود و یا در یک شرکت تولیدی بزرگ که به دلیل نداشتن پول کافی و زیانهای مداوم سالانه رخ میدهد، اتفاق بیفتد.
کلمات زیادی در ادبیات مالی برای ورشکستگی دیده میشود مانند وضع نامطلوب مالی، شکست، وخامت، عدم قدرت پرداخت بدهی و... . اگرچه همه واحدهای تجاری برای دستیابی به موفقیت، برنامهریزی میکنند و کارهای خود را به سمت برنامههایشان هدایت میکنند؛ اما برخی از آنها برای دستیابی به این هدف دست به کارهای خطرناکی میزنند که نتیجهی آن ورشکستگی خواهد شد. مشخص کردن دلیلهای واضح برای ورشکستگی و مشکلات مالی اغلب کار آسانی نیست. اتفاقات زیادی باعث ورشکستگی میشود؛ اما طبق تحقیقات بسیاری که توسط محققین در این زمینه انجام شده، عوامل ورشکستگی را به طور کلی به دو دسته، درون سازمانی و برون سازمانی میتوان تقسیم کرد.
کتاب آنچه باید مدیران جوان بدانند