"خانواده در قرن بیست و یکم" اثری به قلم دکتر "محمد مهدی لبیبی" که این مفهوم مهم جامعهشناختی را "از نگاه جامعه شناسان ایرانی و غربی" مورد بررسی قرار میدهد.
در دهههای اخیر، تحقیقات بسیار اساسی در مورد تأثیر عناصر متعدد در تشکیل خانواده انجام شده است. با این وجود، این مطالعات عموما مبتنی بر نظریههای رسانههای سنتی هستند و از امکان کمتری برای نوآوری یا نتیجهگیری جدید برخوردارند. با توجه به تحول سریع خانواده از نظر شکل و شخصیت در کشور ما، نظارت بیشتر بر مطالعات جاری در این زمینه اهمیت روزافزونی پیدا کرده است. "خانواده در قرن بیست و یکم" از دکتر "محمد مهدی لبیبی"، نه تنها خانواده را در ایران و از نگاه جامعهشناسان داخلی، بلکه مبتنی بر همتایان غربی آنها نیز زیر ذرهبین خواهد برد.
آمارها پیرامون رویدادهایی نظیر ازدواج و طلاق، تغییرات قابل توجهی را در ساختار و ترکیب خانواده در سراسر جهان نشان میدهد. میتوان ادعا کرد که خانواده در سده گذشته تحولی اساسی را تجربه کرده است و "خانواده در قرن بیست و یکم"، به مفهومی کاملا جدید تبدیل شده است.
این تغییرات بر هر بخش از خانواده از جمله ساختار و روابط درونی آن تأثیر گذاشته است. برخی از این تغییرات ممکن است به شکل تاخیر در سن ازدواج و تجرد مشخص، کاهش باروری و ظهور انواع جدیدی از قالبهای زندگی خانوادگی دیده شود و در نهایت، به نابودی قدرت و استحکام خانوادگی منجر شود. عدم توجه به این تحولات می تواند آینده تیرهای را برای جامعه امروز و فردا رقم بزند و چون خانواده متأثر از تحولات اجتماعی است، اهمیت طرح موضوع در کتاب "خانواده در قرن بیست و یکم" نوشتهی دکتر "محمد مهدی لبیبی" آشکارتر میشود.
کتاب خانواده در قرن بیست و یکم