1. خانه
  2. /
  3. کتاب سیر فلسفه در ایران

کتاب سیر فلسفه در ایران

3.5 از 1 رأی

کتاب سیر فلسفه در ایران

The course of philosophy in Iran
ناموجود
120000
معرفی کتاب سیر فلسفه در ایران
کتاب حاضر، متن رساله دکتری "محمد اقبال لاهوری "است که در دانشگاه آلمانی "لودویک ماکسی می‌لیان "عرضه شده است .اقبال در این رساله با روش تشریحی زمینه‌های تاریخی ظهور و تحولات فلسفه در ایران را بررسی کرده است .اقبال، علاوه بر آن مفاهیم فلسفی قدیم را به زبان فلسفی امروزی بیان کرده و مضافا این که ریشه‌های تصوف ایرانی و اسلامی را مرور نموده است .این رساله در دو بخش سامان یافته است .بخش نخست با عنوان فلسفه در ایران باستان به شرح دو گرایی ایرانی (زردشت، مانی و مزدک) و بخش دوم با عنوان "دو گرایی یونانی " با این موضوعات به طبع رسیده است :ارسطوییان نوافلاطونی"، "ظهور و سقوط خردگرایی در اسلام"، "مجادله واقع‌گرایی و انگارگرایی"، "تصوف"، و "فلسفه در عصر جدید ."در انتهای کتاب نمایه نام‌ها و واژه‌نامه انگلیسی به فارسی به چاپ رسیده است .
درباره اقبال لاهوری
درباره اقبال لاهوری
محمد اقبال لاهوری یا علامه اقبال (۱۸ آبان ۱۲۵۶ سیالکوت تا ۱ اردیبهشت ۱۳۱۷ لاهور) شاعر، فیلسوف، سیاست‌مدار و متفکر مسلمان پاکستانی بود که اشعار زیادی نیز به زبان‌های فارسی و اردو سروده‌است. اقبال نخستین کسی بود که ایدهٔ یک کشور مستقل را برای مسلمانان هند مطرح کرد که در نهایت منجر به ایجاد کشور پاکستان شد. اقبال در این کشور به‌طور رسمی «شاعر ملی» خوانده می‌شود. اقبال در سیالکوت، که امروزه در ایالت پنجاب پاکستان واقع شده‌است، به دنیا آمد. نیاکان او از قبیله سپروی برهمنان کشمیر بودند و در سده هفدهم میلادی، حدود دویست سال پیش از تولد او، اسلام آورده بودند. پدر او مسلمانی دیندار بود.[۲] اقبال قرآن را در یکی از مساجد سیالکوت آموخت و دوران راهنمایی و دبیرستان خود را در کالج میسیونری اسکاتلند (Scotch Mission College) گذراند. تحصیلات او در رشته فلسفه در دانشگاه لاهور آغاز شد و مدرک کارشناسی ارشد فلسفه را در سال ۱۸۹۹م با رتبه اول از دانشگاه پنجاب دریافت کرد. وی پس از آن از دانشگاه کمبریج و دانشگاه مونیخ مدرک دکترای خود را در رشتهٔ فلسفه گرفت.
اقبال در دورهٔ کارشناسی ارشد با توماس آرنولد ارتباط نزدیکی پیدا کرد و در اروپا نیز با با ادوارد براون و رینولد نیکلسون مراودات علمی داشت.

دسته بندی های کتاب سیر فلسفه در ایران
نظر کاربران در مورد "کتاب سیر فلسفه در ایران"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب بی خردی

1402/01/24 | توسطکاربر سایت
1
|