1. خانه
  2. /
  3. کتاب صرف و نحو عربی

کتاب صرف و نحو عربی

نویسنده: سکینه رسمی
پیشنهاد ویژه
3.1 از 1 رأی

کتاب صرف و نحو عربی

Arabic grammar
انتشارات: آیدین
٪20
280000
224000
معرفی کتاب صرف و نحو عربی
کتاب حاضر با عنوان "صرف و نحو عربی"، اثری است از دکتر "سکینه رسمی" و دکتر "عاتکه رسمی" که همانگونه که از عنوان آن پیداست، زبان عربی را از دریچه‌ی صرف و نحو، مورد بررسی قرار می‎دهد. دکتر "سکینه رسمی" و دکتر "عاتکه رسمی" کتاب "صرف و نحو عربی" را با همکاری انتشارات آیدین، به چاپ رساندند که حاصل آن، کتاب سیصد و پنجاه و صفحه‌ای پیش روست.
زبان عربی یکی از پویاترین و پرکاربردترین زبان‌های زنده‌ی دنیاست که تبادلات فراوانی را به جهت مناسبات سیاسی و مذهبی، با دیگر فرهنگ‌ها و زبان‌ها داشته است. گسترش اسلام در سراسر جهان، سبب شد تا زبان عربی بیش از پیش به جهانیان شناخته شود و اگر کمی در زبان‌های دیگر نظیر انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی و علی‌الخصوص فارسی، دقیق شویم، ردپای زبان عربی را در آن خواهیم دید. عربی با وجود اینکه یکی از پرمخاطب‌ترین و محبوب‌ترین زبان‌های دنیاست، از پیچیده‌ترین‌ها نیز محسوب می‌شود و با وجود آهنگ زیبا و طنین گوش‎نوازی که دارد، یادگیری آن به شکل اصولی، می‌تواند برای بسیاری، یک چالش تلقی شود.
آنچه که دکتر "سکینه رسمی" و دکتر "عاتکه رسمی" در تالیف کتاب "صرف و نحو عربی" مد نظر داشته‌اند، همین مساله بوده که این قواعد پیچیده و شکوهمند را به نحوی به خوانندگان منتقل کنند، که آنها را از یادگیری عربی نترساند و در ساده‌ترین قالب ممکن، به آنها ارائه شود. نتیجه‌ی کار، ارائه‌ی اثری شده که خوانندگان می‌توانند آن را حتی به صورت خودخوان نیز مورد استفاده قرار دهند و علاوه بر عموم، دانشجویان و زبان‌آموزان حرفه‌ای عربی نیز قادر هستند از مطالب کتاب "صرف و نحو عربی" به قلم دکتر "سکینه رسمی" و دکتر "عاتکه رسمی"، بهره‌ی لازم را ببرند.
درباره سکینه رسمی
درباره سکینه رسمی
سکینه رسمی متولد سال 1343؛ نویسنده ایرانی است.
قسمت هایی از کتاب صرف و نحو عربی

کلماتی که برای بیان مقصود به کار می روند، غالبا به صورت های مختلفی در می آیند، این عمل را در عربی صرف یا تصریف نامند. مثال: مصدر نصر (یاری کردن) در صورت های مختلف: نصر (یاری کرد)، ینصر (یاری می کند)، انصر (یاری کن)، ناصر (یاری کننده)، منصور (یاری شده) و… دیده می شود. نکته: از میان اقسام کلمه، فقط اسم و فعل صرف می شوند، ولی حرف همواره به صورت ثابت است، از این رو موضوع علم صرف نیست. اقسام کلمه کلمه لفظ مفردی است که دارای معنی باشد و بر سه قسم است: اسم، فعل، حرف. اسم کلمه ای است که بر شخص یا چیزی دلالت دارد. مثال: محمود، بیت، نصر. فعل کلمه ای است که بر انجام دادن کار یا دارا بودن حالتی در زمانی خاص دلالت دارد. مثال: کتب (نوشت) یکتب (می نویسد) اکتب (بنویس) حرف کلمه ای است که به خودی خود دارای معنای مستقل نیست. مثال: من (از)، فی (در). ابنیه اسم حروف اصلی اسم از سه کمتر و از پنج بیشتر نخواهد بود، بنابراین اسم دارای سه بنا است: الف) ثلاثی (سه حرفی) ب) رباعی (چهار حرفی) ج) خماسی (پنج حرفی). هریک از این ابنیه بر دو قسم است: مجرد و مزید (مزید فیه یعنی اضافه شده در آن). بنابراین اسم به اعتبار حروف اصلی و زاید بر شش قسم است: 1-ثلاثی مجرد، 2-ثلاثی مزید، 3-رباعی مجرد، 4-رباعی مزید، 5-خماسی مجرد، 6-خماسی مزید. اوزان اسم ثلاثی مجرد در وزن های اسم ثلاثی مجرد چون فاءالفعل، دارای سه حرکت (فتح و کسر و ضم) و عین الفعل دارای چهار حرکت (فتح و کسر و ضم و سکون) است، اسم ثلاثی مجرد باید دارای دوازده وزن باشد، ولی وزن فعل و فعل به کار نرفته است و بدین جهت اسم ثلاثی مجرد ده وزن دارد: اسماء ثلاثی، ده بود ای عاقل/ یک یک شمرم نگار بر صفحه دل

نظر کاربران در مورد "کتاب صرف و نحو عربی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بببه به

1402/04/11 | توسطعبدالله - کاربر سایت
0
|