1. خانه
  2. /
  3. کتاب خاطرات دنیس رایت

کتاب خاطرات دنیس رایت

نویسنده: دنیس رایت
3.6 از 1 رأی

کتاب خاطرات دنیس رایت

Denis Wright
٪15
50000
42500
معرفی کتاب خاطرات دنیس رایت
« سر دنیس هپ ورت رایت » در سال 1939 به خدمت وزارت خارجه بریتانیا درآمد و در طول خدمت خود به عنوان دیپلمات بریتانیایی نمایندگی کشورش را در رومانی، ترکیه، یوگوسلاوی، ایالات متحده آمریکا، ایران و اتیوپی بر عهده داشت. دنیس رایت دوبار در ایران خدمت کرد: بار اول در سال 1953 که پس از سقوط دولت دکتر « مصدق » برای بازگشایی سفارت بریتانیا به تهران آمد، و بار دوم در سال 1963 با عنوان سفیر کبیر که این بار اقامتش در ایران تا سال 1971 طول کشید و با پایان گرفتن این ماموریت از خدمت وزارت خارجه نیز بازنشسته شد. دنیس رایت هم از نظر دوره های زمانی حساسی که در ایران خدمت کرده و هم از نظر کتاب هایی که درباره تاریخ ایران نوشته، در میان فارسی زبانان علاقه مند به مسایل تاریخی، چهره شناخته شده ای است و عجیب بود که خاطراتش تا این زمان ترجمه و منتشر نشده بود. خاطرات شخصی مانند او، طبعا فراتر از خاطرات شخصی، حاوی برداشت هایی از تاریخ و سیاست ایران معاصر نیز هست که گاه بیانگر نکات جالب و بدیعی هستند و...
درباره دنیس رایت
درباره دنیس رایت
سر دنیس رایت (Sir Denis Wright) ‏(۲۳ مارس ۱۹۱۱ – ۱۸ مه ۲۰۰۵)، دیپلمات انگلیسی بود که طی دو دههٔ پنجاه و شصت میلادی در روابط انگلستان با ایران نقش داشت. دنیس رایت پس از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ و سرنگونی دولت دکتر محمد مصدق که روابط سیاسی با بریتانیا را قطع کرده بود، به‌عنوان نمایندهٔ دیپلماتیک دولت انگلستان در ایران مأمور بازگشایی سفارت انگلستان در تهران شد. پس از آنکه در طی سال‌های ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۲ مسئول سفارت بریتانیا در اتیوپی بود، وی بار دیگر در سال ۱۹۶۳ به‌عنوان سفیر به ایران بازگشت و در طی دو دوره (۱۹۶۳–۱۹۷۱) مسئولیت سفارت بریتانیا در تهران را بر عهده داشت. بنابر اسناد دولتی انگلستان که در سال ۲۰۰۹ از طبقه‌بندی خارج شد، رایت پس از پیروزی انقلاب ایران (۱۳۵۷) در سال ۱۳۵۷ و سقوط محمدرضا پهلوی از سوی مارگارت تاچر نخست‌وزیر وقت بریتانیا به‌صورت محرمانه به دیدار شاه ایران در باهاما رفت و به وی هشدار داد که از سفر به انگلستان خودداری کند.
دنیس رایت نویسنده چند کتاب و انبوهی از مقالات در مورد روابط ایران و انگلستان است. از آثار معروف وی می‌توان از دو کتاب انگلیسی‌ها در بین ایرانیان (۱۹۷۷) و ایرانیان در میان انگلیسی‌ها (۱۹۸۵) نام برد.

نظر کاربران در مورد "کتاب خاطرات دنیس رایت"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سی چه چاپ نیکنی ؟

1402/07/30 | توسطالاسوند - کاربر سایت
2
|

این کتاب به پی دی اف نیست.

1402/05/11 | توسطمحسن - کاربر سایت
0
|

چرا تجدید چاپ نمیشه ؟

1400/12/16 | توسطکاربر سایت
2
|