علی زرگری متولد سال 1298؛ استاد دانشکده داروسازی، کاشف چندین نمونه گیاه جدید و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران است.
او در دهه ۲۰ وارد دانشکده علوم دانشگاه تهران شد و دوره کارشناسی را در رشته زیستشناسی سپری کرد. از همان ایام، به عنوان دبیر آزمایشگاه گیاهشناسی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، فعالیت خود را آغاز کرد. همچنین در موزه علوم طبیعی، افزون بر کار کردن، به پژوهش پیرامون گیاهشناسی مشغول بود. وی با رسالهای تحت عنوان «بررسی و جمعآوری هر یک از گیاهان رنونکولاسه ایران اعم از دارویی و غیرداروئی» توفیق یافت دکترای داروسازی را از دانشگاه تهران دریافت کند. ایشان برای اخذ دکتری بیولوژی گیاهی در زمینه گیاهان کویری ایران، راهی فرانسه شد و در دانشگاه مون پلیه حضور یافت. سرانجام با ارائهی رسالهای با عنوان «رسالهای در بررسی گیاهان کویری ایران، به ویژه از حیث کالبدشناسی مقایسهای» از آنجا فارغالتحصیل گشت. همچنین گذراندن دوره اکولوژی گیاهی در مرکز تحقیقاتی Bondy پاریس به تجارت او افزود. آن استاد ارجمند، گزارشی پیرامون «نباتات کویر، مسئله و تغییر ساختمانی آنها» در اجلاس بینالمللی تحقیقات علمی مناطق خشک ایران ارائه کرد که از سوی یونسکو مورد تحسین و تقدیر قرار گرفت. همچنین از سوی یونسکو برای تحقیق و پژوهش پیرامون گیاهان مناطق خشک و بایر مدیترانه، فراگیری بومشناسی گیاهی و تصویرسنجی برای بررسی دقیقتر زندگی گیاهان و آموزش خاکشناسی به فرانسه دعوت شد. آن استاد گرانقدر، افزون بر بررسی و گردآوری گیاهان دارویی منطقه البرز و شمال؛ شناسایی، نامگذاری و کاراندومشناسی گیاهان دارویی ایران و جهان را آموزش میداد. استاد زرگری در شمال ایران، شقایق کبیر را یافت که مورد مطالعهی دقیق داروسازان ایرانی و خارجی قرار گرفت. شایان ذکر است که در موزههای گیاهشناسی پاریس، لندن و ژنو نیز سه گونه نو از جنس پرند از تیره هفت بندان را کشف کرد.
دکتر زرگری هرباریوم، محلی که گیاهان را برای بررسی علمی گردآوری میکند، اداره میکرد. او علاوه بر مدیریت گروه داروسازی دانشکده کشاورزی، برای مدتی ریاست آنجا را نیز بر عهده داشت. با وجود بازنشستگی از دانشگاه تهران، مدتی نیز در دانشکده داروسازی دانشگاه فردوسی حضور فعالی داشتند.
کتاب «گیاهان دارویی» اولین منبع علمی ایران در زمینه شناخت فیتوشیمیایی و فارماکولوژیک گیاهان دارویی، اثر آن استاد عالی رتبه است. کتاب ذکرشده به مسائلی چون گیاهشناسی، ترکیبات شیمیایی و خواص درمانی بسیاری از گونههای گیاهان دارویی ایران پرداخته است که مورد استفادهی متخصصین علوم کشاورزی، گیاهشناسی، داروسازی، پزشکی و فیتوشیم قرار میگیرد. دکتر علی زرگری، روششناسایی گیاهان و نگارش مقالات فراوان در زمینه داروسازی و گیاهان دارویی را نیز در کارنامه علمی خود دارد.
وی در سال ۱۳۸۰ به عنوان چهره ماندگار عرصه علم داروسازی معرفی شد.