1. خانه
  2. /
  3. کتاب مبانی روانشناختی ازدواج

کتاب مبانی روانشناختی ازدواج

3.4 از 1 رأی

کتاب مبانی روانشناختی ازدواج

در بستر فرهنگ و ارزشهای اسلامی
Psychology of marriage
٪10
72000
64800
معرفی کتاب مبانی روانشناختی ازدواج
«ازدواج مطلوب ترین نیاز»، «هنگامه‌ی ازدواج» عنوان فصل‌های آغازین است که به عناصر مهمی مثل استقلال موضوع زوجیت از تشکیل خانواده و فرزند آوری اشاره دارد.
«اصول و شاخص‌های کفویت و معیارهای زوجیت و انتخاب همسر مطلوب» عنوان فصل سوم است که از ویژگی‌های همسر مطلوب ذیل ویژگی‌های زیستی (هیئت ظاهر، عدم ابتلا به بیماری‌های پیش رونده و سخت درمان، سن (سن حقیقی آمیخته‌ای از سن تقویمی، زیستی و روانی (پویایی فکری و نشاط درونی)) و ویژگی‌های شناختی ( هوشمندی، کفایت عقلانی، تحصیلات، نگرش ها و برخوردها)، ویژگی‌ها و سلامت روانی و تعادل عاطفی، عدم اعتیاد، سلامت و پاکی نفس، کفویت در ایمان و آرامش دل، کفویت در اخلاق، منش و رفتارهای فردی و اجتماعی، زمینه‌ی تربیت و فرهنگ خانوادگی سحن گفته است.
چهارمین فصل «فرآیند آشنایی و شناخت متقابل دخترها و پسرهای آماده‌ی ازدواج و مراسم خواستگاری» که رسالت الگوهای رابط در آشنایی اولیه‌ی داوطلبان ازدواج، ویژگی‌های جلسه آشنایی نظیر عدم قول و قرار و مهریه و… اجازه دادن به تکرار متعدد، برخی سوال های قابل طرح در جلسات آشنایی متقابل داوطلبان ازدواج را در بردارد.
«دختر خانم‌ها و حقّ انتحاب همسر» و «زوجیت در قلمرو روابط خویشاوندی» عنوان فصول بعدی است. که نویسنده به خدشه در مبانی نفی ازدواج‌های خویشاوندی پرداخته و ضمن بررسی تاریخی تحریم کلیسایی ازدواج عموزاده‌ها و خاله‌زاده‌ها و ممنوعیت‌های مروبط به آن در آمریکا، با ذکر احتمال انتقال معیوب ژن در ازدواج‌های غیر خویشاوندی‌، ورود متغیرهای مشکل‌زا مثل فقر و… ، کم بودن سقط جنین‌های ناخواسته در ازدواج‌های خویشاوندی‌، کاهش فراوانی طلاق در آن‌ها از جمله این استدلال‌ها برشمرده شده است.
«مهریه، نگرش‌های عاقلانه و یا برداشت‌های عامیانه»، «جهیزیه یا تامین اولیه‌ی وسایل زندگی مشترک در فرآیند ازدواج جوانان» و «همیاری نزدیکان و مسئولان در تامین نیازهای اساسی زندگی زوج‌های جوان» نیز فصول پایانی این کتاب کوتاه را شامل می‌شود.
درباره غلامعلی افروز
درباره غلامعلی افروز
غلامعلی افروز (متولد ۵ آذر ۱۳۲۹) روان‌شناس ایرانی، عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ایران و رئیس سابق سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره است. او مدتی ریاست دانشگاه تهران و مدتی نیز ریاست دانشکده روان‌شناسی دانشگاه تهران را بر عهده داشت. در مهر ۱۳۴۸ وارد دانشگاه تهران شد و در بهمن ۱۳۵۱ با رتبهٔ اول در مقطع کارشناسی رشتهٔ روان‌شناسی فارغ‌التحصیل شد. در اواخر سال ۱۳۵۲ با استفاده از بورس تحصیلی دانشگاه تهران، دورهٔ کارشناسی ارشد و دکتری روان‌شناسی و آموزش کودکان استثنایی را در دانشگاه ایالتی میشیگان گذراند و به عنوان نخستین فارغ‌التحصیل ایرانی در این رشته در دانشگاه میشیگان، موفق به اخذ مدرک دکتری شد.
در سال ۱۳۷۱ به درجهٔ استادی نائل شد و در سال ۱۳۷۳ به عنوان استاد نمونهٔ دانشگاه‌های کشور انتخاب شد. وی در سال ۲۰۰۸ برای پژوهش دربارهٔ نشانگان داون برندهٔ جایزهٔ شد. افروز در سال ۱۳۸۸ به عنوان اولین استاد ممتاز دانشگاه تهران برگزیده شد. او در سال‌های اول پس از انقلاب، مدتی به عنوان کاردار سفارت ایران در انگلستان فعالیت می‌کرد. وی سابقه چند سال ریاست سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور را دارد.
دسته بندی های کتاب مبانی روانشناختی ازدواج
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مبانی روانشناختی ازدواج" ثبت می‌کند