1. خانه
  2. /
  3. کتاب روزی به نام سده

کتاب روزی به نام سده

پیشنهاد ویژه
3.5 از 1 رأی

کتاب روزی به نام سده

داستان های شاهنامه 2
A Day Called Sadde
٪20
140000
112000
معرفی کتاب روزی به نام سده
«روزی به نام سده» داستان کشف آتش است. زمستان رسیده و آدم‌ها دنبال جایی برای گرم کردن خودشان می‌گردند. هر سال هوشنگ شاه نگران است و به مردمانی فکر می‌کند که سرما جان‌شان را می‌برد. او از فره ایزدی یاری می‌خواهد و سپیدا به سوی بیشه‌زاری پرواز می‌کند و هوشنگ با نیزه‌اش به دنبالش می‌رود. در میانهٔ سنگ‌ها ماری بیرون می‌جهد و هوشنگ نیزه می‌اندازد. نیزهٔ او به سنگی می‌خورد و جرقه می‌زند. هوشنگ شگفت‌زده این‌بار نیزه را محکم‌تر به سنگ می‌زند و آتش می‌گیرد. مردان و زنان خوشحال می‌شوند و رقص و پایکوبی می‌کنند. با آتش می‌توانند از زمستان بگذرند و آن روز را سده نام می‌گذارند.
درباره ابوالقاسم فردوسی
درباره ابوالقاسم فردوسی
ابوالقاسم فردوسی طوسی (زادهٔ ۳۲۹ هجری قمری – درگذشتهٔ ۴۱۶ هجری قمری، در طوس خراسان)، شاعر حماسه‌سرای ایرانی و سرایندهٔ شاهنامه، حماسهٔ ملی ایران، است. برخی فردوسی را بزرگ‌ترین سرایندهٔ پارسی‌گو دانسته‌اند که از شهرت جهانی برخوردار است. فردوسی را حکیم سخن و حکیم طوس گویند.
پژوهشگران سرودن شاهنامه را برپایهٔ شاهنامهٔ ابومنصوری از زمان سی سالگی فردوسی می‌دانند. تنها سروده‌ای که روشن شده از اوست، خود شاهنامه است. شاهنامه پرآوازه‌ترین سرودهٔ فردوسی و یکی از بزرگ‌ترین نوشته‌های ادبیات کهن پارسی است. فردوسی شاهنامه را در ۳۸۴ ه‍.ق، سه سال پیش از برتخت‌نشستن محمود، به‌پایان برد و در ۲۵ اسفند ۴۰۰ ه‍.ق برابر با ۸ مارس ۱۰۱۰ م، در هفتاد و یک سالگی، تحریر دوم را به انجام رساند. سروده‌های دیگری نیز به فردوسی منتسب شده‌اند، که بیشترشان بی‌پایه هستند. نامورترین آن‌ها به صورت مثنوی به نام یوسف و زلیخا است. سرودهٔ دیگری که از فردوسی دانسته شده، هجونامه‌ای در نکوهش سلطان محمود غزنوی است. برابر کتابشناسی فردوسی و شاهنامه، گردآوری ایرج افشار، با به‌شمارآوردن سروده‌های منسوب به فردوسی مانند یوسف و زلیخا تا سال ۱۳۸۵، تعداد ۵۹۴۲ اثر گوناگون در این سال‌ها نوشته شده‌است.
فردوسی دهقان و دهقان‌زاده بود. او آغاز زندگی را در روزگار سامانیان و هم‌زمان با جنبش استقلال‌خواهی و هویت‌طلبی در میان ایرانیان سپری کرد. شاهان سامانی با پشتیبانی از زبان فارسی، عصری درخشان را برای پرورش زبان و اندیشهٔ ایرانی آماده ساختند و فردوسی در هنر سخنوری آشکارا وامدار گذشتگان خویش و همهٔ آنانی است که در سده‌های سوم و چهارم هجری، زبان فارسی را به اوج رساندند و او با بهره‌گیری از آن سرمایه، توانست مطالب خود را چنین درخشان بپردازد. در نگاهی کلی دربارهٔ دانش و آموخته‌های فردوسی می‌توان گفت او زبان عربی می‌دانست، اما در نثر و نظم عرب چیرگی نداشت. او پهلوی‌خوانی را به‌طور روان و پیشرفته نمی‌دانست، اما به‌گونهٔ مقدماتی مفهوم آن را دریافت می‌کرد. به‌هرروی، در شاهنامه هیچ نشانه‌ای دربارهٔ پهلوی‌دانی او نیست.
قسمت هایی از کتاب روزی به نام سده

زمستان چون حمله ی هزاران دیو از راه می رسید. اولین برف از آسمان بر قله ی کوه ها نشست. زنان با عجله و نفس زنان، کودکان را به غاری در دل کوهستان بردند. لباس آن ها از برگ و پوست گیاهان بود و سرمای گزنده، تن شان را می لرزاند. هوشنگ شاه…

مقالات مرتبط با کتاب روزی به نام سده
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب روزی به نام سده" ثبت می‌کند