1. خانه
  2. /
  3. کتاب آزادی، قانون و سازمان

کتاب آزادی، قانون و سازمان

3.5 از 1 رأی

کتاب آزادی، قانون و سازمان

Freedom, law and organization
ناموجود
79000
معرفی کتاب آزادی، قانون و سازمان

در بخشی از کتاب آمده است:
"بوروکراسی و نظم کنونی سازمان های اداری عمر دویست سیصد ساله دارند و در دوره های قدیم وجود نداشته اند. سازمان هایی مثل آموزش و پرورش و مالیه و حتی نیروهای نظامی و انتظامی نیز متعلق به دنیای جدیدند. لشکر و باج و خراج و داروغگی و فضا و مدرسه در سابق بوده است اما اینها به سازمان ثابت داشته اند و نه همیشه از قوانین و دستورالعمل های مدون پیروی می کرده اند بلکه بیشتر از رسم ثابتی پیروی می کرده اند که مورد قبول و عمل نسل های پی در پی مردمان بوده است. حکومت ها و شاهان و امیران و وزیران هم نه می توانسته اند نظم جاری را بر هم زنند و نه سودای آن را داشته اند. جامعه قدیم نظم و قانونی شبه طبیعی داشت که با پیش آمد تجدد برهم خورد و از اعتبار افتاد؛ زیرا چیزی که ضامن آن نظم بود از مدار اصلی نظارت بر زندگی و حفظ روابط و مناسبات مردمان خارج شد. در تجدد جامعه خودبنیاد به وجود آمد و آدمیان به خود واگذاشته شدند و می بایست اداره زندگی را خود به عهده گیرند و سلامت آن را ضمان شوند."
درباره رضا داوری اردکانی
درباره رضا داوری اردکانی
رضا داوری اردکانی (زادهٔ ۱۵ خرداد ۱۳۱۲ در اردکان)، فیلسوف و متفکر ایرانی و استاد بازنشستهٔ گروه فلسفهٔ دانشگاه تهران است. داوری اردکانی از بدو تأسیس فرهنگستان علوم (۱۳۶۸) عضو پیوستهٔ فرهنگستان علوم است و از سال ۱۳۷۷، ریاست این فرهنگستان را بر عهده دارد. او از چهره‌های شاخص در حوزهٔ نظریه‌پردازی فرهنگی و اندیشهٔ فلسفی به‌شمار می‌آید. او همچنین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی است. داوری اردکانی همچنین از اعضای هیئت مؤسس انجمن فلسفه میان‌فرهنگی ایران است و در حال حاضر یکی از اعضای هیئت مدیرهٔ این انجمن نیز می‌باشد. او از چهره‌های ماندگار جمهوری اسلامی است.
او از متفکران بحث‌برانگیز سال‌های پس از انقلاب اسلامی ایران بوده‌است و گاه به عنوان «فیلسوف جمهوری اسلامی» از او یاد می‌شود. او یک طرف جدال معروف هایدگری-پوپری در ایران دهه ۷۰ بود چنان‌که پوپری‌هایی چون عبدالکریم سروش او را به دشمنی با آزادی و دفاع از خشونت متهم می‌کردند در حالی که او با رد این اتهامات پوپر را اندیشمند بزرگی نمی‌دانست و پوپری‌ها را به دلیل ترویج اندیشه‌های لیبرالی در ضدیت با انقلاب اسلامی سرزنش می‌کرد.
دسته بندی های کتاب آزادی، قانون و سازمان
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب آزادی، قانون و سازمان" ثبت می‌کند