1. خانه
  2. /
  3. کتاب فلسفه، سیاست و خشونت

کتاب فلسفه، سیاست و خشونت

3.8 از 1 رأی

کتاب فلسفه، سیاست و خشونت

falsafe siasat khoshounat
انتشارات: هرمس
٪15
254000
215900
معرفی کتاب فلسفه، سیاست و خشونت

بحث خشونت، خشونت ورزی و ترویج خشونت، بحثی ست که همواره در تاریخ فلسفه بر سر آن اختلاف نظر فراوانی بوده است. از یونان باستان تا امروز جدال بر سر خشونت و چند و چون آن در میان فیلسوفان، اهل فلسفه، علمای علوم اجتماعی و سیاست وجود داشته است. رضا داوری اردکانی در کتاب «فلسفه، سیاست و خشونت» ابتدا نسبت به کسانی که او و اندیشه اش را مروج خشونت می دانند عکس العمل نشان می دهد و مدعی می شود که خشونت موجود در تاریخ و زندگی انسان ها را نمی توان به اشخاص نسبت داد و این و آن را به خاطرش مقصر دانست. اردکانی مصداق هایی از افلاطون تا سعدی و مارکس پیش می کشد و تحلیل می کند که ساحت سیاست و فلسفه دو حوزه ی زبانی و نقادی جدا هستند که در یک راستا حرکت نمی کنند و فلسفه سعیش این است که بتواند به قدر توانش بر سیاست تاثیر بگذارد. داوری اردکانی کتاب «فلسفه، سیاست و خشونت» را به شکل گفت وگوهایی در دوازده مجلس نوشته است و سعی کرده مسئله ی خشونت و نسبتش با فلسفه و سیاست را تبیین کند. داوری اردکانی در مقدمه ی کتاب، اهل فلسفه و خودش را از اتهام آموزگاری خشونت مبرا می خواند و متذکر می شود که اگر اهالی قدرت و سیاست خشونت را از فیلسوفان آموخته اند، چرا آنها که مدعی این سخن اند، نمی روند درس رحمت و مهربانی بدهند تا دیگران یاد بگیرند و به کار بندند؟
درباره رضا داوری اردکانی
درباره رضا داوری اردکانی
رضا داوری اردکانی (زادهٔ ۱۵ خرداد ۱۳۱۲ در اردکان)، فیلسوف و متفکر ایرانی و استاد بازنشستهٔ گروه فلسفهٔ دانشگاه تهران است. داوری اردکانی از بدو تأسیس فرهنگستان علوم (۱۳۶۸) عضو پیوستهٔ فرهنگستان علوم است و از سال ۱۳۷۷، ریاست این فرهنگستان را بر عهده دارد. او از چهره‌های شاخص در حوزهٔ نظریه‌پردازی فرهنگی و اندیشهٔ فلسفی به‌شمار می‌آید. او همچنین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی است. داوری اردکانی همچنین از اعضای هیئت مؤسس انجمن فلسفه میان‌فرهنگی ایران است و در حال حاضر یکی از اعضای هیئت مدیرهٔ این انجمن نیز می‌باشد. او از چهره‌های ماندگار جمهوری اسلامی است.
او از متفکران بحث‌برانگیز سال‌های پس از انقلاب اسلامی ایران بوده‌است و گاه به عنوان «فیلسوف جمهوری اسلامی» از او یاد می‌شود. او یک طرف جدال معروف هایدگری-پوپری در ایران دهه ۷۰ بود چنان‌که پوپری‌هایی چون عبدالکریم سروش او را به دشمنی با آزادی و دفاع از خشونت متهم می‌کردند در حالی که او با رد این اتهامات پوپر را اندیشمند بزرگی نمی‌دانست و پوپری‌ها را به دلیل ترویج اندیشه‌های لیبرالی در ضدیت با انقلاب اسلامی سرزنش می‌کرد.
دسته بندی های کتاب فلسفه، سیاست و خشونت
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فلسفه، سیاست و خشونت" ثبت می‌کند