1. خانه
  2. /
  3. کتاب پسا اسلام گرایی

کتاب پسا اسلام گرایی

نویسنده: آصف بیات
3.6 از 1 رأی

کتاب پسا اسلام گرایی

Post-Islamism : the changing faces of political Islam
مترجم:
انتشارات: بزنگاه
٪15
108000
91800
معرفی کتاب پسا اسلام گرایی
«آصف بیات» متفکر و جامعه‌شناسی‌ست که بیش از 40 سال است به‌طور ویژه به تحولات کشورهای مختلف خاورمیانه پرداخته و مقاله‌ها و کتاب‌هایش نه مانند نمونه‌های ایرانی از ضعف نظری و تحلیلی رنج می‌برند و نه مانند نمونه‌های غربی دچار نقصان در شناخت تاریخی و ساختارهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی این کشورها هستند. به واقع می‌توان گفت نوشته‌های آصف بیات پیرامون خاورمیانه و شرایط سیاسی و اجتماعی‌اش، جامعیتی دارد که کمتر تحلیلگری در امروز جهان را می‌توان با او قیاس کرد. «پسااسلام‌گرایی» یکی از آخرین کتاب‌های بیات است که با دقت نظری شگرف به جنبش‌های اسلام‌گرایانه‌ و پسا اسلام‌گرایانه‌ی خاورمیانه پرداخته و با توجه به انقلاب ایران، انقلاب‌های بهار عربی و شکل‌گیری گروه‎‌‌های مختلف در هردو جبهه‌، تحلیلی قابل اتکا و مبتنی بر واقعیت‌های تاریخی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشورهای اسلامی منطقه را ارئه کرده است. کتاب پسااسلام‌گرایی دلایل فرسایش پروژه‌های اسلام‌گرایی را از یک سو و از سوی دیگر، هنوز به انسجام رسیدن پروژه‌ی پسااسلام‌گرایی را با زیر نظر گرفتن جنبش‌های مختلف منطقه، بررسی و تحلیل می‌کند. نقش کمرنگ اسلام‌گرایی در انقلاب‌های بهار عربی، اشتباهات گروه‌هایی مانند اخوان‌المسلمین در زمان به قدرت رسیدن و از دست دادن جایگاه اجتماعی‌شان و ازدست‌دادن قدرت، همین‌طور رشد گروه‌های تندرو نظیر طالبان، داعش و..، اتفاق‌های سوریه، عراق، ایران و افغانستان و گرایش‌ها و برداشت‌های هردو جبهه از نولیبرالیسم، بخشی از مباحثی‌ست که بیات در «پسااسلام‌گرایی» به آن‌ها می‌پردازد. آصف بیات البته پروژه‌ی پسااسلام‌گرایی را لازمه‌ی حیات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشورهای منطقه می‌داند و ارزیابی دوباره، نقادانه، صریح و صادقانه‌ی اسلام‌گرایی و میراث پرتنقاض آن را راه حلی می‌داند برای فراگیر شدن این پروژه و به نتیجه رسیدنش.
درباره آصف بیات
درباره آصف بیات
آصف بیات (متولد: ۱۳۳۳) محقق و نویسنده ایرانی و استاد جامعه‌شناسی دانشگاه لایدن هلند است. او پیشتر، به مدت ۱۷ سال، استاد دانشگاه آمریکایی قاهره (AUC) بوده‌است. بیات ۱۳۳۳ شمسی در روستایی کوچک در استان تهران به دنیا آمد. او در دوران نوجوانی به تهران نقل مکان نمود، در رشته علوم سیاسی در دانشکده علوم سیاسی و اجتماعی تهران پذیرفته شد و به عالم سیاست روی آورد. بیات در اواخر دهه ۱۳۵۰، تحصیلات تکمیلی خویش را در دانشگاه کنت بریتانیا ادامه داد و نقش کارگران در انقلاب سال ۱۳۵۷ را به عنوان موضوع پایان‌نامه دکترایش انتخاب کرد که با نام «کارگران و انقلاب در ایران» به چاپ رسید. او سپس در سال ۱۹۸۶ به مصر نقل مکان کرد تا در دانشگاه آمریکایی قاهره درس بدهد، بسیاری از تحقیقات او بر مسائل اجتماعی آن کشور متمرکز شد و کتاب «کار، سیاست، و قدرت» را به رشته تحریر درآورد که دربارهٔ تجربه مصر از مشارکت کارگری از زمان ریاست‌جمهوری جمال عبدالناصر بود.

نظر کاربران در مورد "کتاب پسا اسلام گرایی"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

عباس جنگ یا عباس دفاع

1402/05/26 | توسطکاربر سایت
0
|

با عرض ادب و احترام ما در ایران قبل از شورش ۵۷ طبقه تهی دستان نداشتیم طبقه بالا و متوسط داشتیم و طبقه بیبضاعت هم خیلی کم بودن و هم کارهای خدماتی را داشتند فقط یک طبقه استثنائی داشتیم آنهم روشنفکران خود بزرگ بین که این بلای شورش را به خاورمیانه انداختند و خود ندانسته هنوز هم آب به آسیاب گلوبالیستهای جهانی میریزند خدا مارا نجات دهد کسی برایمان دلسوزی نکند که نمیداند ملت ایران شاه میخواهند تا کشورشان آزمایشگاه علوم سیاسی نشود

1400/06/12 | توسطکاربر سایت
2
|
پاسخ ها

😂😂شما از تاریخ بی خبری! لطفا حداقل یک کتاب تاریخی در باب تنشهای اجتماعی دوران پهلوی مطالعه کنید.

1400/06/26|توسطکاربر سایت
11

شما سری به آمارتهیدستان و زاعه نشیان زدی ؟

1400/08/11|توسطکاربر سایت
6

مدعی فهرست روشنفکران و قدرت آنان در مقابل حکومت متکی بر ارتش ، درآمد نفتی ، دستگاه دیوانی ، انحصار رسانه ای .... را شرح دهد تا سخن او قابل فهم و بررسی باشد . ادعای بزرگ داشتن کار دشواری نیست : « شورش 57 » به دلیل به زباله دان تاریخ افکندن میراث شوم هزاره‌ها ، « انقلاب » بود : نقطه عطفی در گذر از حکومت چوپانی ؛ و این فرصت بزرگ را بیش از همه پهلوی‌ها فراهم کردند ؛ با یکجانشین کردن عشایر ، متکی کردن حکومت به ارتش مدرن و حذف زمین داران ؛ و البته خودبزرگ بینی علاج ناپذیر حکومت مادام العمر خانوادگی .

1401/02/29|توسطکاربر سایت
6

چیزی‌که در سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید، یک انقلاب تمام عیار با حضور فراگیر مردم کشور بود. انقلابی که هنوز در مناسباتش میلیون‌ها نفر شرکت می‌کنند.

1402/05/25|توسطمحمد - کاربر سایت
6

اگر چه اصف بیات برادر من است، ولی بنظر شخص من مهمترین ویژگی کتابهایش این است که در نوشتار نتایج تحقیقات خود تلاش میکند جایگاه خود را بعنوان یک محقق حفظ کند و درگیر جهت گیریهای خاص سیاسی نگردد، تا اعتبار تحلیلهای خود را همچنان حفط کند.

1400/06/12 | توسطمنصور بیات - کاربر سایت
3
|

اقای.... البته نویسنده مهم است ولی محتوا مهمتر. ایا از ترجمه خوبی برخوردار است؟ قیمت در درجه آخر اهمیت است.

1400/06/12 | توسطم افشار - کاربر سایت
0
|

هر چند دکتر بیات استاد بینظریه ولی انصافا قیمتش با این حجم کتاب همخوانی نداره. باید در حد ۲۰ تومن می‌بود

1400/06/09 | توسطمحمد جودکی
1
|
پاسخ ها

دوست عزیز مثل اینکه شما در این کشور زندگی نمی‌کنید با 20000 تومان چیپس هم نمی‌دهند چه برسه به کتاب

1403/04/31|توسطکاربر سایت
0