1. خانه
  2. /
  3. کتاب راهنمای نظریه ادبی معاصر

کتاب راهنمای نظریه ی ادبی معاصر

نویسنده: رامان سلدن
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.75 از 2 رأی

کتاب راهنمای نظریه ی ادبی معاصر

A Reader's Guide to Contemporary Literary Theory
انتشارات: بان
٪10
282000
253800
3.2 از 1 رأی

کتاب راهنمای نظریه ادبی معاصر

A Reader's Guide to Contemporary Literary Theory
انتشارات: طرح نو
ناموجود
22000
معرفی کتاب راهنمای نظریه ادبی معاصر
«راهنمای نظریه ادبی معاصر» از رامان سلدن به دلیل وضوح، در دسترس بودن و کامل بودن آن به طور گسترده‌ای درمیان علاقه‌مندان شناخته شده است. این کتاب به خوانندگان کاوش مفصلی از دیدگاه‌های نظری مختلف، توضیح مفاهیم کلیدی، توسعه‌ی تاریخی و کاربردهای آن در تحلیل ادبی ارائه می‌دهد. ساختار این کتاب برای کمک به خوانندگان است که نه تنها نظریه‌های فردی را درک کنند، بلکه گفت‌وگوها و بحث‌های گسترده‌تری را که این نظریه‌ها در حوزه‌ی مطالعات ادبی شرکت می‌کنند نیز درک کنند.
این کتاب به طور سیستماتیک در فصل‌هایی تنظیم شده است که هر فصل به یک رویکرد نظری خاص اختصاص دارد. در اینجا مروری کوتاه بر بخش‌های اصلی است:
نظریه‌ی کلاسیک و فرمالیسم: این بخش با بحث درباره‌ی نظریه‌های کلاسیک ادبیات، از جمله نظریه‌های ارسطو و افلاطون، پیش از حرکت به سمت فرمالیسم قرن بیستم، مقدمه‌ای را فراهم می‌کند. این کتاب فرمالیسم روسی و نقد جدید را پوشش می‌دهد و بر تمرکز آن‌ها بر خود متن به‌عنوان یک شی مستقل تأکید می‌کند.
ساختارگرایی و نشانه‌شناسی: سلدن تأثیر زبان‌شناسی بر نظریه‌ی ادبی را از طریق ساختارگرایی و نشانه‌شناسی توضیح می‌دهد. شخصیت‌های کلیدی مانند فردینان دو سوسور، رولان بارت و کلود لوی استروس مورد بحث قرار می‌گیرند و چگونگی تحلیل ادبیات را به‌عنوان نظامی از نشانه‌ها و ساختارها برجسته می‌کنند.
پساساختارگرایی و ساختارشکنی: این کتاب سپس به پساساختارگرایی و ساختارشکنی منتقل می شود و آثار ژاک دریدا، میشل فوکو و دیگر نظریه‌پردازان تأثیرگذار را بررسی می‌کند. سلدن مفاهیمی مانند بی‌ثباتی معنا، نقش قدرت در گفتمان و ساختارشکنی تقابل های دوتایی را روشن می‌کند.
مارکسیسم و نظریه‌ی انتقادی: این بخش تئوری ادبی مارکسیستی و تکامل آن به نظریه‌ی انتقادی را پوشش می‌دهد و بر متفکرانی مانند کارل مارکس، آنتونیو گرامشی و تئودور آدورنو تمرکز دارد. سلدن در مورد چگونگی پرداختن این نظریه‌ها به رابطه‌ی ادبیات با ایدئولوژی، مبارزه‌ی طبقاتی و ساختارهای اجتماعی بحث می‌کند.
نظریه روانکاوی: سلدن کاربرد روانکاوی فرویدی و لکانی را در ادبیات بررسی می‌کند. او بررسی می‌کند که چگونه امیال ناخودآگاه، تجربیات دوران کودکی و ساختار روان می‌توانند به تفسیر ادبی کمک کنند.
نظریه فمینیستی و جنسیت: نظریه‌ی فمینیستی و مطالعات جنسیتی با بحث در مورد مشارکت سیمون دوبووار، جودیت باتلر و دیگر چهره‌های کلیدی مورد توجه قرار گرفته است. سلدن به مسائل بازنمایی جنسیتی، هویت و سیاست ادبیات می پردازد.
نظریه پسااستعماری: این راهنما همچنین به بررسی نظریه پسااستعماری می پردازد و آثار ادوارد سعید، هومی کی. مضامین استعمار، دوتابعیتی فرهنگی و بیان ادبی جوامع سابقا استعمار شده را بررسی می کند.
نظریه پاسخ خواننده و دریافت: سلدن نظریه‌هایی را پوشش می‌دهد که بر نقش خواننده در تفسیر متون تمرکز می‌کنند، از جمله مشارکت‌های ولفگانگ ایزر، هانس رابرت یاوس، و استنلی فیش. او درباره چگونگی ساخت معنا از طریق تعامل بین متن و خواننده بحث می کند.
مطالعات فرهنگی و تاریخ گرایی جدید: این کتاب با فصل‌هایی درباره مطالعات فرهنگی و تاریخ‌گرایی جدید به پایان می‌رسد و نشان می‌دهد که چگونه ادبیات در زمینه‌های فرهنگی و تاریخی گسترده‌تر تحلیل می‌شود. ماهیت میان رشته ای این رویکردها و تأکید آنها بر قدرت، جامعه و تاریخ را برجسته می‌کند.
کتاب «راهنمای نظریه ادبی معاصر» اثر رامان سلدن، مقدمه ای استادانه در این زمینه است که ابزارهایی را در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد که برای پیمایش در حوزه اغلب چالش برانگیز نظریه ادبی نیاز دارند. رویکرد ساختارمند آن، همراه با تجزیه و تحلیل روشنگرانه، آن را به یک نقطه شروع ایده‌آل برای دانشجویان و مرجع قابل اعتماد برای محققان تبدیل می‌کند. سلدن با ارائه طیف گسترده‌ای از نظریه‌ها با وضوح و عمق، خوانندگان را دعوت می‌کند تا با ادبیات به روش‌های جدید و غنی‌تر درگیر شوند و درک عمیق‌تری از قدرت تقویت کنند.
درباره رامان سلدن
درباره رامان سلدن
رامان سلدن (1937 - 1991) نویسنده کتاب هایی مانند راهنمای خواننده برای نظریه ادبی معاصر است. رامان سلدن، استاد فقید زبان انگلیسی در دانشگاه ساندرلند است.
دسته بندی های کتاب راهنمای نظریه ادبی معاصر
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب راهنمای نظریه ادبی معاصر" ثبت می‌کند