1. خانه
  2. /
  3. کتاب جامعه شناسی جنبش های اجتماعی

کتاب جامعه شناسی جنبش های اجتماعی

نویسنده: آلن تورن
3.9 از 1 رأی

کتاب جامعه شناسی جنبش های اجتماعی

The voice and the eye
انتشارات: طرح نو
٪15
200،000
170،000
معرفی کتاب جامعه شناسی جنبش های اجتماعی
"جامعه‌شناسی جنبش‌های اجتماعی" اثر آلن تورن، کتابی عمیق است که به تعامل پیچیده بین تجربه فردی و ساختارهای اجتماعی می‌پردازد. تورن، که به‌عنوان جامعه‌شناس و متفکر برجسته شناخته می‌شود، در این اثر به بررسی مضامین هویت، ادراک و نقش فرد در شکل‌دهی به جامعه می‌پردازد. این کتاب برای اولین بار در اوایل دهه 1980 منتشر شد و نقشی مهم در حوزه جامعه‌شناسی ایفا می‌کند و منعطف‌کننده تغییر رویکرد تورن به تحلیل شیوه‌های درگیر شدن افراد با سیستم‌های اجتماعی و تأثیر آن‌ها بر این سیستم‌ها است. آثار او با آمیزه‌ای از عمق نظری و نثر قابل‌فهم شناخته می‌شوند که آن را در محافل دانشگاهی و غیرآن محبوب می‌سازد.
ساختار کتاب حول دو مفهوم اصلی «صدا» و «چشم» است که به ترتیب نماد دیدگاه فردی و ناظر اجتماعی می‌باشند. تورن استدلال می‌کند که درک جامعه هم به یک دیدگاه ذهنی و شخصی ("صدا") و هم به یک دیدگاه عینی و تحلیلی ("چشم") نیاز دارد. از طریق این دوگانگی، او مدلی از تحلیل اجتماعی را پیشنهاد می‌کند که افراد را صرفا به‌عنوان محصولات منفعل محیطشان نمی‌بیند، بلکه به‌عنوان عوامل فعالی که قادر به شکل‌دهی واقعیت خود هستند، معرفی می‌نماید.ئرویکرد تورن در "جامعه شناسی جنبش های اجتماعی" به بررسی چگونگی تلاقی تجارب شخصی و آگاهی با نیروهای اجتماعی بزرگ‌تر می‌پردازد. او کاوش می‌کند که چگونه افراد، در حالی که در ساختارهای اجتماعی قرار دارند، در فعالیت‌هایی شرکت می‌کنند که بازتاب‌دهنده ادراک از خود و هویت آن‌هاست. این کتاب همچنین به تنش بین آزادی و محدودیت می‌پردازد و این پرسش را مطرح می‌کند که چگونه جوامع می‌توانند استقلال و بیان فردی را تقویت یا مانع آن شوند. محور اصلی "جامعه شناسی جنبش های اجتماعی" موضوع ذهنیت و عینیت در تحلیل جامعه‌شناسی است. تورن برای یک رویکرد متعادل استدلال می‌کند که برای درک کامل پدیده‌های اجتماعی، باید هم به صدای فردی و هم به تحلیل ساختاری توجه کرد. این امر با ایده تغییر اجتماعی و قدرت دگرگون‌کننده عاملیت انسانی در هم آمیخته است. موضوع دیگر، ماهیت هویت و نحوه تأثیرگذاری و تأثیرپذیری آن از محیط‌های اجتماعی است. تورن به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه افراد هویت خود را در چارچوب هنجارها و فشارهای اجتماعی موجود می‌سازند و چگونه این هویت‌ها می‌توانند به دگرگونی اجتماعی کمک کنند. این کتاب همچنین با مفهوم قدرت - نحوه توزیع، اعمال و چالش‌کشیدن آن در نظام‌های اجتماعی - درگیر است. تورن از طریق بررسی "صدا" به‌عنوان نماد مقاومت و عاملیت فردی، راه‌هایی را روشن می‌کند که در آن ساختارهای قدرت می‌توانند هم حفظ شوند و هم به چالش کشیده شوند.
"جامعه‌شناسی جنبش‌های اجتماعی" اثری مهم است که همچنان متنی ضروری برای هر کسی است که به مطالعه جامعه‌شناسی، فلسفه یا نظریه اجتماعی علاقه‌مند است. کاوش آلن تورن از نقش فرد در سیستم‌های اجتماعی بزرگ‌تر، دیدگاه متفاوتی را ارائه می‌دهد که درک ما از هویت، عاملیت و تغییر اجتماعی را غنی‌تر می‌سازد. این کتاب با ترکیب تحلیل دقیق با پرسش‌های عمیق فلسفی، خوانندگان را تشویق می‌کند تا در نظر بگیرند چگونه به‌عنوان افراد، به جوامعی که در آن زندگی می‌کنند، کمک می‌کنند و توسط آن‌ها شکل می‌گیرند. این اثر تأمل‌برانگیز همچنان در بحث‌های مربوط به آزادی، قدرت و پیچیدگی جامعه بشری تأثیرگذار است.
درباره آلن تورن
درباره آلن تورن
آلن تورن (Alain Touraine؛ زادهٔ ۳ اوت ۱۹۲۵) جامعه‌شناسی اهل فرانسه است. او مدیر پژوهشی در مدرسه عالی مطالعات علوم اجتماعی است و مرکز تحقیقات جنبش‌های اجتماعی را تأسیس کرده‌است. او پدیدآور اصطلاح «جامعه پسا صنعتی» است. تورن بر اساس برآوردی مبتنی بر داده های «شاخص ارجاعات در حوزۀ علوم اجتماعي»، در ميان بیست دانشمند زنده ای قرار داشته است كه از سال 2000 تا 2015 در این حوزه بيشترين ارجاعات علمي را به خود اختصاص داده اند. از مهمترین شاگردان او میتوان به مانوئل کاستلز، فرانسوا دوبه و آلبرتو ملوچی اشاره کرد. دختر او ماریسول تورن، وزیر پیشین امور اجتماعی، بهداشت و حقوق زنان فرانسه است.
وی همچنین برندهٔ جوایزی همچون لژیون دونور (فرمانده) شده‌است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب جامعه شناسی جنبش های اجتماعی" ثبت می‌کند