کتاب ردیف آوازی و تصنیف های قدیمی

The vocal radif and old tasnifs
کد کتاب : 77770
شابک : 979-0802604339
قطع : رحلی
تعداد صفحه : 454
سال انتشار شمسی : 1397
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 5
زودترین زمان ارسال : 12 آذر

معرفی کتاب ردیف آوازی و تصنیف های قدیمی اثر فرامرز پایور

ردیف آوازی و تصنیف‌های قدیمی ایرانی، بخش مهمی از تاریخ موسیقی ایران را شکل داده‌اند. این ردیف‌ها و تصنیف‌ها نمایانگر تاریخچه گوناگون موسیقی ایرانی از دوران‌های باستان تا دوران اسلامی هستند. به عنوان مثال شاهنامه فردوسی به عنوان یکی از مهم‌ترین آثار ادبی ایرانی، حاوی ردیف‌ها و آوازهای موسیقی تاریخی ایرانی است که به دوران افراسیابی و رزمندگان ایران اشاره دارد. آوازهای سنتی ایرانی مانند "داستان"، "بیت"، "دو بیت"، "چاهار بیت"، و "رباعی" از جمله ردیف‌های آوازی قدیمی هستند که از دوران‌های قدیمی به‌صورت شفاهی به نسل‌های جدید منتقل شده‌اند. از جمله تصنیف‌های قدیمی ایرانی است که به دوران ساسانیان برمی‌گردد. این تصنیف‌ها به عنوان موسیقی مراسم و مذهبی در مراسم‌ها و جشن‌ها به کار می‌رفتند. این تصنیف‌ها به عنوان بخشی از سنت‌های موسیقی مردمی ایرانی، از دوران قدیمی تا امروز ادامه دارند. آوازهای سفلکش به عنوان موسیقی مردمی در اقوام مختلف ایران شناخته می‌شوند.
این تصنیف‌ها و ردیف‌ها نمایانگر غنی‌ترین ابعاد موسیقی ایرانی هستند و نقش مهمی در حفظ و انتقال تاریخ موسیقی و فرهنگ ایران داشته‌اند. این میراث‌های فرهنگی تا به امروز به عنوان یک بخش ارزشمند از ادبیات موسیقی ایرانی باقی‌مانده‌اند و در موسیقی سنتی و معاصر ایران تأثیرگذار هستند.
کتاب «ردیف آوازی و تصنیف های قدیمی» از منظری متفاوت به ردیف ها و تصنیف های قدیمی می‌پردازد.

کتاب ردیف آوازی و تصنیف های قدیمی

فرامرز پایور
فرامرز پایور، (زادهٔ ۲۱ بهمن ۱۳۱۱ تهران – درگذشتهٔ ۱۸ آذر ۱۳۸۸ تهران) موسیقی دان ایرانی، ردیف دان، آهنگ‌ساز، مدرس و نوازنده سنتور و محقق موسیقی ایرانی بود. وی چهره ماندگار و یکی از تأثیرگذارترین‌های موسیقی ایرانی است.فرامرز پایور در ۲۱ بهمن ۱۳۱۱ در تهران به دنیا آمد. پدرش علی پایور، هنرمند نقاش و استاد زبان فرانسه در دانشگاه تهران و پدربزرگش مصورالدوله، نقاش چیره‌دست دوره قاجار بود که با نواختن ویولن، سنتور و سه‌تار آشنایی داشت. پایور، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ...
دسته بندی های کتاب ردیف آوازی و تصنیف های قدیمی