1. خانه
  2. /
  3. کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟

کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟

3.5 از 1 رأی

کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟

?What is comparative philosophy
انتشارات: سخن
٪10
450000
405000
معرفی کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟
در این رساله سعی بر این بوده است که مشکل چیستی فلسفه تطبیقی طرح شود. اصل مطلب همین است و اگر در آن مواردی از تطبیق فلسفه ها می بینید مثال و نمونه است. در همه این مثالها و موارد سعی شده است که اولا طرح کلی تاریخ فلسفه با اختلافها و تضادهای آن محفوظ بماند ثانیا اختلافها و اشتراکها در زمان و تاریخ فهم شود. اهمیت این تلقی این است که در آن ممکن است نسبت ما با فلسفه و نیازی که به آن داریم تا حدی روشن شود اروپا و به طور کلی غرب به وضع کنونی و منزل اخیر تاریخی خود می اندیشد. جهان در راه توسعه نیز چه بخواهد و چه نخواهد پیوستگی ناگزیر و ضروری با غرب دارد این جهان هم میتواند تأمل کند که چگونه در راه تجدد وارد شده و در این راه چگونه سیر کرده و به کجا رسیده و آینده اش چیست حتی اگر بخواهد پیوند خود را از تجدد ببرد که ما هنوز در این باب اصلا فکر نکرده ایم و هنوز نمیتوانیم فکر کنیم باید به وضع کنونی و مقام و موقعی که در تاریخ دارد بیندیشد. این مهمترین مسئله در فلسفه کنونی ماست و هر چه از فلسفه و در فلسفه می آموزیم اگر با این قضیه پیوند بیابد مطالب علمی صوری و انتزاعی است که شاید آموختنش مغتنم باشد اما مسائل زمان با آن حل نمیشود درک زمان و وضع کنونی مستلزم یاد گذشته و تعلق به آینده است زمان گذشتنی نیست بلکه دوام وجود است برای درک این دوام باید در آنچه می گذرد و آنچه باقی میماند و دوام مییابد تأمل کرد فلسفه تطبیقی شانی از این تأمل است نه اینکه حوزه هایی از پژوهش در کنار فلسفه علم فلسفه تربیت فلسفه تاریخ و... باشد. به عبارت دیگر فلسفه تطبیقی یک رشته تخصصی در درسهای دانشگاه نیست که کسانی بیایند و در کنار کسانی که همت خود را مصروف فلسفه قدیم یا جدید و اخلاق و ما بعد الطبیعه و وجود شناسی و شناخت شناسی و فلسفه علم و فلسفه تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت و... میکنند به فلسفه تطبیقی بپردازند فلسفه تطبیقی با تأمل و تحقیق در همه این حوزه ها قوام مییابد یعنی کار عمده و اساسی فلسفه زمان ما، فلسفه تطبیقی است.
در این دفتر، چنان که پیش از این نیز گفته ایم سعی شده است که با تحلیل مفهوم رایج و متداول فلسفه تطبیقی راهی به وصف و بیان تاریخی آن گشوده شود. از آنجا که هنوز به درستی نمیتوان در کی روشن از فلسفه تطبیقی داشت زیرا جزئی از تاریخ پایان فلسفه است و پایان فلسفه را به آسانی نمیتوان درک (کرد کسی که مدعی است که راهی به آن دارد باید با طرح مسائل و بحث در آنها مثالهایی از نگاه تطبیقی به فلسفه بیاورد.
درباره رضا داوری اردکانی
درباره رضا داوری اردکانی
رضا داوری اردکانی (زادهٔ ۱۵ خرداد ۱۳۱۲ در اردکان)، فیلسوف و متفکر ایرانی و استاد بازنشستهٔ گروه فلسفهٔ دانشگاه تهران است. داوری اردکانی از بدو تأسیس فرهنگستان علوم (۱۳۶۸) عضو پیوستهٔ فرهنگستان علوم است و از سال ۱۳۷۷، ریاست این فرهنگستان را بر عهده دارد. او از چهره‌های شاخص در حوزهٔ نظریه‌پردازی فرهنگی و اندیشهٔ فلسفی به‌شمار می‌آید. او همچنین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی است. داوری اردکانی همچنین از اعضای هیئت مؤسس انجمن فلسفه میان‌فرهنگی ایران است و در حال حاضر یکی از اعضای هیئت مدیرهٔ این انجمن نیز می‌باشد. او از چهره‌های ماندگار جمهوری اسلامی است.
او از متفکران بحث‌برانگیز سال‌های پس از انقلاب اسلامی ایران بوده‌است و گاه به عنوان «فیلسوف جمهوری اسلامی» از او یاد می‌شود. او یک طرف جدال معروف هایدگری-پوپری در ایران دهه ۷۰ بود چنان‌که پوپری‌هایی چون عبدالکریم سروش او را به دشمنی با آزادی و دفاع از خشونت متهم می‌کردند در حالی که او با رد این اتهامات پوپر را اندیشمند بزرگی نمی‌دانست و پوپری‌ها را به دلیل ترویج اندیشه‌های لیبرالی در ضدیت با انقلاب اسلامی سرزنش می‌کرد.
دسته بندی های کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟
مقالات مرتبط با کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فلسفه تطبیقی چیست؟" ثبت می‌کند