1. خانه
  2. /
  3. کتاب تشابه ها و تناقض ها

کتاب تشابه ها و تناقض ها

نویسنده: ادوارد سعید
3.1 از 1 رأی

کتاب تشابه ها و تناقض ها

کاوش هایی در موسیقی و جامعه‮‬
Parallels and paradoxes
انتشارات: نشر چشمه
٪15
98000
83300
معرفی کتاب تشابه ها و تناقض ها
موسیقی یکی از راه‌های شناخت جهان است؛ جهان و آدم‌هایش؛ همواره می‌شود به آدم‌ها نگاه کرد و پس از شنیدن موسیقی‌ای که گوش می‌کنند، به یقین قضاوتشان کرد! به‌واقع نمی‌شود این مهم را نادیده گرفت که سلیقه‌ی موسیقایی افراد، حد و حدود شعور مواجهه‌شان را با جهان تعیین می‌کند. کمی به دوروبر خودتان نگاه کنید، به آدم‌هایی که می‌شناسید فکر کرده و دقیق‌تر شوید، نسبت مستقیم سلیقه‌ی موسیقایی‌شان را در برخوردشان با جهان و آدم‌ها متوجه می‌شوید! از دل هیچ شنونده‌ی موسیقی مبتذلی، شهروندی توسعه‌یافته، فهیم و کنشگر بیرون نمی‌آید! امیدواریم این حکم کلی خدشه‌ناپذیر را بپذیرید یا لااقل پس از خواندن کتاب «تشابه‌ها و تناقض‌ها؛ کاوش‌هایی در موسیقی و جامعه» به این یقین برسید! این کتاب که گفت‌وگویی میان «ادوارد سعید» و «دنیل برنبیم» است، تلاشی‌ست برای یافتن مسیرهای اندیشه‌ورزی از دل موسیقی. سعید و برنبیم، شهروندان متفکر فلسطین اشغالی، جامعه‌شناسی، فلسفه، تاریخ و هنر را برای یافتن گرانیگاه فهم موسیقایی ما از جهان پیش رویمان گذاشته و چالش‌های نادیدنی و تفکربرانگیز این مهم را نشانمان داده‌اند. تشابه‌ها و تناقض‌ها، نه کلاس آموزشی یا چگونگی گوش دادن به موسیقی، بلکه تدقیق در راه‌ها و گسل‌های فهم ما در پیوند موسیقی و تفکر است.
درباره ادوارد سعید
درباره ادوارد سعید
ادوارد ودیع سعید (۱ نوامبر ۱۹۳۵ در اورشلیم، فلسطین تحت سرپرستی بریتانیا – ۲۵ سپتامبر ۲۰۰۳ در نیویورک) نظریه‌پرداز ادبی، منتقد فرهنگی و فعال سیاسی فلسطینی - آمریکایی است. وی در دانشگاه‌های هاروارد و پرینستون درس خوانده بود و استاد زبان انگلیسی و ادبیات تطبیقی در دانشگاه کلمبیا بود.
سعید به عنوان یکی از بنیان‌گذاران نظریه پسااستعماری (Postcolonial theory) شناخته می‌شود. نظریهٔ شرق‌شناسی (=اورینتالیسم) از ابتکارات فکری اوست. در ۱ نوامبر ۱۹۳۵ در اورشلیم (که در آن زمان تحت قیمومیت انگلیس بود) متولد شد. پدرش یک بازرگان آمریکایی فلسطینی‌الاصل بود به نام سید محسن سعید که پیش از تولد سعید به قاهره مهاجرت کرده بود. مادرش فلسطینی بود و هر دو از مسیحیان پروتستان بودند. خواهرش رزماری سعید زهلان نیز تاریخ‌دان و نویسنده‌است.
او تا ۱۲ سالگی به طور متناوب در اورشلیم و قاهره به سر می‌برد. سعید خود را «یک مسیحی احاطه شده توسط فرهنگ اسلامی» می‌خواند. نام کوچک او را مادرش به دلیل علاقه به پرنس ادوارد (شاهزاده ولز در سال تولد او) انتخاب کرده بود. او از بحران هویتی خود این‌چنین یاد می‌کند:
در تمام سال‌های آغازین عمرم یک دانش‌آموز غیرعادی ناجور بودم: یک فلسطینی که در مصر درس می‌خواند، با یک نام کوچک انگلیسی، یک گذرنامه آمریکایی و بی هیچ هویت مشخصی... پس از سال ۱۹۴۸ وقتی خانواده‌ام به مصر آواره شدند، تمام دوران تحصیل خود را در مدارس خصوصی درجه اول بریتانیایی گذراندم که برای پرورش نسل نوینی از اعراب با پیوندهایی عمیق با بریتانیا تأسیس شده بودند. آخرین‌شان کالج ویکتوریا در اسکندریه بود. ملک حسین اردن، و تعدادی از وزرا و نخست‌وزیران و بازرگانان نامی آینده اردنی، مصری، سوری و سعودی هم‌کلاسی و هم‌دوره‌ای من بودند. البته چهره نامداری چون میشل شلهوب شکنجه‌گر اصلی آن‌جا بود که او را در دنیای سینما با نام عمر شریف می‌شناسند.
سعید برای ادامه تحصیل به مدرسه مونت‌هارمون آمریکا رفت و مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه پرینستون دریافت کرد. در همین سال برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه هاروارد شد و در سال ۱۹۶۰ کارشناسی‌ارشد و ۱۹۶۴ دکترای خود را در ادبیات انگلیسی دریافت کرد.
نظر کاربران در مورد "کتاب تشابه ها و تناقض ها"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ادوارد سعید موجود عجیبی بود. و این کتاب هم در ادامه همین ویژگی. ممنون برای ترجمه این کتاب

1401/10/28 | توسطمیلاد - کاربر سایت
0
|