کتاب هزار حکایت و هزار عبارت عرفانی

Thousand tales and a thousand mystical sentences
کد کتاب : 9243
شابک : 9786001198649
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 902
سال انتشار شمسی : 1401
سال انتشار میلادی : 2016
نوع جلد : زرکوب
سری چاپ : 4
زودترین زمان ارسال : ---

معرفی کتاب هزار حکایت و هزار عبارت عرفانی اثر بهاءالدین خرمشاهی

"هزار حکایت و هزار عبارت عرفانی" اثری است از "بهاءالدین خرمشاهی" که در آن داستان‎هایی با قدمت هزار ساله یا بیشتر را از فرهنگ ایرانی و اسلامی جمع‌آوری کرده است. این آثار قطعاتی از لباب الالباب که بالغ بر دو هزار حکایت دارد، تذکره الاولیاء، هزار حکایت صوفی و بخش‌هایی از آثار معاصر را شامل ‌می‎شوند که همه در مقدمه کتاب معرفی شده‌اند. چه دارویی بهتر از عرفان و معنویت برای بیماری اعتیاد به دنیای مجازی و تعلقات آن وجود دارد؟ چه حلوایی شیرین‌تر از حکایات کهن و معاصر را می‎توان به کام جسم و روح چشاند؟ و بالاخره چه کتابی بهتر از "هزار حکایت و هزار عبارت عرفانی" که در آن گلچینی به دست یکی از سرشناس‎ترین و کارکشته‌ترین نویسندگان و پژوهشگران کشور، استاد "بهاءالدین خرمشاهی"، گردآوری شده است؟ عرفانی که در این کتاب به خواننده ارائه می‌شود، نه عرفان عملی و صوفیانه، که عرفان عاشقانه و ادبی است. همه چیز از اخلاق و عشق و تعالی، در پس‌زمینه‌ی عرفان برجسته شده و در قالب کتاب "هزار حکایت و هزار عبارت عرفانی" به خوانندگان تقدیم شده است.
تعدد آثار عرفانی و حجیم بودن آنها، در کنار دشواری ادبیات این متون، برخی از مسائلی است که خوانندگان حرفه‌ای را از مراجعه به متون عرفانی باز داشته است؛ با علم به این مساله، استاد "بهاءالدین خرمشاهی" برخی از معتبرترین و پرخواننده ترین نوشته‌ها را از قرن سوم و چهارم همچون آثاری از بایزید و حلاج، تا قرن نهم هجری قمری که دوره جامی بوده، انتخاب نموده است.
صاحبان این تالیفات بدون شک برجسته ترین روشنفکرانی هستند که فرهنگ عرفانی، اسلامی و ایرانی را پرورش داده‌اند. منابع مورد استناد در این کتاب شامل هشتاد و شش کتاب است که نام آنها به ترتیب زمانی یعنی تاریخ فوت صاحبان آثار و به همین ترتیب در فهرست مطالب ذکر شده است.

کتاب هزار حکایت و هزار عبارت عرفانی

بهاءالدین خرمشاهی
بهاءالدین خرمشاهی (زاده ۱۳۲۴ در قزوین) نویسنده، مترجم، روزنامه نگار، طنزپرداز، فرهنگ نویس، شاعر و استاد دانشگاه ایرانی است. وی تألیفاتی در حافظ شناسی و تفسیر اشعار او دارد.تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در قزوین گذراند. سپس در رشتهٔ پزشکی پذیرفته شد اما تحصیل در این رشته را در سال سوم نیمه کاره رها کرد (۱۳۴۳) و به همراه کامران فانی به تحصیل در رشتهٔ ادبیات فارسی پرداخت. سپس از دانشگاه تهران فوق لیسانس کتابداری گرفت (۱۳۵۰ تا ۱۳۵۲) و در مرکز خدمات کتابداری مشغول به کار شد. از استادان وی در رشتهٔ ا...
دسته بندی های کتاب هزار حکایت و هزار عبارت عرفانی