1. خانه
  2. /
  3. کتاب امالی (2جلدی)

کتاب امالی (2جلدی)

نویسنده: شیخ صدوق
3.3 از 1 رأی

کتاب امالی (2جلدی)

Amali
ناموجود
295000
معرفی کتاب امالی (2جلدی)
کتاب حاضر حاوی مجموعه ای از احادیث پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت ایشان در زمینه های گوناگون هم چون سیره پیامبر، ماجرای معراج، ادعیه، موعظات و… می باشد و به موضوعات تاریخی، اخلاقی، عرفانی، اعتقادی و… می پردازد. این اثر محتوای جلسات متعدد شیخ صدوق را که توسط شاگردان ایشان نوشته شده، در خود جای داده است، 97 مجلس که به فراخور زمان برگزاری موضوعاتی گوناگون دارند.
درباره شیخ صدوق
درباره شیخ صدوق
ابوجعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی معروف به شیخ صدوق قمی و اِبنِ بابُوَیْه (زادهٔ ۳۰۶ ـ درگذشتهٔ ۳۸۱) از علمای شیعه در قرن چهارم هجری قمری و از عالمان علم حدیث است. او در حدود سال ۳۰۶ در قم متولد شد. تولدش با آغاز نیابت حسین بن روح سومین نایب خاص حجت بن حسن هم‌زمان بوده‌است.
پدر صدوق علی بن حسین بن موسی بن بابویه، از فقهای شیعه و در زمان حسن عسگری و حجت بن حسن می‌زیسته و مورد احترام آنان بوده‌است. (هر دو پدر و پسر معروف به ابن بابویه و صدوقَین هستند)
دربارهٔ تولد صدوق در کتاب‌های شیعه آمده‌است که پدر او بعد از گذشت ۵۰ سال از عمرش، دارای فرزند نشده بود. از این رو برای حسین بن روح سومین نائب حجت بن حسن نامه می‌نویسد و از او تقاضا می‌کند که درخواست او را به حجت بن حسن برساند. در جواب این نامه، حجت بن حسن برای پدر صدوق می‌نویسد: «از خداوند خواستم دو پسر روزیت کند که وجودشان، خیر و برکت باشد.» از این رو وی «متولد به دعای امام زمان» نیز خوانده می‌شود.
وی از طرف رکن الدوله دیلمی پادشاه ری به آن شهر دعوت شد و در آنجا اقامت گزید و نزد آن پادشاه شیعی و وزیرش صاحب بن عباد با احترام می‌زیست و ریاست روحانی شیعیان عصر به او واگذار شد. وی سپس به شهرهای خراسان، ماوراءالنهر، نیشابور، بلخ و بخارا سفر کرد و به منظور حج و زیارت به حجاز و عراق رفت و در شهرهای کوفه و بغداد، علمای دینی از معلوماتش استفاده کردند و سپس به ایران بازگشت و در سال ۳۸۱ هجری در ری درگذشت. صدوق ابن بابویه قمی به خاطر فشار حکومت در سخت‌گیری بر شیعیان، زندگی در قم برایش مشکل شد و به طرف یکی از روستاهای بلخ، که ساکنان آن همه شیعه بودند، مهاجرت کرد و شیعیان با گرمی از او استقبال نمودند و از او تقاضای نوشتن کتاب فقهی کردند و او نیز کتاب معروف خود، من لایحضره الفقیه، را در این روستا تألیف نمود.
نخستین کسی که ابن بابویه را صدوق نامیده ابن ادریس حلی است، ولی پس از وی تا زمان شهید اول، علامه مجلسی، این لقب شهرت نداشته‌است.
قسمت هایی از کتاب امالی (2جلدی)

ای مردم! سخن مرا بشنوید و ارزش نصیحت مرا درک کنید و درباره اهل بیت من جز به صورتی که در پاسداشت آنان به شما فرمان دادم، عمل نکنید؛ چون آنان، خاصّان، خویشان، برادران و فرزندان من هستند. شما گردآورده خواهید شد و درباره ی دو وزنه (چیز گران بها) مورد بازخواست قرار خواهید گرفت. پس ببینید در مورد آن دو وزنه، چگونه پس از من رفتار خواهید کرد. آنان اهل بیت من هستند. هرکس آنان را اذیت کند، مرا اذیت کرده است و هرکس به آنان ستم کند، به من ستم کرده است. هرکس آنان را خوار بدارد، مرا خوار داشته و هرکس آنان را عزیز بدارد، مرا عزیز داشته است. هرکس آنان را تکریم کند، مرا تکریم کرده است و هرکس آنان را یاری کند، مرا یاری کرده است. هرکس آنان را تنها بگذارد، مرا تنها گذاشته است و هرکس برای هدایت، در پی جز آنان باشد، مرا تکذیب کرده است.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب امالی (2جلدی)" ثبت می‌کند