1. خانه
  2. /
  3. کتاب دانشنامه حافظ شناسی (جلد اول)

کتاب دانشنامه حافظ شناسی (جلد اول)

4 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.7 از 1 رأی

کتاب دانشنامه حافظ شناسی (جلد اول)

Daneshnameh
انتشارات: سبزان
ناموجود
132000
3.7 از 1 رأی

کتاب دانشنامه حافظ شناسی (جلد چهارم)

Daneshnameh
انتشارات: سبزان
ناموجود
105000
3.5 از 1 رأی

کتاب دانشنامه حافظ شناسی (جلد دوم)

Daneshnameh
انتشارات: سبزان
ناموجود
124000
3.9 از 1 رأی

کتاب دانشنامه حافظ شناسی (جلد سوم)

Daneshnameh
انتشارات: سبزان
ناموجود
110000
معرفی کتاب دانشنامه حافظ شناسی (جلد اول)
حافظ، این گردن کش کبیر نظم فارسی، اهل تحقیق و مطالعه بوده و به اتفاق همه ی شعرای پیشین و هم زمان خود را به دقت خوانده و از آن ها بهره ی تخصصی گرفته و گاهی هم، مصراع یا بیتی از سروده ی آنان را عینا در شعر خود آورده است. نمی توان از تسلط او بر زبان عربی و بهره گیری از آن در غزلیاتش را نادیده گرفت.
به گفته ی حافظ پژوه بزرگ، استاد بهاالدین خرمشاهی، در دوره ای بیش از یک هزاره، به طبیب، حکیم گفته شده است. زیرا پزشکان بسیاری به فلسفه و حکمت نیز می پرداخته اند. در عصر جدید هم شمار طبیبان ادیب شگفت آور است. یکی از طبیبان ادیب که مقام شامخی در پزشکی و ادبیات فارسی دارند، پروفسور حیدر آخوندزاده ملقب به آرمان آزاده است. حاصل پژوهش های سی ساله ی ایشان در چهار جلدی "دانشنامه ی حافظ شناسی" در دسترس همگان قرار گرفته شده است.
این دانشنامه در مقایسه با سایر حافظ شناسی ها از مزایای فراوانی برخوردار است. در واقع آرمان زاده در نگارش این کتاب، از حافظ شناسی های دیگر، لغت نامه ها و مراجع معتبر بهره جسته است. همانطور که در ابتدا اشاره شد، حافظ از شعرای پیشین و معاصر خود بهره ی ادبی گرفته و بر شعرای پسین خود نیز اثر گذاشته است. و این مورد شاید در سایر حافظ شناسی ها کمتر اشاره شده اما در این نسخه بررسی می شود. در واقع می توان ادعا نمود که این دانشنامه، کاملترین مرجعی است که تا به امروز با موضوع حافظ شناسی به چاپ رسیده است. بیان معنی کلمات دشوار، استفاده از سایر لغت نامه‌ها را به حداقل رسانده است. معنی ابیات و تفسیر آن‌ها به همراه ابیات اقتباسی، موارد مهمی هستند که بیان می گردند.
درباره حیدر آخوندزاده
درباره حیدر آخوندزاده

پروفسور حیدر آخوندزاده  ، متولد 1312 ، استاد بازنشسته دانشگاه پاريس و متخصص بيماري هاي پوست و آلرژي است که بعد از 48 سال طبابت اکنون به هنر و ادبيات روي آورده است.آخوندزاده به خبرنگار ستاد خبري همايش بزرگ ايرانيان مقيم خارج از کشور گفت: من همواره عادت کرده‏ام که روزي 14 ساعت مطالعه و کار کنم.وي افزود: بعد از پايان طبابت، و کمک به درمان 60 هزار بيمار، و تدريس و تربيت بيش از هزار دانشجو و نگارش 6 جلد کتاب در حوزه پوست و آلرژي به زبان فرانسه و فارسي اکنون سه فيلم مستند درباره حافظ، سعدي و ابيانه ساخته‏ام تا تاريخ و تمدن چند هزارساله ايران را به نمايش بگذارم.
دسته بندی های کتاب دانشنامه حافظ شناسی (جلد اول)
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب دانشنامه حافظ شناسی (جلد اول)" ثبت می‌کند