1. خانه
  2. /
  3. کتاب فلسفه هوش مصنوعی

کتاب فلسفه هوش مصنوعی

نویسنده: محمود خاتمی
3.8 از 1 رأی

کتاب فلسفه هوش مصنوعی

The philosophy of artificial intelligence
انتشارات: علم
٪15
1550000
1317500
معرفی کتاب فلسفه هوش مصنوعی
کتاب « فلسفه هوش مصنوعی» نوشته « محمود خاتمی» توسط انتشارات علم منتشر شده است.
کتاب «فلسفه هوش مصنوعی» از منظر فلسفی و نظری و علمی و فنی به هوش مصنوعی پرداخته شده و آموزۀ تورینگ، به‌عنوان پایه و منبع الهام نظریۀ هوش مصنوعی شرح داده شده و همچنین به‌اجمال درباب نظریۀ سامانه‌های هوشمند، از منظر نظریه‌پردازان نظریۀ هوش مصنوعی، پرداخته شده است.
شرح و توضیح مفصل مکاتب و آرای اصلی متفکران درباب هوش مصنوعی و توضیح مبانی فلسفی این مکاتب و آراء، موضوع جزء سوم کتاب «فلسفه هوش مصنوعی» است. در جزء چهارم و پایانی کتاب «فلسفه هوش مصنوعی» هم از حدود و محدودیت‌های نظریۀ هوش مصنوعی سخن رفته است. عنوان‌های بعضی فصل‌های کتاب «فلسفه هوش مصنوعی» عبارتند از: «تعریف هوش مصنوعی»، «انواع هوش مصنوعی»، «فلسفه و هوش مصنوعی»، «دگردیسی تلقی از هوش در دوران جدید»، «ظهور هوش مصنوعی»، «دوران طلایی هوش مصنوعی»، «ماشین تورینگ»، «نقد آموزه تورینگ»، «نظریه عامل»، «حیات مصنوعی»، «هوش مصنوعی نوین»، «تمهید تحدید هوش مصنوعی»، «محدودیت‌های ناشی از فروض نظریه هوش مصنوعی»، «محدودیت‌های ناشی از ساختار هوش مصنوعی»، «محدودیت‌های ناشی از عملکرد شناختی هوش مصنوعی»، «هوش مصنوعی و مشکل آگاهی» و «هوش مصنوعی و مشکل التفات»..
درباره محمود خاتمی
درباره محمود خاتمی
محمود خاتمی (زادهٔ ۱۳۴۲، تهران) استاد پژوهشی فلسفهٔ دانشگاه تهران است. محمود خاتمی در سال ۱۳۴۲ در تهران متولد شد. پدرش محمدرضا خاتمی بروجردی از عالمان دینی و مادرش نیز از خاندان طباطبایی بروجردی است. وی تحصیلات مقدماتی را در همان شهر گذرانده و در هر دو سنت ایرانی-اسلامی و غربی تحصیل و پرورش یافت [نیازمند منبع] و تحصیلات و تحقیقات خود رادر زمینه فلسفه در دانشگاه‌های ایران و انگلستان پی گرفت. ابتدا به دانشگاه تهران رفت و درجات کارشناسی فلسفه، کارشناسی ارشد الهیات (ادیان و عرفان)، کارشناسی ارشد فلسفه، دکتری فلسفه را اخذ کرد، سپس به انگلستان رفت و مجدداً به تحصیل و تحقیق ادامه داد. خاتمی پس از فارغ‌التحصیلی و اخذ دومین دکترای خود، و گذراندن دوره پژوهشی پس از آن در انگلستان، به ایران بازگشت و رسماً به دانشگاه تهران پیوست، و در مدت کوتاهی به مقام استاد تمام در گروه فلسفه دانشگاه تهران دست یافت، و اکنون نیز در آنجا به تدریس و تحقیق مشغول است. خاتمی چندین سال نیز به عنوان استاد مدعو به تحقیق و تدریس در برخی از دانشگاه‌های کانادا و آمریکا، و نیز گاهی در برخی دانشگاه‌های داخل ایران پرداخته‌است.
آثار او در دو دهه گذشته به زبان‌های فارسی و انگلیسی به صورت کتاب و مقاله منتشر شده‌اند. آثار فارسی او بیشتر جنبه تعلیمی و طرح مسائل معاصر برای فارسی زبانان را دارند؛ امّا درعوض آثار او به انگلیسی، حاوی فلسفه و نظریه‌های اوست. محمود خاتمی، مطرح‌کننده بعضی از حوزه‌های معاصر فلسفه از جمله فلسفه ذهن، پدیدارشناسی دین، پدیدارشناسی هنر، و پدیدارشناسی اخلاق در ایران بوده‌است. او همچنین فلسفه‌ای منسجم برای کلیت تاریخ هنر و زیبایی‌شناسی ایرانی (قبل و بعد از اسلام) به زبان فارسی تدوین کرده، و به شیوه منظمی دوره‌ها و هنرهای سنتی ایرانی را با آن فلسفه تفسیر نموده‌است.
دسته بندی های کتاب فلسفه هوش مصنوعی
قسمت هایی از کتاب فلسفه هوش مصنوعی

«تعاریفی که تاکنون از هوش مصنوعی عرضه شده، مانند همه تعاریف در علوم و فناوری، همه شرح الاسمی اند، و لذا این تعاریف هوش مصنوعی جملگی در زمره تعاریف پراتیک اند، یعنی نه نظر به واقعیت آن، بلکه نظر به کاربرد آن تعریف شده اند، یعنی این تعاریف کاربردی و روشی اند و لذا به احیاث مختلف اند، و هر یک بر جنبه یا جنبه هایی مختلف از هوش تاکید و تکیه دارد؛ اما البته مشترکاتی هم به حیث اطلاق علمی میان آن ها وجود دارد، و لذا محققان این حوزه بر قدر مشترک این تعاریف بسنده کرده اند که ناظر به وجه کاربردی آن در مقام عمل است. از این منظر، تعاریف مختلفی که پایه گذاران و محققان نظریه هوش مصنوعی در ادوار مختلف از آن عرضه کرده اند، هرچند در عبارات مختلف، و گاه حتی متخالفند، اما در واقع همه آن ها ناظر به همان قدر مشترک هستند. خصوصیات اصلی این قدر مشترک عبارتند از: (1) محاسبه ورزی و (2) پردازش اطلاعات به منظور (3) شناخت، (4) یادگیری، و (5) اکتشاف مشکلات و (6) حل مسائل، در جهت (7) تسریع امور و (8) ایجاد رفاه در حوزه های علمی و عملی. محققان نظریه هوش مصنوعی هر تعریفی که از هوش مصنوعی داشته باشند و به هر مکتبی در تبیین نظری و ساخت عملی آن تعلق داشته باشند، در مقام عمل، این قدر مشترک را مدّ نظر دارند. برای نمونه، نزد تورینگ، که آموزه او منشأ این نظریه بود، هوش مصنوعی عبارتست از حل مسأله بر پایۀ توانایی محاسبه ورزی مشابه و به تقلید از هوش انسان؛ و لذا بنا به این تعریف، مراد او از نظریه هوش مصنوعی، طرح ساخت یک ماشین محاسبه (ماشین تفکر) است که همان وظایفی را انجام دهد که هوش طبیعی انسان انجام می دهد.»

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فلسفه هوش مصنوعی" ثبت می‌کند