1. خانه
  2. /
  3. کتاب قواعد تفسیر قرآن

کتاب قواعد تفسیر قرآن

3 از 1 رأی

کتاب قواعد تفسیر قرآن

The Principles of Interpretation of the Quran
انتشارات: سمت
ناموجود
95000
معرفی کتاب قواعد تفسیر قرآن
یکی از علوم پیش‌نیاز بسیار مهم برای ورود به تفسیر قرآن، شناخت قواعد تفسیری مبتنی بر مبانی متقن عقلی، نقلی یا عقلایی است که هم بر اساس آن قواعد تفسیر ضابطه‌مند و قابل ارزیابی باشد و هم با رعایت آنها خطاهای تفسیری کاهش یابد. این کتاب برای تأمین این نیاز تصنیف و در آن 47 قاعده تفسیری بر پایه سیره عقلا در فهم متون و دلایل عقلی و نقلی، تبیین شده است. در کتاب پیش‌رو برای فرایند تفسیر، پنج ‌گام تصور، و قواعد تفسیری بر اساس آن گامها، دسته‌بندی شده است و در قالب هفت فصل به‌ مباحث مقدماتی و ‌قواعد تفسیری مخصوص به ‌هر گام از گامهای پنج‌گانه تفسیر و ‌قواعدی که در تمامی گامهای تفسیر کاربرد دارد، می‌پردازد. کتاب قواعد تفسیر قرآن، قواعدی را برای تفسیر قرآن و شناخت بهتر آیات الهی در اختیار پژوهشگران قرار داده و این امکان را به مخاطب می‌دهد که بتواند به ارزیابی تفسیرهای دیگر نیز بپردازد. یکی از مزایای این کتاب، ارجاعات و منابع گسترده‌ای است که مولف در انتشار این کتاب به آنها پرداخته است و به گونه‌ای تمام ویژگیهای یک کتاب آموزشی را در خود دارد.
درباره علی اکبر بابایی
درباره علی اکبر بابایی
على‌اكبر بابائى (متولد 1333- اراک)، دانشیار گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه می باشد.وی پس از آموختن قرآن و برخى كتاب‌هاى مذهبى در مكتب‌خانه و تحصيلات ابتدايى در مدارس دولتى و دروس مقدماتى حوزه مانند صرف و نحو در حوزه علميه اراك، در سال 1353ش وارد حوزه علميه قم گرديد و تا سال 1359ش ساير دروس مقدماتى و سطوح عالى حوزوى را فرا گرفت.
وى در سال 1360ش به دروس خارج اصول و فقه راه يافت و مدت كوتاهى از درس خارج اصول آيت‌الله مكارم و خارج فقه آيت‌الله تبريزى استفاده كرد، ولى عمده تحصيلات خارج فقه و اصول وى، نزد آيت‌الله وحيد خراسانى بوده است زيرا حدود 12 سال در درس خارج اصول و حدود 20 سال در درس خارج فقه معظم له شركت كردند.
همزمان با تحصيلات خارج فقه و اصول، در برنامه‌هاى درسى مؤسسه در راه حق شركت نمود. وى پس از اتمام دوره عمومى، تحقيقات خود را در رشته تخصصى تفسير و علوم قرآنى در اين مؤسسه آغاز كرد و تا سال 1373ش ادامه داد. از سال 1373ش تا كنون در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه كه قبلا دفتر حوزه و دانشگاه ناميده مى‌شد، به پژوهش در موضوع مباحث علوم قرآنى با گرايش منطق فهم قرآن اشتغال داشته است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب قواعد تفسیر قرآن" ثبت می‌کند