رابین شارما نویسندهی کانادایی هندیالاصل است که در سطح بینالمللی به عنوان یک سخنران انگیزشی تحسین شده است. او با دومین کتاب خود، راهبی که فراریاش را فروخت، در سراسر جهان محبوب شد و به عنوان نویسندهای با درک عمیق از زندگی شناخته شد. او مدرک کارشناسی ارشد حقوق دارد و به عنوان وکیل دعاوی حقوقی مشغول به کار بوده است. با این حال، او در بیستوپنجسالگی تصمیم گرفت زندگی خود را تغییر دهد و به نوشتن بپردازد.
موفقیت در زندگی شارما روندی طولانی و پر از شکست بود. در حال حاضر، مدیران و رهبران ارشد شرکتهای مختلف از او در مورد چگونگی الهام بخشیدن به کارمندان کمک میخواهند. او برای بسیاری از شرکتها از جمله مایکروسافت، نایکی و آیبیام مشاوره و آموزشهایی انجام داده است و سازمانهایی مانند ناسا نیز مرتب از او برای سخنرانی دعوت میکنند.
شارما در ۱۶ ژوئن ۱۹۶۴ از والدین هندی در اوگاندا به دنیا آمد و وقتی یک ساله بود، خانوادهاش به کانادا نقل مکان کردند. پدر رابین شارما در کودکی تأثیر زیادی روی او گذاشت. شارما از پدرش آموخت که رویاهای خود را دنبال کند، ایدههای خوب را رها نکند و این که بهتر است به جای تنها فکر کردن، عمل کند.
شارما علاوه بر نویسنده بودن، به شغل وکالت نیز پرداخته است. او پیش از پیوستن به دولت کانادا به عنوان وکیل دعاوی کارکنان در دادگاه عالی نوا اسکوشیا به عنوان منشی قضایی مشغول به کار بود. شارما با این که وکیل بود، با این حال نمیتوانست تمایل خود به نوشتن را از بین ببرد. شارما با استفاده از آموزههای پدرش، اولین کتاب خود را با عنوان ۳۰ روز تا آرامش در سال ۱۹۹۴ نوشت. این کتاب توسط مادر شارما ویرایش شد و در سال ۱۹۹۵ منتشر شد. با این حال، این کتاب با موفقیت خاصی مواجه نشد.
رابین شارما علیرغم شکست کتاب اول خود که بعدها مورد استقبال واقع شد، رویای خود را رها نکرد. کتاب دوم او، راهبی که فراریاش را فروخت، به یک موفقیت بینالمللی تبدیل شد. تا سال ۲۰۱۳، بیش از سه میلیون نسخه از این کتاب فروخته شد و این کتاب به ۵۱ زبان ترجمه شد.
از میان دیگر آثار منتشرشده شارما میتوان به وقتی بمیری چه کسی برایت گریه میکند (۱۹۹۹)، قدیس، موج سوار و مدیر عامل (۲۰۰۲)، ۱۰۱ نکته برای کسب موفقیت در کار و زندگی (۲۰۰۶)، ۱۰۱ نکتهی بیشتر برای رساندن شما به کلاس جهانی (۲۰۰۸)، راهنمای استادی (۲۰۱۵)، کتاب سیاه کوچک برای موفقیت خیرهکننده (۲۰۱۶)، و باشگاه پنج صبحیها (۲۰۱۸) اشاره کرد.
در سال ۲۰۰۷، رابین شارما در یک نظرسنجی مستقل که توسط وبسایت Speaking.com انجام شد، در کنار جک ولش، جیم کالینز و جان ماکسول در فهرست پنج رهبر برتر جهان قرار گرفت. همچنین در سال ۲۰۱۱، جایزهی Golden Gavel توسط Toastmasters International به او اعطا شد. شارما در سال ۲۰۱۹ جایگاه ششم را در فهرست ۳۰ رهبر حرفهای برتر گوروهای جهانی به دست آورد. او همچنین حضور گستردهای در رسانههای اجتماعی دارد و هر ساله از طریق پادکستها، ویدیوهای یوتیوب و پستهای فیسبوک محتوای خود را به ۶۰۰ میلیون نفر عرضه میکند.