1. خانه
  2. /
  3. کتاب صد میدان

کتاب صد میدان

3 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.5 از 1 رأی

کتاب صد میدان

Sad Meydan
٪10
35000
31500
4.75 از 2 رأی

کتاب صد میدان

Sad Meydan
٪15
150000
127500
3.9 از 1 رأی

کتاب صد میدان

Sad Meydan
ناموجود
480000
معرفی کتاب صد میدان
کتاب «صد میدان» اثری است از خواجه عبدالله انصاری با بررسی، تصحیح متن، توضیحات و فهرست ها توسط دکتر سهیلا موسوی سیرجانی و چاپ انتشارات زوار. وی از عرفا و نویسندگان مشهور زبان فارسی است که نقشی تعیین کننده در تاریخ تصوف ایران دارد. اشعار عربی و فارسی بسیاری را با طبع لطیف خود و استعداد بی مثالش سروده است اما علت شهرتش به خاطر رسالات و کتب مشهوری است که از خویش به یادگار گذاشته است. صد میدان اثری عرفانی است که در آن خواجه صد و یک میدان گوناگون را که هریک نامی بر گرفته اند جهت رسیدن به مقصدی الهی معرفی می سازد و توضیحاتی در باب آن ها بیان می دارد.
درباره خواجه عبدالله انصاری
درباره خواجه عبدالله انصاری
ابواسماعیل عبدالله بن ابی‌منصور محمد (زادهٔ ۲ شعبان ۳۹۶ ه‍.ق/ ۳۸۵ ه‍.ش / ۱۰۰۶ م. در شهر هرات درگذشتهٔ ۲۲ ذی الحجه ۴۸۱ ه‍.ق/ ۴۶۷ ه‍.ش / ۱۰۸۸ م) در هرات معروف به «پیر هرات» و «پیر انصار» و «خواجه عبدالله انصاری» و «انصاری هروی»، دانشمند و عارف صوفی مسلک خراسان قدیم بود. او به عنوان یکی از نوابغ ادبی و چهره‌های شاخص و خراسان قدیم در قرن ۱۱ میلادی/ ۵ ه‍.ق شناخته می‌شود که به عنوان مفسر قرآن، محدث، اهل فن جدل و استاد اخلاق، دستی بر آتش داشته‌است. عمده شهرت وی بخاطر فن سخنوری، اشعار و متون نغز و بی مانندش، بخصوص در مدح و ثنای خداوند به زبان‌های عربی و فارسی بوده‌است.
وی از اعقاب ابوایوب انصاری است که صحابهٔ پیغمبر بود. مادرش از مردم بلخ بود و عبدالله خود در هرات یکی از شهرهای غربی افغانستان کنونی متولد شد و از کودکی زبانی گویا و طبعی توانا داشت چنان‌که شعر فارسی و عربی را نیکو می‌سرود و در جوانی در علوم ادبی و دینی و حفظ اشعار عرب مشهور بود و مخصوصاً در حدیث قوی بود و آمالی بسیار داشت و در فقه روش امام حنبل را پیروی می‌کرد.
وی در تصوف از استادان زیادی تعلیم گرفت ودو بار به دیدار شیخ ابوالحسن خرقانی شتافت و این دیدارها تاًثیر زیادی در روحیات و منش وی داشته‌است. محل اقامتش بیشتر در هرات بود و در آنجا تا پایان زندگانی به تعلیم و ارشاد اشتغال داشت.
انصاری شعر می‌سرود ولیکن بیشتر شهرت وی به جهت رسالات و کتب مشهوری است که تألیف کرده‌است و از آن جمله‌است ترجمهٔ املاء طبقات‌الصوفیهٔ سلمی به لهجه هروی و تفسیر قرآن که اساس کار میبدی در تألیف کشف‌الاسرار قرار گرفته‌است.
از رسائل منثور او که به نثر مسجع نوشته مناجات‌نامه، نصایح، زادالعارفین، کنزالسالکین، قلندرنامه، محبت‌نامه، هفت‌حصار، رسالهٔ دل و جان، رسالهٔ واردات و الهی‌نامه را می‌توان نام برد.
قسمت هایی از کتاب صد میدان

سیزدهم میدان زهد است. «بقیّه الله خیرلکمْ» زهد در سه چیز است: اول: در دنیا، و دیگر: در خلق، و سدیگر: در خود. هرکه دولت این جهان را از دشمن خود دریغ ندارد، در این جهان او زاهد باشد. و هرکه آزرم خلق، وی را حق مداهن نکند، در خلق زاهد است. و هرکه به چشم بسند در خود ننگرد، در خود زاهد است.

نظر کاربران در مورد "کتاب صد میدان"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتابه خوبیه؟

1403/09/03 | توسطیلدا - کاربر سایت
0
|

طبع انتشارات زوار، مطالب و موضاعات دارای زیر شاخه ای و شجره ای ، بصورت چارت آورده . که ساده‌تر و بهتره، برای خواننده مبتدی.

1403/05/04 | توسطکاربر سایت
0
|

کتاب فوق العاده ای هست و البته شرح آقای علی مقدم تکمیل کننده‌ی آن

1401/06/21 | توسطفنودی - کاربر سایت
24
|
پاسخ ها

بله استاد علی مقدم کامل‌تر گفتن

1402/06/15|توسطهانیه - کاربر سایت
4

چطور میتونم شرح آقا علی مقدم رو پیدا کنم؟

1403/03/03|توسطزانا - کاربر سایت
0

شکر خدا تفسیر این کتاب روزیم شده

1401/03/21 | توسطکاربر سایت
5
|
پاسخ ها

ببخشید میشه راهنمایی کنید که نام کتاب چی بود که صد میدان رو تفسیر کرد

1401/09/08|توسطکاربر سایت
10