1. خانه
  2. /
  3. کتاب نقد تجدد و درد توسعه نیافتگی

کتاب نقد تجدد و درد توسعه نیافتگی

5 از 1 رأی

کتاب نقد تجدد و درد توسعه نیافتگی

Criticism of modernity and the pain of underdevelopment
٪15
310000
263500
معرفی کتاب نقد تجدد و درد توسعه نیافتگی
کتاب "نقد تجدد و درد توسعه نیافتگی"، نوشتهٔ رضا داوری اردکانی، توسط انتشارات نقد فرهنگ منتشر شده است. هنگامی که افراد گروه‌های مختلف در انجام یک کار متحد می‌مانند، مشخص می‌شود که مشکلی وجود دارد که از نظر آن‌ها پنهان است. در میان متصدیان امور، افراد باهوش و مطلع زیادی وجود دارند و هنگامی که آن‌ها موفق نمی‌شوند، اگرچه باید به عنوان مسئول این ناکامی و شکست شناخته شوند، ممکن است چندان مقصر نباشند و باید به جست‌وجوی موانعی که آن‌ها را از رسیدن به هدف بازداشته است، بپردازند. در شرایط کنونی، این مانع قابل مشاهده نیست و ظاهرا وجود ندارد. من این مانع را شبح پریشانی توسعه‌نیافتگی می‌بینم. این شبح باعث قطع پیوند مردم با گذشته و آینده می‌شود. قدرت‌هایی هم که به عنوان موانع به نظر می‌رسند، فقط مظاهر آن شبح هستند. بنابراین، نگاه من به توسعه‌نیافتگی، نه تنها از منظر روان‌شناسی، سیاست، اقتصاد و جامعه‌شناسی است، بلکه بیشتر به شرایط ضایع شده برای توسعه علم و عمل اصلاحی فکر می‌کنم. این شرایط و ضایع شدن آن‌ها جزء مسائل فلسفی است و افراد فلسفه‌دان باید به آن بپردازند. در دو یا سه دههٔ اخیر، بیشتر به فروپاشی کارها و گرهی که در آن افتاده است، فکر می‌کنم. این فروپاشی یک مسئلهٔ تاریخی است و نمی‌توان آن را با هوش و تدبیر شخصی یا گروهی رفع کرد. بلکه برای بازکردن گره آن، به توجه به تاریخ و درک زمان و تاریخ و در نتیجه، فراتر رفتن از اوهام، اختلافات، خودبینی و احساس تعلق به آینده نیاز است.
درباره رضا داوری اردکانی
درباره رضا داوری اردکانی
رضا داوری اردکانی (زادهٔ ۱۵ خرداد ۱۳۱۲ در اردکان)، فیلسوف و متفکر ایرانی و استاد بازنشستهٔ گروه فلسفهٔ دانشگاه تهران است. داوری اردکانی از بدو تأسیس فرهنگستان علوم (۱۳۶۸) عضو پیوستهٔ فرهنگستان علوم است و از سال ۱۳۷۷، ریاست این فرهنگستان را بر عهده دارد. او از چهره‌های شاخص در حوزهٔ نظریه‌پردازی فرهنگی و اندیشهٔ فلسفی به‌شمار می‌آید. او همچنین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی است. داوری اردکانی همچنین از اعضای هیئت مؤسس انجمن فلسفه میان‌فرهنگی ایران است و در حال حاضر یکی از اعضای هیئت مدیرهٔ این انجمن نیز می‌باشد. او از چهره‌های ماندگار جمهوری اسلامی است.
او از متفکران بحث‌برانگیز سال‌های پس از انقلاب اسلامی ایران بوده‌است و گاه به عنوان «فیلسوف جمهوری اسلامی» از او یاد می‌شود. او یک طرف جدال معروف هایدگری-پوپری در ایران دهه ۷۰ بود چنان‌که پوپری‌هایی چون عبدالکریم سروش او را به دشمنی با آزادی و دفاع از خشونت متهم می‌کردند در حالی که او با رد این اتهامات پوپر را اندیشمند بزرگی نمی‌دانست و پوپری‌ها را به دلیل ترویج اندیشه‌های لیبرالی در ضدیت با انقلاب اسلامی سرزنش می‌کرد.
دسته بندی های کتاب نقد تجدد و درد توسعه نیافتگی
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نقد تجدد و درد توسعه نیافتگی" ثبت می‌کند