کتاب خاطرات حاج سیاح

Khaterate Haj Sayah
کد کتاب : 103279
شابک : 978-6229437568
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 503
سال انتشار شمسی : 1402
نوع جلد : جلد سخت
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 12 آبان

خاطرات حاج سیاح
Khaterate Haj Sayah
کد کتاب : 145690
ویراستار : همایون سیاح
شابک : 978-6227149456
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 498
سال انتشار شمسی : 1403
نوع جلد : زرکوب
سری چاپ : 2
زودترین زمان ارسال : 12 آبان

معرفی کتاب خاطرات حاج سیاح اثر محمدعلی سیاح

خاطرات حاج سیاح(دوره خوف و وحشت) اثر محمدعلی سیاح، یک کتاب خاطره ای و سفرنامه است که به بازگویی سفرهای گسترده این گردشگر ایرانی در قرن پرتلاطم نوزدهم میلادی می‌پردازد، حاجی سیاح زندگی‌ای سراسر همراه با شر و شور داشت از این‌رو سرگذشت او برای بسیاری جذاب و خواندنی و قابل توجه‌است. او سفرهای طولانی مدتی به اقصی نقاط اروپا و آمریکای شمالی و همچنین کشورهای شرق از جمله هندوستان صورت داده و کشورهای زیادی را دیده بود. پس از ۱۸ سال سفر به فرنگ، وی در سال ۱۸۷۷ به ایران بازگشت و وارد صحنه انقلاب مشروطیت شد و بخاطر نوشتن نامه‌ای انتقاد آمیز به مدت ۲۰ ماه رهسپار زندان نیز گردید. وی از دوستان نزدیک سید جمال الدین اسدآبادی بود. حاجی سیاح از روشنفکران عصر قاجار نیز محسوب می شد که سختی زیادی کشید چندانکه بی دلیل نیست که این کتاب، به عنوان یکی از مهم‌ترین و جذاب‌ترین آثار در زمینه سفرنامه‌نویسی در ایران شناخته می‌شود.
محمدعلی سیاح در این کتاب به تفصیل به شرح سفرهای خود به نقاط مختلف جهان از جمله هند، چین، روسیه، اروپا و آفریقا می‌پردازد. او در این سفرها با فرهنگ‌ها و تمدن‌های متنوع آشنا شده و تجربیات ارزشمندی را کسب کرده است که در قالب این کتاب به بازگو می‌کند. نویسنده در طول این سفرها، به مشاهده و بررسی جوامع مختلف و چگونگی زندگی مردم در آن مناطق و از جمله توصیفات دقیق از وضعیت اجتماعی جامعه ایران می‌پردازد. او در این راستا به توصیف آداب و رسوم، معماری، پوشش، غذا و دیگر جنبه‌های فرهنگی این جوامع می‌پردازد و تصویری  از مشکلات و ... آن‌ها ارائه می‌دهد. همچنین سیاح در این کتاب به شرح مشکلات و چالش‌هایی که در طول سفرهای خود با آن‌ها مواجه شده است نیز می‌پردازد. او به تجربیات خود در زمینه‌های مختلف از جمله مسائل امنیتی، مالی و بهداشتی اشاره می‌کند و چگونگی مواجهه با این چالش‌ها را بازگو می‌کند، این خاطرات با سفر حاج سیاح از هند به ایران شروع، و با فرار محمدعلی شاه از تهران و فتح پایتخت توسط  سردار اسعد بختیاری ختم می‌شود.
در مجموع، خاطرات حاج سیاح اثری ارزشمند و تاریخی است که به عنوان یکی از مهم‌ترین آثار سفرنامه‌نویسی در ایران و شناخت بهتر اوضاع و احوال اجتماعی آن شناخته می‌شود.

کتاب خاطرات حاج سیاح

محمدعلی سیاح
میرزا محمدعلی محلاتی ملقب به حاج سیاح (زاده ۱۲۵۲ قمری/ ۱۲۱۵ خورشیدی/۱۸۳۶ میلادی – درگذشته ۱۳۴۳ قمری/ ۱۳۰۴ خورشیدی /۱۹۲۵ میلادی) کنشگر سیاسی مشروطه و سفرنامه‌نویس ایرانی-آمریکایی بود. او نخستین ایرانی است که رسماً تابعیت ایالات متحده آمریکا را پذیرفت.وی مانند شماری دیگر از دوستان شیخ هادی نجم‌آبادی، در میان اعضای انجمن باغ میکده جای داشت. وی در خانواده‌ای اهل علم و ادب، در محلات به دنیا آمد. پدرش ملا محمدرضا محلاتی او را برای تحصیل به تهران فرستاد و عمویش ملا محمد صادق که ...