1. خانه
  2. /
  3. کتاب از فرانکلین تا لاله زار

کتاب از فرانکلین تا لاله زار

پیشنهاد ویژه
5 از 1 رأی

کتاب از فرانکلین تا لاله زار

(زندگی همایون صنعتی زاده)
From Franklin to Laleh Zar
انتشارات: ققنوس
٪25
190000
142500
معرفی کتاب از فرانکلین تا لاله زار
"از فرانکلین تا لاله زار" اثری است از "سیروس علی نژاد" که در آن به "زندگی همایون صنعتی زاده" پرداخته است. "همایون صنعتی زاده"، کارآفرین شناخته‌شده‌ی قرن بیستم، مردی ادیب، ناشر، و از چهره‌های تاثیرگذار قرن بیستم بود که نقش بسزایی در معرفی صنایع نوین نشر در ایران داشت.
وی مدت کوتاهی در مدرسه زرتشتیان تهران حضور یافت و در آنجا با ایرج افشار، پژوهشگر برجسته، همکلاسی بود. او بعدها به کرمان رفت و نزد پدربزرگش زندگی کرد و تحصیلات ابتدایی را گذراند. "همایون" صنعتی زاده پس از اشغال ایران توسط نیروهای متفقین و متعاقب آن کناره گیری رضا شاه، به کرمان و از آنجا به اصفهان رفت تا به مادرش که از پدرش جدا شده بود بپیوندد. تحصیلات متوسطه را در اصفهان به پایان رساند و علیرغم اصرار پدرش ترجیح داد به تحصیل خود ادامه ندهد. او در عوض به دنبال تجارت رفت و به عنوان شاگرد در بازار تهران شروع به کار کرد.
پس از دو سال، او توانست به طور مستقل به علاقه‌اش بپردازد. وی با تعدادی از شرکت‌های خارجی تماس گرفت تا بتواند نمایندگی آنان در ایران را از آن خود کند. در پاسخ، این شرکت‌ها تعدادی پوستر برای او فرستادند که به مبلغ قابل توجهی فروخت. او فروش پوستر را یک کار جالب و سودآور می‌دانست و خیلی زود به طور جدی به فروش پوستر و همچنین تکثیر و فروش عکس پرداخت. در سال 1944 نمایشگاهی از عکس، پوستر و نقاشی در طبقه دوم گالری برپا کرد که در آن آثار علی اکبر صناعتی به نمایش درآمد. این نمایشگاه یک ایده بدیع در آن روزها بود و جمعیت قابل‌توجهی از ساکنان عمدتا خارجی و نخبگان فرهنگی را به خود جلب کرد. موفقیت تجاری این نمایشگاه سرآغاز رشته ای از موفقیت‌ها بود که او در طول زندگی حرفه‌ای خود در زمینه‌های مختلف کسب کرد و "سیروس علی نژاد" در کتاب "از فرانکلین تا لاله زار" به آنها پرداخته است.
درباره سیروس علی نژاد
درباره سیروس علی نژاد
سیروس علی نژاد روزنامه نگار ایرانی است. او سردبیری دو نشریه آینده و آدینه را بر عهده داشته است.علی نژاد متولد ۱۳۲۴ رشت است.او معاون سردبیر روزنامه آیندگان بود. پس از انقلاب، فعالیت خود را با مجله صنعت حمل و نقل و سپس آدینه، دنیای سخن، سفر، زمان و پیام امروز دنبال کرد. علی نژاد در سال ۱۳۶۴ همراه فرج سرکوهی، مسعود بهنود و غلامحسین ذاکری، مجله آدینه را بنیان نهاد و اولین سردبیر این نشریه بود. آدینه مهم ترین و پرنفوذترین نشریه مستقل و غیردولتی ایران در دهه ۶۰ و ۷۰ به شمار می رود.تحصیلات ابتدایی و سیکل اول دبیرستان را در نوشهر به پایان برد. پس از آن تحصیل را در دبیرستان شاپور چالوس ادا
قسمت هایی از کتاب از فرانکلین تا لاله زار

آن سال خیلی وحشتناک بود. خیلی به مردم سخت می گذشت. غذا نبود. نان نبود. پرورشگاه از فرط جمعیت موج می زد. یک روز دم صبح سحر دیدم در می زنند. رفتم دیدم زنی است با دو بچه گفت محض رضای خدا بچه های مرا به پرورشگاه ببر. گفتم خانم جا نیست، پر است. بچه ها روی زمین می خوابند. دست کرد از زیر چادرش کماجدانی درآورد. گفت دیشب من از سر شب رفتم سلاخ خانه، فقط دو بند انگشت خون به من دادند. این ها را باید ببرم بپزم بچه ها بخورند. لااقل یکی شان را تو ببر. یک همچین وضعی بود.

نظر کاربران در مورد "کتاب از فرانکلین تا لاله زار"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

پای کتاب «گفت و گو با نجف دریابندری» نوشتم مصاحبه‌کننده چقدر ضعیف کار کرده و پرسش‌هایش چقدر بد بوده است. درعوض،این کتاب، بسیار حرفه‌ای جمع‌آوری شده که با کتاب قبلی زمین تا آسمان فرق دارد. سیروس علی‌نژاد می‌گوید با صنعتی‌زاده ۵سال گفت و شنود کرده و قصد داشته بعد از این همه سال آشنایی، تازه مصاحبه‌ی اصلی را انجام دهد. مصاحبه‌ای که از پس این همه پژوهش بیرون بیاید چه می‌شود! افسوس که اجل، صنعتی‌زاده را امان نمی‌دهد. حال که صنعتی‌زاده نیست علی‌نژاد سراغ نزدیک‌ترین افراد به او رفته است.

1401/05/24 | توسطمحمد نصیری
6
|

همایون صنعتی زاده فرد بسیار مهمی در صنعت چاپ کتاب هست. او در این کتاب درباره چگونگی تشکیل موسسه فرانکلین، موسسه کتابهای جیبی و بسیاری دیگر از فعالیت هاش از جمله چاپ کتابهای درسی افغانستان در ایران صحبت میکنه. کتابی بسیار خوشخوان هست و برای اشنایی با فردی چون صنعتی زاده بسیار اگاهی بخش.

1399/06/17 | توسطسمیرا ستوده
6
|

بخشی از کتاب: پدرم اهل تجارت بود.علاقه داشت بروم در کار تجارت و البته از بچگی عادتم دادند به کتاب خواندن. معتادم کردند. # این اعتیاد که بد نیست!* اعتیاد اعتیاد است.اعتیاد چیز خوبی نیست.اما اعتیاد خوب و بد داریم...سیزده چهارده ساله که بودم شاگرد کتابفروشی شدم. کتابفروشی ای بود اول لاله زار به اسم تهران. اهل علم آن وقت می‌آمدند آنجا. مینوی، نصرالله فلسفی، همه شان. در آن جا پادو بودم...کتاب هم زیاد بود و تا دلتان بخواهد مینشستم کتاب میخواندم.روزی ده شاهی هم حقوق میگرفتم که میدادم پونچیک میخوردم...

1399/04/30 | توسطم. حسینی
4
|

هنگام خوندن مصاحبه به گستردگی فعالیت‌های صنعتی زاده پی میبریم و همچنین به اتفاقات جالبی که هنگام چاپ برخی کتابهای معروف مثل تاریخ تمدن ویل دورانت رخ داده.

1399/04/30 | توسطم. حسینی
3
|

این کتاب شامل چهار بخش هست. بخش اول بیوگرافی همایون صنعتی زاده هست که درباره شگل گیری فرانکلین و دیگر فعالیت‌های صنعتی زاده از جمله شرکت در طرح مبارزه با بی سوادی صحبت شده. بخش دوم مصاحبه با صنعتی زاده هست. بخش سوم کتاب با نظرات افرادی همچون منوچهر انور و سیروس پرهام درباره صنعتی زاده آشنا میشیم. در پیوست هم نامه‌های صنعتی زاده به ایرج افشار و خواهرش و همچنین عکس هایی از صنعتی زاده اضافه شده. کتاب منبع خوبی برای شناخت فردی که بنیانگذار انتشارات فرانکلین بوده هست.

1399/04/30 | توسطم. حسینی
4
|